Баба Марта бързала ЮНСКИ мартеници вързала!

• 42 387
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Linko, виж тук как са цените на сгъваеми кошари Hauck:  http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=106&producer=74

# 106
 Grinning Grinning Grinning Няма лошо и момиченце да имам  Hug Hug HugНяма да я върнем ,но засега ще е момченце  Grinning

# 107
Благодаря, момичета!

На работа съм, ама после като се прибера ще си полегна и ще видя как ще е тогава Wink То причини явно много има (хемоглобина ми е паднал с 13 еденици от миналия път, сега е 110 ама това лекаря каза, че е нормално и според мен е ок Wink ), пък и тая нощ спах с възглавница между краката уж за по-удобно и може от това допълнително да "страдам" днес Simple Smile

Мими, ние също изчакваме с покупките - разбрали сме се с таткото да си набележа няколко неща, и живи и здрави като се роди бебка да отиде и да ги купи набързо! На мен не ми се чака, ама не ми се и избързва - тук една мама беше поствала в някоя тема, че подарява количка и креватче, а в инфото й пишеше нещо от сорта на "на мама винаги ще липсваш" - доревава ми се като го пиша това, ама това е причината всички около мен ми повтарят, че предварително такива неща не се купували и...  newsm78 А не е да не ми се иска!

# 108
Момичета, здравейте.
Ако може и аз да споделя моите притеснения: огромна съм. Коремът ми е мнооооого голям. И всеки ми казва, че такъв корем бил за деветия месец. Sad Приличам на кит.
Наддала съм 6-7 кг, за мен не са много, но това шкембе.... Все ще се намери някой да каже: О, на мен до 7 месец хич не ми личеше...
Все си повтарям, че правя каквото мога, най-важно е бебето да е добре и само това да ми е проблемът. Но понякога ми става мъчно.
Извинявайте, ако съм ви натоварила.
 Hug на всички

# 109
Но понякога ми става мъчно.
Извинявайте, ако съм ви натоварила.
 Hug на всички

ООоо, я тегли по една на всички! Братовчедка ми е по-бременна от мен с месец и половина, а аз имам по-голям корем от нея! Като ме погледнеш съм супер картинка - 2 щеки за крака, един голяям корем и това е! НО тазът ми е тесен и затова, за да може да се събере бебка - корема расте напред. Братовчедка ми например е по-широка и затова тя не расте така. НО аз си се харесвам и ми е готино даже, радвам си се на пупата и така Simple Smile

На кой кога и по колко му е личало е субективно мнение, старай се да се чувстваш добре в кожата си (доколкото е възможно, предвид това, че вече едва ли ти е много удобно в нея, на мен поне ми е така Grinning) и се радвай на бременността си! Все пак не остава много, та... Да се радваме докато можем Wink

Сигурна съм, че си прекрасна бременна  Hug

# 110
Феа, хич не им "цепи басмата", много си си добре. И аз съм добре. С мен първия път беше същото - в 6 месец съм им приличала на приятелки, дето отивали да раждат. Сега пък бях в 3месец, когато един колега ми каза, че жена му с такъв корем родила.....ццццц. Горе главата (и корема), блажени са невежите и тва е. Laughing
Аз до тук съм +9кг, предния път родих +14 и на тези седмици бях +7 примерно. И не се шашкайте - от 22 до 26 седмица се качват килцата изведнъж (независимо до момента какви са), коремът расте като в приказките, не с дни, а с часове (за изненада на татрковците Laughing). Това, за да не ви се привиждат китове посред бял ден Heart Eyes

Абе, Фрийд, къде се изгуби, оздравя ли любимият??

# 111
Мен пък зора ми е дали ми расте корема. Нали се притеснявам дали бебо расте и постоянно питам хората дали ми е достатъ4но голям корема. А той си е голям, аз съм си жив слон. Но аз искам по-голям, понеже моята теория е голям корем-голямо бебе  hahaha

Луд 4овек съм, ама се сдухвам от притеснения  Mr. Green

# 112
Здравейте момичета,

останах изненадана, че моята професия се струва интересна на толкова много хора, благодаря ви! Hug Относно отношението в БАН и по-специално в моя институт към майките учени никога не е имало проблем, винаги са ни разбирали, дори когато се обадиш и кажеш, че детето ти е болно не е задължително да им носиш и болничен. Но ние не преподаваме на студенти, само нашия шеф, което си има значение, т.к. ако имаш преподавателски задължения наистинйа нещата стоят по друг начин.
Усмихнатото, за съжаление нашата книга с последните ни данни за български деца от раждането до 17-годишна възраст все още е под печат, пък аз съм болничен и няма от къде да ти взема данните, успях да ти намеря данните отново за български деца на наши колеги педиатри, които също са точни и най-важното - отнасят се за българската популация.
http://epediatrics.eu/pages/rastej_razvitie.htm
Колегата много точно е обяснила всичко, има и таблица за ръста при двата пола при български деца. Там ще видиш, че в норма са всички стойности за ръста отговарящи на средната стойност x+-2S (т.е. +- два пъти стандартното отклонение от средната), т.е. за твоето 3-годишно момченце ръста от 90 см е в норма. Наистина по дебелите книги пише, че до 4-годишна възраст детето трябва да удвои ръста си при раждането, но всяко едно дете е индивидуално в своето развитие. Освен това ръстът от всички телесни размери в най-голяма степен е генетично детерминиран, т.е. щом вие със съпруга ти сте с не много висок ръст няма как детето ви да стане 2 метра. А и никой не може да ти каже с колко см ще порасне тази година, въпреки, че наистина между 3 и 6 години растежа се забавя, но пък моята дъщеря дори и тогава дърпаше с по 5-6 см на година, когато попитах педиатърката защо - тя се ядоса и каза: ама едни родители ме питат защо ми е толкова ниско детето, ти ме питаш защо е толкова високо, ами как да е ниско като вие с мъжа ти сте високи, освен това ако има проблем в развитието на детето ти, аз съм първата която ще ви изпрати на допълнителни изследвания за хормона на растежа.
Та ако толкова се притесняваш говори с педиатърката на детето, но според мен няма никакъв проблем.
Всички сте прави относно субективната човешка грешка при измерването, относно грешката на самия апарат и че най-важното е всеки месец бебето да е пораснало с 4 седмици в сравнение с предишния месец. А относно теглото, което излиза на ехографа, това пък е най-неточната стойност от всички.
Айдин, да ти е жив и здрав мъжа и да те слуша!!!!!!!!!!!!!
Аз сега се връщам от зъболекар, направи ми два кариеса на два мъдреца на куп, издържах стоически 1 час на стола и то без упойка, каза ми, че нямам повече развалени зъби  Peace Simple Smile Laughing
Моят съвет към всички които имат болки в зъбите, веднага на зъболекар, защото инфекциите в устната кухина хич не са маловажни и безопасни!

# 113
[
П.С. Дидка-Питка,  недей така, кажи й на Мими за гащите и бибата Joy
Аааааааааа, те гащите не са за бебка, хехехехе.

# 114
  • София
Моят корем пък прилича на баскетболна топка, ама хубаво напомпана (плацентата ми е задна и усетих първите движения на бебка още в края на 3ти месец)  Laughing  Изобщо не се връзвайте на всеки коментар. Направо може да ви вгорчат щастието!!! Когато с мъжа ми се опитвахме за бебе, мина почти една година без нищо да се случи и аз се наслушах на какви ли не коментари от приятелки, вече майки. Едни веднага забременели, при други се случило само месец след опитите и т.н. Наслушах се на какви ли не истории, та накрая реших, че нещо ми има, щом почти година нищо не се случи. Добре, че все пак не чакахме толкова дълго. Та изобщо не им се връзвайте, нека такива приказки да минават покрай ушите ви  Wink

# 115
  • varna
Усмихнатото, да те питам курсът , който караш он лайн към Кабината ли е ?

И ако може да публикуваш какви ще са темите за кърмене , които се провеждат всеки петък в АГ Варна през месец март?  Ако естествено имаш информация.   Laughing
Между другото разбрах, че мои приятелки са ходили, но някаква лелка на входа ги връщала, уж че курсът се отлагал, а не било така. Shocked

# 116
  • Бургас
Пете, тези мускулни спазми и крампи, се дължат на липса на магнезий. На мен миналата седмица ми се случи, но започнах да пия витамини, в които има магнезий и сега съм добре.
Моят корем и той е много голям, а малкия така ме рита в пикочния мехур. През 2 мин съм в тоалетната. Вечер особено си е голямо мъчение.

# 117
nadi79 , страхотна си Heart Eyes, откога я търся тази информация за развитието и то не в полунаучно - популярен план, голямо благодаря  bouquet
Само не разбрах как успя моето да се пръкне с глава 36см, без да ми съдере дупата безвъзвратно newsm78

Dealema, ти пък кога си виждала слон в Италия  hahaha
По повод на твоите притеснения смятам на следващата консултация да питам доктора, какви са, аджеба тея "анатомични особености", че на едни коремът расте напред, на други настрани, на вътре..... newsm78
Аз не съм с тесен таз и финни кокалчета, ама коремът ми е възщръкнал напред, собствената ми майка страх я хваща като ме гледа, баща ми въобще не иска да ми види корема гол Mr. Green Майка ми е с тесен мъжки таз и с двете бременности коремът от бъбреците й започвал, аз родната й щерка - със залепена футболна топка #Crazy

П.С. Dealema, ако те притеснява нещо, вземи си измери височината на матката, барем се успокоиш, на 20г.с. е на нивото на пъпа и по 1см за всяка следваща седмица  newsm78

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 17:41 от murmoranka

# 118
Айдин, да ти е жив и здрав рожденика! Много да те слуша и да помага!  Hug

# 119
Аидин да ти е жив и здрав рожденика и юни месец ще му подариш най-хубавия подарък /единия вече си му го дала преди година и малко Simple SmileHug

Общи условия

Активация на акаунт