Отговори
# 645
Вио-летка, тук също препоръчват да не се чистят ушите на бебетата и малките деца, и именно, за да изтича ушната кал, която все пак се събира вътре, се препоръчва да се капват по няколко капки Ауди спрей или капки за уши. Аз също слагам. Страхотно затишие в темата. През деня сте на разходки, а вечер? Wink. Явно хубавото настроение е заразило всички. Баткото е пак с Т от днес и сме на антибиотик този пзт, педи се върна и предписа...кофти и аман...лека нощ от нас...

# 646
За почистването на ушите, аз също горещо съветвам да не се прави/с клечки/ , особено при дребните.Аз бях оглушала с едното ухо след едно почистване.Има голяма вероятност клечката да вкара ушната кал навътре в окото.Слава Богу при мен не се стигна до промиване , а оправих положението със топъл зехтин.Така , че съм за спрейовете а не за агресивното почистване с клечки.

Ох преди два дни имах  зъбни неволи, киста на зъба, много трудно го извадиха, за капак на всичко ме жилна и една оса на път за зъболекаря в колата.Страхотен ден. Simple Smile

Ники, приеми моите прегръдки. Hug

Днес е празника на Търново, ще водя децата на забавления.Хубав и слънчев ден мили момичета. Hug

# 647
Здравейте! Чета редовно, но не остава време за писане... Embarassed Правим разходки по два пъти дневно, спим само веднъж, ставаме много рано сутрин...и много тичаме навън. Имам мускулна треска и на дупето  hahaha hahaha hahaha
На всички болнички много  Hug Hug Hug
Ники  Hug Hug Hug

# 648
За клечките и аз така знам.Аз вземам едни на Чико с ограничител и съвсем леко почиствам отвън каквото видя.То с тях няма и как да бръкнеш навътре.Спрей не съм ползвала.

От вчера сме със зачервено дупе за първи път.Вследствие на едно наакване,явно навън следобеда.И е стояла така поне час...Аз много й се доверих май,че си казва за акането JoyАма не съобразявам след разходка да погледна...защото навън няма гърне да го посочи hahahaТа сега мажа със зехтинче и Судокрем,със Здраве...следобед и Бочко ще й взема пак.Може и смрадлика да сваря довечеранещо друго???Някой ползвал ли е едно Gin Jira май се казваше?

А с тези разходки доста се уморява...Сега буквално в 2 заспа за секунди без бибка дори.Вечер се отрязва към 22,но пък тия дни взе да се надига към 7.30,8 без нещо...Аз я натискам до мен до 8 ама май не й се спи и няма смисъл.И без това други ден пак се сменя времето и...ще видим:)

Мари,дано вече си добре HugНякакъв карък е било този ден...Да няма вече такива работи!Само пролет,слънце и усмивки!Приятно изкарване на празника:)Между другото аз съм родена в Търново.Нашите са се запознали в Университета там и така:)Имаха много приятели в този край.Пък дядото е бил тогава завеждащ на болницата в Елена,та да е там съм била като бебе:)Много ги обичам тези места,но последно ходихме с половинката след сватбата 2009.А като дете всеки 24 май почти там сме били:)

Поли,вашият татко поне го е осъзнал JoyЧе нашия...като не я е гледал и за минута сам ooooh!И само ми казва Ще мине и това...Абе аз знам,ама силички нямам понякога...Но разправяй му на човек дето не я гледа постоянно:)

# 649

Пускам ви един цитат от една тема, която чета от няколко дена. Това са бисери на една свекърва....

1.Бебетата се купуват от магазина.Купува ги БАБА.Всички са нейни деца,трябва да слушат само нея и да обичат само нея.
2.Всяка вечер-и вафла,и кроасан,и близалка,и снакс,това са само витамини.
3.Децата трябва да могат да спят до включен телевизор,щото аз без ТВ не мога,пък мама ще те гледа до 1годинка,после ще те даде на нас(бабите)
4.Да мислиш за 2ро дете е недопустимо!Айде,първото както и да е,не направи аборт,че после може да нямаш други,ама ако пак забременееш,ще направиш!(БРЕМЕННОСТТА МИ БЕШЕ ПЛАНИРАНА)
5.На бебето трябва да се говори на висок глас(да му се вика в ухото),за да проговори
6.Мама и татко ще те бият,ама ти не се плаши-баба ще те пази.
7.Каката вървеше само след мен,и в тоалетната влизаше след мен,ревеше като излизах,а нито майка си,нито баща си търсеше(и това с гордост и задоволство),а после:Много лошо я научи така само теб да търси!Ти нарочно я кърмиш,за да неможем ние да й се радваме!
8.Детето като види вода,веднага скача вътре,понякога едва я удържам и като не я пусна-реве."Хайде да я заведем до реката да видим какво ще стане"
9.Още малко да пораснеш и баба така ще си те лъже...
10.Децата никога не искат да ядат,винаги трябва да бъдат мъчени,насилвани или подлъгвани.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289960.240

Joy Joy Ако някой има време, ще паднете от смях....

Ние също нали спим един път на ден, повече от 2 часа...Затова ми остава време да чета глупости... Mr. Green

# 650
  • софия
Здравейте мами аз се включвам с въпрос към мама  Ива ,защото имам спомен,че тя си беше взела триколка Smart trike candy,пък и други,които имат колелета с много шумящи гуми.Намерили ли си някакво решение за шума от гумите.Аз се чудя дали могат да се лепнат някакви гумички,но ако имате други предложения освен тапи за уши дайте идейки. Hug
На Моника и взехме на същата марка http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.4246 и да ти кажа не им шумят толкова колелата.То и се возим по активно от тази седмица ,даже и в къщи иска да я возим.Но при нас проблема е ,че все иска да стъпи на педалите и не и достигат крачетата и започва рев,рев .
За клечките ползваме на Чико,не знаех ,че не се чистят ушите на бебе.
Калина пробвай ето това на Юриаж -аз лично съм доволна  и Моника   
 http://adonis.bg/uriage/uriazh-bebe-cu-zn-sprey-p/v-vazpaleniya-100ml.html

# 651
Благодаря на всички за отговорите. Още утре ще купим спрейче Simple Smile
Mari:), честит празник! (аз също съм от Търново) Ние не можахме да се разходим днес, защото бяхме на работа, но ходихме на 3Д шоуто на конниците и беше много хубаво, а малкия много се зарадва на фоерверките и даже пляска накрая Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 652

От вчера сме със зачервено дупе за първи път.Вследствие на едно наакване,явно навън следобеда.И е стояла така поне час...Аз много й се доверих май,че си казва за акането JoyАма не съобразявам след разходка да погледна...защото навън няма гърне да го посочи hahahaТа сега мажа със зехтинче и Судокрем,със Здраве...следобед и Бочко ще й взема пак.Може и смрадлика да сваря довечеранещо друго???
Калина, кремче Клотримазол върши страхотна работа при такива зачервявания. Може и с него да опиташ ако искаш.

# 653
Привет!
Кали , браво на Ая , вече е голямо момиче  Heart Eyes  Джинджира съм ползвала , но мисля ,че Судокрем-а е по-добър. Клотримазол е за гъбички , аз не бих намазала малкия... Мамите от нашия град (хиих имаме група във ФБ) , много добри отзиви имаха за - http://apteka.framar.bg/30025118/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B3 … -50-%D0%BC%D0%BB-

На нас ни никнат 3 зъбчета наведнъж и положението е  ooooh! ... (ама крайно време беше , че имаме само 2 -долните първи , 1 избил горен и дотам) На мама щърбелчето  Joy Joy Joy

Утре ще слагаме ваксината за шарките, много се надявам да нямаме проблеми  Praynig
  Hug

# 654
Добро утро!!!

Разписвам се по-рано, че после не остава време!

За чистенето на уши съм на мнение, че не трябва да се чистят с клечки. Аз от прекомерно чистене на моите уши с клечки си създадох адски проблем и сега си го влача, а и ще си го влача цял живот. Спрея е алтернатива, но не знам дали нашите деца не са малки още!
И ние сме зле със зъбките, едно че са малко, а и много трудно избиват. Нужни са ни месеци да пробие едно зъбче!
rossy-pm - пак си будувала по нощите като гледам. Как си?
Иначе като цяло сме с настроение и се радваме на пролетта!

Приятни разходки на всички!

# 655
Здравейте,

хвърлям по едно око на темата ама не пиша, защото само мои постове ще има. Нещо много народ изчезна, темичката е пуста и някак си ми липсате ... дано съвсем да не западне положението  Hug

Ние се разхождаме усилено м/у 12 и 17ч , гледам да обядва в къщи, че да не мъкна супи ,а следобедната закуска си му я нося и навън я яде. Ходихме оня ден на Зоологическа ( Цвети ще се разберем за някой друг път  Hug ) , беше много интересно. Почти всички животини бяха навън и се кефеха на слънцето, а Алекс пищя и вика срещу тях и му беше интересно. Той не е много на "ти " с животинските звуци, но пък вика и видимо се радва на странни неща, които е виждал само по книжките ...

За спрея за уши и аз се чудех дали да не го купя на баткото, ама нещо чувам противоречиви мнения и за момента се чудя още.  newsm78

Кали,за подсечено аз ползвам Судокрем и Бочко ама яко мажа, да има слой от него и така за един ден всичко е наред.

TROSHKATA , твойте гуми на колелото са гумени , защото за тази цена оставаше и да не са   Mr. Green , а нашите триколки са евтиния вариант и затова колеката са им пластмасови и тракат яко. Аз се каня вече 3 дни да го возя по софийските улици да видим как ще е ,ама в последствие решавам да правя едни дълги пешоходни преходи и го мятам в количката.

Да ви се оплача хич не иска да заспи в тази количка. Вчера спа сутринта м/у 10 и 11ч и после излязохме. Ходихме пеша от Бъкстон до НДК, там се видях с едни приятели , седяхме 2 часа ,Алекс не се спря, обикаля, тича ,пада , става викам си сега ще спи като си тръгнем. Е да ама не ... от НДК по Витошка , после п/з Южния парк минахме та пак до Бъкстон, че там ми беше колата и това 1 час усилено бутане и той не заспа. Вечерта в 20ч припадна ама преди това беше яка истерия. Като напишете как заспиват бързо след като са уморени много се радвам, Алекс точно обратното, колкото е по-уморен, толкова по-трудно  заспива и то с истеричен рев. Явно се превъзбужда  Rolling Eyes

poli.t , много се смях на цитата ,който си пуснала... Joy при повече свободно време съм си заплюла и да чета в темата Simple Smile

# 656
 wavey  На Сияна постоянно и се зачервяваше дупето до преди 3-4 месеца,когато една приятелка ми препоръча едни правени кремечета.Преди купувах какви ли не само и само да отстраним проблема(и на лекар бяхме и купувах най-различни скъпи и евтини кремове), но резултата винаги беше един и същ.Откакто ги ползвам нямам никакъв проблем,но за жалост на кутийката не пише какво съдържа.

А за колелото ходих да питам при обущар,но ми обясни ,че няма да може да ги направи и срам не срам отидох на гумаджия  tooth и човека каза да го занеса и щял да се пробва да облече гумите,ако има резултата ще пиша.

# 657
здравейте и от нас Hug

ние още сме си с обривчето по бузката,даже днес има и на 2-те бузи-спях пр мляко преди време и нищо ,все си е така само вечер припламва -обаче днес си мисля дали не е от слънцето/лятото след морето  си спомням пак така му беше на бузките newsm78/ или е от мед /защото не бях му давала и мед от известно време ,а сутринта му сложих в чая newsm78/ или може би е от риба newsm78 
вие мажете ли ги вече с нещо слънцезащитно ??

иначе е голям купон вече -събираме всички познати деца у нАС на двора при пързалката  и пясъчника -голяма игра става-  - тъй като никоя мама не се сеща да си вземе торба с играчки от вкъщи и всички играят с играчките на йо ,той милия гледа много тъжно и ощетено  Laughing  вече  спорят за играчки Laughing

# 658
m*@*m*@  Hug  Добре сме .. не спим много , ама май така ще е докато пробият зъбките Simple Smile
Отивам да дремна и аз малко  
Mr. Green

# 659
Момичета с това излизане е супер,малката заспива втория си сън за секунди.Аз си знам,че тази възраст е най трудна и съм се примирила предварително не,че не се изморявам доста,но това е положението.Днес бяхме на разходка с едно доста палаво момченце на две годинки и един месец и все пак друго си е заиграва се оправя се сам за някой неща,огромна разлика,въпреки,че пак трябва да си отваряш очите на четири.Най големия проблем за мен е,че все още много пада и за секунда не мога да я остава когато я пусна от количката,а тя както спрем и иска веднага да слиза.

Общи условия

Активация на акаунт