Баба Марта бързала ЮНСКИ мартеници вързала!

• 42 488
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • София/Правец

Добро утро Simple Smile

За количките и аз пак ще спомена.
Така наречения "ЗИМЕН КОШ" е "КОШ ЗА НОВОРОДЕНО" и никои не го оспорва! Нарича се зимен, защото 80% от майките не използват такъв ако раждат пролетни и летни бебета. Ако се замислим то от там му идва името зимен - от самите майки, а не от магазина. Ако питате в магазина разбира се, че ще го препоръчат.
Аз за първото ми дете имах! Не го ползвах много... И заради времето и изобщо.

Бейби, извинявай, ама моя син специално (искам само да ти покажа, че има различни случай, а не един стандартен без да се обиждаш ни най-малко!!! Hug) първо започна да седи на 4 месеца. И до 6 вече седеше даже без да е подпрян. И второ на 6 месеца и да исках нямаше да мога да го събера в коша за новородено, защото се роди 50 см, а наддаваше по 4 см на месец след това... Да не говорим, че не искаше да се вози легнал, даже в летния кош... Все искаше да гледа и да наднича, даже се набираше напред и настрани...

Ако е бебе родено септември твърдо бих препоръчала коша най-вече, защото е хубаво загърнат от всички страни, има сенник и покривало и на всяко малко бебе ако има ветрец ще му е топличко. За майско и друго лятно бебе просто е излишен. АЗ ЩЕ ПОЛЗВАМ КОШ ЗА НОВОРОДЕНО, не заради друго, а защото го имам чисто нов! Но да видим колко време ще се възползвам от него. Доста по-тежка и неудобна става количката... Не се сгъва самият той и не е удобен за малки автомобили, а ако искате да се качите на автобус или трамвай ще ви пожелая успех! Има си много недостатъци и много предимства!
Ако имате излишни или повече отделени пари за количката просто си купете, за да се поглезите, както направих аз преди време Simple Smile Пък и си зависи от вас и бебето ви колко ще го ползвате... Има майки, които активно си го ползват и лятото... Просто като го разгърнат съвсем и махнат покривалата. Според мен става като летен кош в напълно легнало положение (говоря и за количка с напълно легнало положение на 180 градуса! Не за някаква полулегнала, където да возите малките си бебенца!)
Сега мисля, че най-удобния вариант са количките, които се трансформират! Стават и като седалка за лятото и като кош за новородено. Цената е по-приемлива, и кошовете са по-леки. Пак ще намеря линк да го сложа (винаги показвам този модел, защото имам няколко познати много доволни от него. Аз лично съм твърдо ПРОТИВ ТРИКОЛКИТЕ  Simple Smile):

http://jaltotopate.com/index.php?route=product/product&product_id=423

Извинявам се за километричния пост, но не за първи път го обсъждаме и гледам, че едни и същи майки същото си дъвчем... А всяка си има различни впечатления и опит. Та избора си е за вас... Ако вече сте избрали нещо пък няма смисъл да си чешем езиците, ама аз просто не мога да се сдържа Simple Smile

# 631
  • Бургас
Дани, страхотен пост Peace Аз лично, мисля да си взема количка с кош за новородено по ред причини. Харесах си една количка,много лека и маневрена,но е 500лв ooooh! Сега обмислям дали да купим нова, но по-евтина или да търсим втора ръка.

# 632
Dani как ще ти се засегна който се засяга не му е мястото във форум.Моята беба беше октомври 53см се роди  Crazy огромна си вървеше както и до сега на 4години е 120см, тя толкова ревеше че изпитваше истински ужас от поставянето и в коша.На разходка по далеч от 300метра не сме ходили от рев цялата се изпотяваше и я прибирах Confused,но на пролет вече беше друго .....Колички много майки също всеки си знае кое е най-добре за него! Hug

# 633
добро утро мами!!!  bouquet
Виждам ,че сте писали за кг. преди раждане и след  това!Аз с първата бременност вдигнах 33 кг. като ПЕТЯ Б,но ги свалих малко трудно за около година,а бях 53 кг преди да забременея и 173 висока Simple Smile(Но при раждането веднага свалих 14 кг.)чувствах се прекрасно,но сега няма да си го позволя  Naughtyмисля че 20 кг,максимум ще достигна за тази бременност,не се лишавам от храна,хапвам даже множко,че моят само ми се кара,че докато съм станала от масата ,пак съм сядала! Embarassed Но хапвам само сутрин и вечер,т.к. през другото време все съм навън на разходка или просто намирам с нещо да се занимавам,през другото време хапвам много плодове!!!Не се притеснявам,че няма да мога да ги сваля отново,че с 2 деца,няма да е като с едно  Laughing
Приятен ден на всички,аз ви оставям,че имам много работа за вършене днес,дано само да не завали,че ще си остана в къщи и нищо няма да свърша! Hug  bouquet
Да не забравя, Praynig Praynig fingerscrossed fingerscrossed,за мамитата които са на преглед днес!!!

# 634
Добро утро момичета
За мен снъвсем не е добро, обаче, преди малко се върнах от док. Вчера през деня забелязах че течението ми е с кафеникав цвят и днес сутринта хукнах да ме видят и да ми вземат секрет, оказа се че имам отлепване на плацентата и док държи да вляза в АГ-то. Никак не искам, но той каза че не  може да рискува. Питах не може ли да си лежа у дома но не разрешава, май ще трябва да си стягам багажа и да отивам на системите, сега вместо да се успокоя ме обхвана паника. Пише малък участък на отлепване 9-17 мм
Мъжа ми пък ме кара да звъня в Тутракан ако може там да ме прегледат и ако се налага там да лежа, сега се чудя какво да правя? Cry

# 635
  • София, Бургас
linko5,  прави каквото ти казва доки..не се дърпай..сега не е важно къде ще лежиш, а да спре зацапването..даже гледай да не шаваш много и нека мъжа ти да ти помогне с багажа..по-добре е да си под лекарско наблюдение, за да могат да реагират веднага и да ти назначават веднага лекарства..успех и дано всичко да се размине бързо Hug

# 636
линко, можеш да се обадиш на Бойчев за консултация. Чуй какво ще ти каже и той. Но лично мисля, че е по-добре да не пътуваш, защото всяко подрусване по пътя за Тутракан може да отлепи още плацентата. Моят съвет е да послушаш Кунев и да влезеш в нашето АГ. Ще ти пуснат само системи все пак, няма да раждаш там. Не рискувай  Praynig Ще стискам палци! Ще ти звънна по-късно да те чуя! Ох, дано бързо спре течението  Praynig

# 637
  • Бургас
Линко, отиди там, където се чувстваш най-спокойна и сигурна. Всичко ще бъде наред. Прегръщам те силно Hug

# 638
Линко, лежи си и си мисли, че ще отмине бързо..аз като имах зацапване в началото- 7г.с. беше 2-3 дни..стискам палци още по- бързо и безпроблемно да отмине  Hug Hug Hug

# 639
  • София, Бургас
roro, в началото на бременността ембрионът още няма оформена плацента и кървенето може да се появява и от други неща..аз през първия триместър има 4-5 пъти зацапване и при някои жени се случва..след 13та седмица при зацапване вече може да е плацентата, защото вече се е образувала..всяко нейно отлепане е опасно, защото така се нарушава храненето на бебето..затова трябва да се лежи, за да може да се закрепи отново..системите обикновено са за спиране на контракции/ако се появят такива/, за да е възможно най-спокойна матката..затова е хубаво да си в болница, докато кървенето премине..

# 640
Преди малко се свързах лично с Бойчев казах му за прегледа и за отлепването и се разбрахме в 13.30 да съм в Тутракан да ме види той. Така мисля че ще ми е най-спокойно, а после мога сама да реша дали да лежа там или в Русе.
Като имам резултат ще пиша пак
Контракции нямам, а и док каза че шийката ми била добре и държала, дано всичко да ми е наред!

# 641
Успех, Линко ! Аз щях да ти дам същия съвет, да не пътуваш. Ама аз кво знам, сама ще решиш какво да направиш. Важното е да се оправиш ! Hug

# 642
Линко, стискам ти палци, дано всичко е наред!
Аз имах кървене декември по нова година. Оправих се само с хапчета и почивка. Повечко пазене и всичко ще е наред.  Praynig

# 643
 Добро утро ,

Линко , стискам палци всичко да е наред. Hug

За количките , моя син се роди юни ( то сега термина ми съвпада с рождения му ден) и съм си ползвала кош за новородено.Слагах леки памучни пелени и не сме имали проблем с топлината.Когато го заведохме на ортопед на 1 месец и той препоръча да се ползва коша до 5 месец задължително или порт бебе с твърда и равна основа , което се пъха в количката.Идеята е да има пълно легнало положение и равна основа и ще ви свърши идеална работа.

Най -важното при избора на количка е да го съобразите с обстановката около вас :
- коли , асансьори , трябва ли да се носи по стълби , височината на майката и района ,в които живеем.

Ние живеем в къща и съответно не ме бърка размер на асансьор , колата ние голямо комби , така ,че и багажник не ме бърка и сътоветно мога да си позволя голяма количка.Живеем в район с ужасно високи бордюри и дупки по улиците и съответно ми трябват и големи по възможност помпащи гуми и това бяха водещи неща при избора на количка.

Но ако живеех в блок с малък асансьор или имах малка коля щях да си избера лека количка без излишни кошове.

Хайде хубав и усмихнат ден.

# 644
линко, стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт