Баба Марта бързала ЮНСКИ мартеници вързала!

• 42 395
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
svetla_r извинявам се за грешката.

Petq B точно такива болки ме тормозеха цяла нощ, на 3-4 пъти се будих, ужасно е. А и забелязвам, че краката ми се подуват.

Aidin да е жив и здрав рожденика ви. Ще се радвате на прекрасно бебе Юни месец.

# 121
Аз не мисля, че големия корем е = на голямо бебе. С първата бременност корема ми започна да расте след 5 месец, до 9 беше много спретнат и не ми тежеше изобщо, а бебето излеле 4кг, 54см.
Сега, обаче корема ми е като за 7 месец, като го сравнявам по снимки с преди, така че взех да се притеснявам до 9м да не взема да се нацепя, надявам се че в топлите месеци ще има повече разходки и салатки и няма да хвърля много на тумбак.
накарах ги на последната ЖК да ми измерят таза 24см/ 27см, казаха ми че бил малко тесничък, а аз нямам спомен от първата бременност колко е бил а идея нямам дали има мерки за нормален таз.

# 122
линко, днес след като прочетох и се поразрових в интернет, със сигурност установих, че режещата болка след падането не са нито контракции, нито разтягания, а може да са симптом на частично отлепване на плацентата. И като се уплаших, звъннах веднага на д-р Минчева (беше на смяна в новото АГ). Прие ме веднага, прегледа ме. Всичко е наред и с бебето, и с плацентата. Но тези болки при мен може да се дължат на стягането на корема при падането и самата матка да ми е по-чувствителна. Теб много ли те "ръга" долу? Дали не е от липса на магнезий?  Thinking Между другото новото АГ е много хубаво от вътре. Мъжът ми влезе с мен в сградата, изчака ме пред кабинета. Преди в старата сграда това беше абсолютно немислимо да стане.

Мими, и аз още нищичко не съм купила за бебчо. А определено ще трябва да купувам доста момчешки неща. Досега пазех всички дрешки на дъщеря ми за второто дете (което ни се искаше да е момиче), а то сега се оказва че изобщо няма да ни свършат работа. Така че ме чака нов бебешки шопинг  Laughing Мисля Април - Май да започна с покупките.

даниа, благодаря ти много за споделената информация! Помогна ми много да се ориентирам какво може да ми има.

Относно големия корем и качените килограми - мисля, че вече спря да ми пука. Няма нищо по-важно в момента за мен от това бебчо да се роди жив и здрав, и аз да съм добре, пък после и шкембето и килограмите има време да ги свалям.

Лека вечер  Hug

# 123
  • Burgas, Bulgaria
Айдин жив и здрав да е рожденника  Hug  bouquet  bouquet

И моя корем е доста голям според мен поне - аз се чувствам все едно съм в 9-тия месец ....все едно ще ми се изсипе корема ....болките в костите долу ...ужас ....само охкам и пъшкам ....на нищо не прилича това моето .....направо се плаша как се изкарам до края ...тоест не мога да се позная такава мрънкаща  Crazy Crazy Crazy

# 124
Добра вечер и от мен! Е много сте изписали...откъде да започна...

За ФМ - ходих само един път в 21 седмица мисля, че беше и след като ми казаха, че всичко е наред  Praynig не мисля да ходя пак

Името на бебето - стигнахме до споразумение с мъжа ми да е Денислав и да не е кръстен на никой от бабите и дядовците, за да няма сърдити после Simple Smile

За ритниците - най-активни сме вечер, то са шутове страшна работа ooooh! А и да ви питам, дали сте забелязали бебето да започва да рита при определени звуци? Например, като вляза да се къпя и чуе шуртенето на водата от душа започва едно лудо премятане, все едно му е много приятно и това е доста пъти вече! Thinking

За корема - порасна за 1 седмица почти двойно Laughing

Мускулните болки - нямама такива за радост, но път ниско долу кръста ме режи почти непрекъснато, особено ако се заседя малко, както и киселините. Какво ли не опитах за тях, всичките ви рецепти и няма шанс...накрая ще трябва да взимам хапчетата, които изписа доки явно  Sick

За покупките - нищо не съм купувала, има време, живи и здрави само..., но пък за сметка на това покрай мен много бебета и засега им купувам на тях Hug

Айдин, честито на рожденника newsm59 и мерси за тортичката!

Лека и спокойна вечер  bouquet

# 125
Добър вече мамчета   Hug
Мина и моя преглед днес - всичко е добре с бебка. Тежи 596гр. и върви една седмица напред,ама не е от най-активните бебета. В началото на прегледа се обърна с гръб и не се завъртя до края,държеше си ръчичките постоянно пред лицето и едната ръчичка си я държа леко извита близо 15 мин. и докторката се зачуди защо е така.Другия път иска пак да я огледа,ама аз не се притеснявам защото в началото си ги беше опънало и двете ръчички. Водите са в норма и има добър кръвоток от матката към бебето.
И мен много ме мъчи пишкането още от сега,пък до 9-тия незнам какво ще правя  Confused
Aidin честит ти рожденник,да го зарадваш с най-хубавия подарък юни  Hug

# 126
Радвам се, че съм била полезна!  Wink
А относно големите кореми, при втора бременност знам, че корема е по-голям

# 127
Здравейте, мамчета! Да се вмъкна и аз в новата темичка Simple Smile Много бързо сте напреднали...Аз цяла седмица бях на Свищов заради изпитите, но ги взех и вече съм по-свободна.
Още не съм ви изчела, сега с това се захващам!  newsm53

# 128
murmoranka разсмя ме със сълзи. Вярно в Италия слонове няма, аз съм единственият и то бългасрка порода добре охранена  Mr. Green
Разсмя ме и с меренето на матката. Как да я меря бе 4овек. Аз откъде да знам къде е? В смисъл знам, 4е някои моми4ета я напипват, но при мен от сланинки това е невъзможно. Никъде не усе6там твърдо, 4е да разбера, навсякъде меки4ко  hahaha
Утре съм на доктор и него 6те питам аджеба къде ми е матката  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green
Ина4е наистина размерът на корема няма ни6то об6то с размера на бебето. Моята свеки е била по4ти без корем, ама е родила мъжо по4ти 6 кг  Shocked
Аз явно 6те съм от типа "Напънала се слоницата и родила ми6ка" Joy

marinela88 браво за изпитите   bouquet
alexa85 браво на твоята бебка  Hug

Айде бягам да полягам пред телевизора.
Утре съм на линия и 6те си пия кафенцето с вас   bouquet

# 129
"Напънала се слоницата и родила ми6ка"  Laughing тоя израз не съм го чувала,много ме разсмя Dealema

# 130
Нади, много мерси за инфото!! Педиатърката я бях питала преди, тя извади разни таблици и проверихме, че е в нормата и уж се бях успокоила. Сега пак ме гризе, особено като гледам неговите връстници.. Не че държа да е исполин, просто ми се иска да не е на долната граница.. или поне да съм сигурна, че е от ген, а не от болести или нещо от сорта  Confused. Но следващият път като отидем, пак ще попитам.. че и крачето му мнооооого бавно расте - хората сменят по ен чифта обувки, пък ние си караме с едни (на джобовете това добре се отразява, разбира се, ама все пак..  Rolling Eyes)..

Айдин, честит ти рожденик! Да ти е жив и здрав!!   bouquet

Доминика, и ние сме така с дрешките - запазих някои от по-хубавите на Калоян с идеята, че ще ги ползваме и за второто.. То пък едно, че ще е лятно (а Калоян беше зимно) бебе, второ, че ще е момиче - отникъде никакъв съвпадък  Crazy. Ама здрави да сме, ще купуваме  newsm71 (липсва ми емотикон с течащи лиги  Mr. Green).

За крампите - ей, така се радвам, че не съм сама  Grinning  Rolling Eyes Whistling hahaha. Ама тъкмо щях да ви пиша.. Четох, че е хубаво да се правят стречинг упражнения на краката - по няколко пъти на ден и така намалявала честотата на крампите. Мисля това да се опитам да практикувам, че не ми се пият хапове. Ако не помогне, ще звъня на хомеопата. И чаааак в краен случай ще се понаблъскам с магнезий..

И за корема тъкмо щях да ви мрънкам - абе големи сме телепатки всичките - как пък така еднакви проблеми ни мъчат  Mr. Green Joy. Та едната колежка дето е с месец преди мен има по-малък корем от моя. И всички й обясняват колко е готино и сладко малкото й коремче, пък аз стоя и слушам отстрани и се чувствам като бъчва  Tired. Знам, че това си е моят корем и си е най-хубавият и т.н., ама ми е едно такова... тъпо  Rolling Eyes. Та знам, че вие ще ме разберете  Hug

За големината на таза - по спомени от предишния ми преглед - доки каза, че нормалният таз бил 20 см., като по време на раждането се разширява с до 2 см., т.е. става до 22 см. Моят тогава го измери 18 и каза, че ми е тесничък, ама с бебе до към 3200-3300 не вижда проблеми. Не че някой ще го измери с точност де  Mr. Green. Та в тази връзка, Линко, странно ми е първо - какви са тия мерки 24/27 - т.е. защо са 2  newsm78 и как така е тесен  newsm78... Явно ще трябва да се проучи по-добре тоз един въпрос  Mr. Green.

Ритници и салта върху мехура и аз получавам редовни. И е много забавно, когато в един момент имаш чувството, че се изпускаш, а в следващия хич вече не ти се пишка  Mr. Green. Още по-забавно е, когато си в колата или пък някъде, където няма начин да посетиш тоалетна  Mr. Green.

Сссил, курсът не е към Кабината - не можаха да ми предложат такова стартово ниво (аз съм по програмата Аз мога повече - стандартно може и да предлагат, но мен си ме интересуваше по програмата и не съм разпитвала извън нея). Карам към някакви ЕГ-Консулт - има какво да се желае, но мисля, че все пак върви добре.
Колкото до лекциите по кърмене, съжалявам, че така се е получило с твоите приятелки. Разбрах, че е било еднократно недоразумение, защото първо лекциите бяха сутринта, а после са ги сменили от 15.30 и на входа са се объркали.. Сега вече би трябвало всичко да е наред  Peace.
Относно темите на лекциите - можеш да проверяваш ето от този линк. Разбира се, аз също мога да пиша, но пък може и да забравя някой път  Blush, затова е хубаво да си го запазиш и да надничаш, когато знаеш, че ще имаш възможност да отидеш и ти се ходи  Peace.

Лелеее, изписах света  Shocked Embarassed

# 131
  • София, св. Троица
Мили мами,
благодаря за хубавите пожелания да ви се връщат тъпкано Hug Дано някой ден мога да ви почерпя с истинска домашна торта "Гараш".
Hug

Имам удоволствието да ви поканя на Бебешко кафе. Мястото е „Made in Home”, ул. “Ангел Кънчев” № 30А , София, 26 февруари, неделя, 11.00 часа.
На сладки приказки, с чаша любима напитка, можем да си поговорим на всякакви свободни теми около кърменето, захранването, храненето и родителството чрез кърмене. Бебешкото кафе няма определена тема - свободни сте да зададете всички въпроси за кърмене, захранване, отбиване и живота с кърменото бебе или да споделите своя опит. Обстановката е неформална, всеки идва и си отива, когато иска. Срещата е безплатна, няма такса, нито се събират дарения.

Сега ще се върна да прочета какво сте писали Peace

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 10:18 от Aidin

# 132

За крампите - ей, така се радвам, че не съм сама  Grinning  Rolling Eyes Whistling hahaha. Ама тъкмо щях да ви пиша.. Четох, че е хубаво да се правят стречинг упражнения на краката - по няколко пъти на ден и така намалявала честотата на крампите. Мисля това да се опитам да практикувам, че не ми се пият хапове. Ако не помогне, ще звъня на хомеопата. И чаааак в краен случай ще се понаблъскам с магнезий..

Точно така Hug, аз май само по въпроса за крампите не се изказах днес. Embarassed
Пробвайте с упражнения, нашата йога инструктор ни "инструктира" как да си предотвратяваме схващанията с опъване на пръстите. Помага. Иначе аз не мога да си обясня, що ми изтръпват ръцете докато спя, при положение, че са върху корема и не ги притискам. newsm78

Аз явно 6те съм от типа "Напънала се слоницата и родила ми6ка" Joy
Айде бе, чак пък... hahaha
Ако си 126кг, като една пациентка на моя док и родила дете 3,300кг(със секцио, че да не вземе да се сецне...)

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 22:44 от murmoranka

# 133
И аз да се запиша най-после в новата темичка.

И аз съм с голям корем и към 9 кг отгоре, но въобще не ми пука- колкото, толкова, важното е бебето да е добре. Всички около мен се правят на тактични и ми разправят, че много ми отива, но аз си знам какъв съм слон. Днес пак ме понаболяваше и ми се втвърдяваше коремът. Все се чудя кое е нормално и кое-не.

# 134
Добър вечер момичета.
nesheli Денислав беше и нашия избор за име - на дядо Димитър и дядо Слави, ама...

Ех, ако ще се притеснявате за малки кореми хайде да видите моя! Никой, включително лекарката, не вярва че съм бременна, още по-малко в 6 - ти месец (от днес) . Така беше с предишната бременност, така е и сега. Аз искам ГОЛЯМ корем, искам да ми отстъпят място в рейса, но не . Някои от мамите са ме виждали,  знаят за какво става дума. Та дългата ми и объркана мисъл е - радвайте се на бременността каквато е, големи, малки, пълни или слаби - по-важно е да сме живи и здрави, да родим здравички бебета и да ги гледаме с обич. Е, край на лекцията  Grinning. Желая ви лека и спокойна нощ.

Общи условия

Активация на акаунт