Баба Марта бързала ЮНСКИ мартеници вързала!

• 42 377
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
mimi6onka, добре че няма други последици от падането! Кракът ще мине Simple Smile

нанина, весело изкарване на планината! Кога ще заминавате?

линко, ти при кого ходиш сега в Русе? Преди беше при Кунев, но щом си го сменила ми е любопитно кого си избрала от русенските светила.

# 76
  • Бургас
Айдин, честит рожденик! Всичко най-хубаво ви желая!
Тикве, не се тормози, ще видиш каква сладка манекенка ще си имаш Simple Smile
Ние сме добре, снощи за малко се почувствах странно, болеше ме като при цикъл, а корема ми беше мек newsm78 Не знам разтягане ли беше...

# 77
  • София, България
Здравейте и от мен, момичета  Hug

Aidin , да ти е жив и здрав мъжа и много да те обича и да те слуша   bouquet Hug

И нашата госпожица много се успокоява, тати като сложи ръка на коремчето. От вас бях чела, че го усеща и се успокоява, но онзи ден се убедих. Вуйчо ни беше на гости и бебка тъкмо се разритка. Казах му ако иска да я усети, ама го предупредих, че може и да спре при допира. Пък тя явно усети, че е нов човек .... лелеее, какви шутове бяха  Laughing Crazy Сложи си тати ръката... и пак настана мир и спокойствие  Laughing

За 3-тата ФМ- казах му на мъж ми, че няма смисъл да даваме пари ако всичко е наред на втората, но на него така му хареса, че май и на 3-та ще ходим, ей така, да си видим слънчицето  Party

# 78
Linko аз мисля, че раздразних положението с ягоди и киви, а те май доста дразнят   нали съм си неудържима в лакомията към плодове eat сега се чувствам по-добре.

Aidin да ти е здрав и успешен роженника, да те глези и обича!

Dominika контракциите се изразяват във силно втвърдяване на корема, целия става като камък, няма свиване и отпускане /те са само навътре в матката/, външно е само силно изразено втвърдяване., даже няма болка - само дискомфорт .... това са подготвителните контракции. А разтягането се усеща като вътрешна болка, по силна, сякаш те напъва отвътре.
Аз съм с ежедневни контракции, по няколко пъти на ден, да не говорим, че имам чувствителна матка и спазмите от другите вътрешни органи предават напрежението си на матката и дори като изпразня мехура имам контракции .... почвам да се тревожа защото вече стават дори повече от 10-ина контракции на ден  #Crazy
Заради тях се отказах от пътуване извън София, а вече ми се ходи някъде на чист въздух.

# 79
Linko мисля че няма за какво да се притесняваш за пулса - моя е същия, даже сутрин ми е и малко над 100,но нали казват че сега сърцето работело за двама  newsm78  Ако се притесняваш нека да те изпратят на кардиолог,аз в 8-мия задължително трябва да отида, че ми откриха преди време малък пролапс на митралната клапа и кардиолога ми каза, че може да се наложи да родя секцио  Confused

# 80
Здравейте и от мен!  Hug
Днес още не съм се разписала, а вие сте започнали 6- та страница Laughing
Aidin да ти е жив и здрав рожденика, много да се обичате и много да си помагате   bouquet
На всички с прегледи днес ... ще стискам палци за хубави резултати  Praynig
За трета ФМ, мисля да ходя, защото моя док. ме посъветва да я направя, въпреки, че всичко е наред на първите две, имало заболявания, които могат да се засекат на по- късен етап от бременността... да не дава Господ  Praynig, но ще я направя за мое успокоение.
Монако наистина не се е появявала скоро  newsm78
Хайде лек... Heart Eyes

# 81
Цоп и аз!
Aidin, честит ти рожденик!
Дани, нашият татко е Петър и се шегувахме (сериозно), че ако е мъж, ще е Павел, да са си двамцата заедно. Laughing
Засега нашата девойчица ще е Леа, бъдещият батко като го попиташ, как ще се казва и вика Алея. Laughing
Тук във Варна няма и помен от сняг, слънце пече, чайките акат, идилия. А преди два дена тръгнах от половин метър сняг и лед в Търново. Mr. Green
Нади, вярно интересна професия имаш, как им понася на БАН да имат бременни служители и изследователи? newsm78
Понеже и аз съм асистент (ама прост), винаги ме е притеснявало това да забременявам и гледам деца, при положение, че от мен се очакват научни достижения и т.н., които почти автоматично отхвърлят отдаденост на майчинство. Досега има разбиране, ама незнам докога ще ме търпят. В първия ми работен ден като преподавател излязох в майчинство, сега в първия ми ден като докторант -пак Mr. Green

Да ви кажа за предполагаемите КГ на бебетата, да не си ги слагате много на сърце. Моят доктор искрено се смее на грамажите. Особено от рода 367гр. Това по повод неточността на апаратурата и ехографиста, за които вече се спомена. Важното за нас като некомпетентни е само, че бебето расте. Като отидеш след 4 седмици например, бебето да е дръпнало в развитието и размерите с 4 седмици, това е. Независимо на каква седмица отговаря. Вече съм писала по въпроса, че първото ми дете вървеше с цели 2 седмици назад, през цялото време- отивам на преглед в 14 г.с. - то отговаря на 12г.с. И така до края, 12 дена след термин.
Та от него си знам, че до 32г.с. по BPD (главата) бебето върви до 2 седмици по- голямо, заради пропорционално по -голяма глава до този момент и не е меродавно за големината на бебето. Затова измерването на бедрената кост (FL) по- точно отговаря по същество.

Давам пример с моя преглед от миналата седмица - официален термин - 04.06 (25г.с.), по BPD -18.05 (28г.с), по FL - 28.05( 25г.с.).
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.

# 82
Ех, Merlinski , близнците, това са един път хора... Дъщеря ми е близнаци, баща ми, та знам за какво говоря. Четох в една книга  на Линда Гудман  - "Слънчевите знаци", ето хубаво (и вярно) за децата на зодията:
"Обичайте това дете Близнаци и го приемете такова, каквото е - контактно, будно и любознателно малко същество, изпреварило останалите деца в развитието си. Не можете да превърнете светулката в охлюв и обратното. Както и леопардът не е в състояние да смени петната си. Тук бих добавила, че ако някой се опита да ги изтрие, резултатът ще бъде един нещастен и нервен леопард. Не пипайте тези петна, символи на двойствената природа на вашето дете. Един ден то ще ви накара да се гордеете с построеното от него здание и спечелената литературна награда. И когато дава израз на многоликия си талант, вие ще недоумявате как така сте се опитвали да стегнете природата му в един калъп. Ако ли пък неспокойно под¬скача наоколо, това значи, че изпробва вродените си бързи рефлекси. Подвижният му като светулка ум може би ви хвърля в недоумение, но не забравяйте, че този ум е по следите на хиляди идеи, опитва се да ги проумее и да реши кои да отхвърли и кои да запази за бъдещето."

# 83
  • София/Правец
Adelinche, и аз съм близнаци Simple Smile Виж колко хубав човек съм Simple Smile Направо  Hug Само сме малко досадни и бърбориви, ама се преживява Simple Smile
Аз като стана дума да ти кажа, че нали нямам успех със схемите за 1 кука, ама затова вече комбинирам каквото разбера и направих мои си модел цвете Simple Smile Страхотно е Simple Smile

Dominika, охх докато прочета 1 стр. и забравих дали ти питаше за контракциите Simple Smile Дано да си ти Simple Smile Значи тях като втвърдяване с лека болка ги усещам, но на цялата матка.. Така разбирам и колко е голяма Simple Smile Някак ме сковава и не ми се мърда даже тогава, повече като лежа, особено по гръб и вече не лежа така... А тия разтягания са пак болезнени, но само там където бебето бута! Става ми едно като портокал на корема издуто и там само леко да докосна и ме боли. Не се забелязва на ехографския преглед като контракцията. Но останалата част от корема ми е мек. Става като се едно се е запънало някъде с краката и бута навън с глава.. нещо такова. Докторката потвърди и каза, че след контракция, която малко го смачква, то иска да се разпъне и сигурно тогава много бута. Но то моето като цяло само танци-манци с корема ми.... И сега е като бясно... Просто бушува Simple Smile

Магнезии аз пия 2х1 на ден! Вече ще е по 3 на ден. Магнерот и усетих ефекта сигурно на втория ден! Много по-малко контракции по около 10 примерно на ден. Преди да го пия бях скочила на 10 за 30 мин на периоди... Ако бяха болезнени щях да реша, че раждам Simple Smile

Като гледам може да имаме още двойки ПЕТЪР-ПАВЕЛ Simple Smile Забавно ще е Simple Smile

Айдин, честит ти рожденик!!! Да е жив и здрав и да ти направи и едно момиченце!!! Simple Smile Мерси за шоколадовата почерпка  Hug

# 84
  • София
Здравейте, мами Simple Smile Днес и утре съм в отпуска, понеже дечицата са в зимна ваканция  Grinning
Линко, Нания, не се притеснявайте за пулса, нормално е да е по-учестен. Бебето растейки, притиска органите, те от своя страна повдигат диафрагмата, а тя - сърцето. Всяка бременна жена има учестен пулс, моят също, но не съм си го мерила и не знам колко е. Сигурно е като вашия - около 100. Няма нищо страшно. Ако все пак ви тревожи, споделето го с лекаря си  Hug  

# 85
но пулса ми е все около 100 и ме притеснява. Чудя се дали да ходя и на кардиолог или всичко е на психическа основа?

Линко, според мен няма място за притеснение Wink Моя пулс от доста време вече е 100, стигам и до 140 (това вече си е от здравословен проблем, който имам) - но ускоряването на пулса е нормално при бременност, особено в края на 2ри и 3ти триместър. Тялото произвежда повече кръв, което пък натоварва сърцето повече от обикновено и бие по-бързичко. Може и задух да почувстваш, пак е от сърцебиенето (от опит го казвам).Плюс това пулс 100 не е кой знае какво - нормата е до 80, добави бременността и готово Wink

За Монако - тук не пише, но пише чат пат в една тема за раждане във втора градска (с нея сме при един и същ АГ), та така предполагам, че всичко е ок. Наскоро е била на ФМ при Томова - но доста се е разочаровала...

# 86
И моето сърце се мъчи да изскочи между ключиците отдавна. Laughing Но не ме притеснява ускорения пулс, моят гони и той 100така, а обикновено е 50-60. То такова притискане пада на органите, че... свят ми се завива, а аз съм на всичко отгоре дребна -вредна, та си умножавам неразположенията поне 1,5 пъти. Само ако знаехте къде ми са червата(предния път курках откъм бъбреците над кръста Mr. Green ), дебелото черво и апендикса, мале, мале. Да не говоря как диафрагмата е прегънала белия дроб, спескала стомаха като кюфте за скара, пък сърцето е завъртяно на 45 градуса и сега ми се намира легнало хоризонтално между двете щръкнали гърди.
Стомашно съдържимото не е правилно вече да ми се нарича така, по -скоро хранопроводосъдържимо, почти като крава съм вече, аха  и ще си го плювна в устата да преживям - от удоволствие #Crazy #Crazy #Crazy

# 87
Влизам бързо  че забравих да честитя на  Aidin : да ти е жив и здрав мъжа, много да те обича и да те гледа. Мерси за тортата - ти не си човек, само се облизвам!
За имената - да ви кажа вече не знам! Но има още време. Мъжът ми и каката искат нещо като Мартин, Виктор, Красимир, аз имам любимо име - Александър. Та не знам до къде ще я докараме.
Хайде, отивам да работя.
П.с. Леле,  murmoranka, култов опис! И аз съм така, а бебето е навътре.

# 88
Привет и от мен мамчета ..и аз след дълга пауза да се запиша сред коментарите- чета ви често като съм на работа, но все не ми остава ред да пиша.. цял ден съм отворила "напиши коментар" и 2 пъти вече ме изхвърли от форума

Aidin, честит празник Simple Smile да ти е жив и здрав рожденика   party023

Аз като бях на фетална при Марков няколко пъти ми каза че за щастие всичко с бебока е наред и няма да се наложи да правим друга среща и от тогава изобщо не съм си мислила за следваща ФМ...иначе с нетърпение чакам ЖК, която е утре и там моята лекарка ми прави доста обстоен преглед и ако има нещо притеснително ще ме прати където трябва.... Praynig дано няма....и общо взето се старая да си мисля че всичко ще е наред.....

Дани и моят хубавец е доста активен- досега не ми е местил корема толкова явно но пък вчера ме взе за боксова круша ....... като заиграе ръченица из корема ми ходя през 5мин да пишкам  Laughing

за името на бебока с мъжа ми мислим още преди да забременея- искахме да зарадваме единия от дядовците- трябваше да измислим имена с  А и К...избора не е кой знае колко богат на разнообразие,  затова за момента сме избрали Кристиан - всъщност се оказа че е френски вариант на Христо но по-скоро много ми хареса посланието което носи - Богопомазан  затова всички останали предложения за момента отпаднаха.. а на вас как ви се струва?

иначе за малкия юнак още нищо не сме купували ..с мъжа ми всеки тича по задачи и в тия студове грам не съм имала време да обикалям за колички, кошчета и дрешки ...все се притеснявам да не избързвам с покупките  newsm78 а като гледам вас си мисля че май само аз останах без покупки   baby_neutral  Thinking

пожелавам на всички слънчев и усмихнат ден  Hug  Flowers Sunflower

# 89

Като гледам може да имаме още двойки ПЕТЪР-ПАВЕЛ Simple Smile Забавно ще е Simple Smile

Хаха, моя син също се казва Павел.. И още като не знаехме пола на бебка ми каза, че ако има брат задължително ще се казва Петър. Че да си празнували заедно именния ден. Голям смях.

Айдин, тортата изглежда супер. Да ти е жив и здрав рожденника !  

Аз снощи пак повръщах, просто това е някакъв кошмар.  Sick То не са киселини, то не са чудеса.

Мими, не си сама и аз нещо не съм купувала. Не се тревожи. 

Общи условия

Активация на акаунт