Операция на миома!Молба за съвети

• 314 852
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
  • София
О да, знам го това лекарство - Eimya. Доколкото ми е известно спира цикъла и те вкарва в изкуствена менопауза, за да възстанови хемоглобина преди операция, че той доста понамалява от кръвоизливите. Струва майка си и баща си - по около 400 лева на месец. Нищо ново. Надеждите ми се стопиха. Не че имам проблем в момента, но често пъти се наблюдава повторна поява на миома.
babyface, аз имах три сериозни миоми от два вида (за разкош: и  интрамурални и субсерозна), след операцията и хестероскопията не са се появявали нови, въпреки екстремното естрогенно натоварване покрай 6 опита инвитро, така че не е задължително пак да се появят.

# 646
  • София
О да, знам го това лекарство - Eimya. Доколкото ми е известно спира цикъла и те вкарва в изкуствена менопауза, за да възстанови хемоглобина преди операция, че той доста понамалява от кръвоизливите. Струва майка си и баща си - по около 400 лева на месец. Нищо ново. Надеждите ми се стопиха. Не че имам проблем в момента, но често пъти се наблюдава повторна поява на миома.
babyface, аз имах три сериозни миоми от два вида (за разкош: и  интрамурални и субсерозна), след операцията и хестероскопията не са се появявали нови, въпреки екстремното естрогенно натоварване покрай 6 опита инвитро, така че не е задължително пак да се появят.
Дай Боже! Аз сега съм бременна и поне това ми е утеха,че дори и да стане нещо, детенце да си имам....

# 647
При мен също не се е появила нова, да чукна на дърво вече 4-5 години. Гадината беше субсерозна, интрамурална.

# 648
zdraveite parvo se izvinqvam 4e pi6a na latinica.Da razkaja i moqta istoriq nabarzo.Jiveq v Italiq pri mese4en cikal postoqnno poly4avah kravoizlivi i sasireci vse go otdavah na preymora,smqna na klimat i t.n..edin den re6ih da otida na lekar i se okaza 4e sam s mioma s razmeri 23-27mm.Lekarkata mi izpisa hormonalni za 3 mes. da ovladeem kravoizlivite.Sled 3 mes. otnovo na kontrolen pregled i miomkata e porasnala40-31 mm novi hormonalni i o4akvam nazna4avane data na operaciq.Ginekolojkata mi kaza 4e miomata bila vatre6na v av myskylatyrata na matkata i po dryg na4in nemoje da se otstrani osven s operaciq prez korema miemektomiq se kazva.mnogo me e strah ,neznam molq za savet.

# 649
  • София
zdraveite parvo se izvinqvam 4e pi6a na latinica.Da razkaja i moqta istoriq nabarzo.Jiveq v Italiq pri mese4en cikal postoqnno poly4avah kravoizlivi i sasireci vse go otdavah na preymora,smqna na klimat i t.n..edin den re6ih da otida na lekar i se okaza 4e sam s mioma s razmeri 23-27mm.Lekarkata mi izpisa hormonalni za 3 mes. da ovladeem kravoizlivite.Sled 3 mes. otnovo na kontrolen pregled i miomkata e porasnala40-31 mm novi hormonalni i o4akvam nazna4avane data na operaciq.Ginekolojkata mi kaza 4e miomata bila vatre6na v av myskylatyrata na matkata i po dryg na4in nemoje da se otstrani osven s operaciq prez korema miemektomiq se kazva.mnogo me e strah ,neznam molq za savet.
Първо иди на още едно мнение, за да видиш не може ли лапароскопски и второ - от личен опит - миома се лекува само с операция. Ниаккви билки, никакви хормони!Не се страхувай, моята беше над 15 см, пък оцелях, сега и бебе чакам. Успех!

# 650
  • планетата Земя
TSVETOMIRA1977  ,не се притеснявай,всичко ще е наред.Ще махнат миомата и ще си ОК.Искаш ли да раждаш след това?

# 651
mersi za otgovorite.Naistina trqbva da otida na o6te 1 lekar,no tyk e taka 4e mnogo se 4aka trqbva pak na 4astno.Lekarkata mi kaza 4e e na takova mqsto i sled kato iskam da mi zapazi matkata,trqbva prez korema.Az imam sin na 18sled nego sam pravila opiti,no vse ni6to ne stava6e moje da sam imala na4enki o6te predi mn godini,no sega q otkriha.Lekyvala sam rani4ki,endromenroza edin lekar mi be6e kazal 4e imam smakvane na organite ot samoto rajdane i taka.radvam se mnogo za vas dano i pri men vsi4ko da e nared.Dnes razbrah 4e operaciqta 6te e sled nova godina.Zamislqm se i dali e neobhodimo da se tap4a s tiq protivoza4ata4ni.Avie predi operaciqta kak bqhme az mnogo nadebelqh korema mi e golqm ,a si imam i apetit.A o6te da dobavq 4e lekarkata mi kaza 4e 1 god. sled operaciqta trqbva da se pazim da ne zabremenqvam.iskam da popitam imahte li tejest ,bolki v krasta i korema.BLAGODARQ VI PREDVARITELNO.

# 652
  • София
mersi za otgovorite.Naistina trqbva da otida na o6te 1 lekar,no tyk e taka 4e mnogo se 4aka trqbva pak na 4astno.Lekarkata mi kaza 4e e na takova mqsto i sled kato iskam da mi zapazi matkata,trqbva prez korema.Az imam sin na 18sled nego sam pravila opiti,no vse ni6to ne stava6e moje da sam imala na4enki o6te predi mn godini,no sega q otkriha.Lekyvala sam rani4ki,endromenroza edin lekar mi be6e kazal 4e imam smakvane na organite ot samoto rajdane i taka.radvam se mnogo za vas dano i pri men vsi4ko da e nared.Dnes razbrah 4e operaciqta 6te e sled nova godina.Zamislqm se i dali e neobhodimo da se tap4a s tiq protivoza4ata4ni.Avie predi operaciqta kak bqhme az mnogo nadebelqh korema mi e golqm ,a si imam i apetit.A o6te da dobavq 4e lekarkata mi kaza 4e 1 god. sled operaciqta trqbva da se pazim da ne zabremenqvam.iskam da popitam imahte li tejest ,bolki v krasta i korema.BLAGODARQ VI PREDVARITELNO.
Изчети тази тема, писали сме и аз, и много други за това как минава една операция и какво се случва после. Аз лично се възстанових бързо и за 2-3 месеца бях нов човек. Максимум до 4 месеца нямах помен от операцията, освен, че малко ме сърбеше мястото на разреза и е леко безчувствено. Спортувах активно и не съм имала болки. Не съм дебеляла от самата миома, само имах коремче и то защото беше огромна. При теб дебелеенето е от хормоните. Не знам каква е тази практика там, но миома с хормони не се лекува, да не говорим, че от тях нараства. Ако имаш някаква възможност, консултирай се с повече лекари или си ела в БГ на някой добър специалист. Не съм сигурна, че лапароскопията е само за външни миоми. Относно пазенето, по принцип е 6 месеца, аз се пазих доста повече (над година), защото бях с 20 см разрез.

# 653
Здравейте, момичета! Моля Ви за помощ! На 45 год. съм, нераждала. Откриха ми миома на матката с размери- 11/12 см, отвън на предната стена на матката. Има ли някоя от Вас с опит и операция на такъв размер миома и каква е била операцията - коремна или лапароскопска. Ходих при д-р Иво Тодоров - той ми предлага коремна операция, имам записан преглед и при проф. Томов от Плевенската Св. Марина. Моля да ми препоръчате и някои други доктори, които ще се отнесат максимално щадящо към мен, много ме е страх да не ми изрежат всичко, въпреки, че д-р Тодоров ми каза, че може да се изреже само миомата. Ще съм Ви безкрайно благодарна да получа съвети и споделяне на опита Ви с подобен проблем. Желая здраве и късмет на всички тук и на семействата им!

# 654
  • планетата Земя
flower_suzi  ,в Плевен ще ти спасят матката.Моята миома беше 14 на 18 см и махнаха само нея.Проф Горчев ме прави.Коремната операция е много добър избор.Даже настоявай за такава,защото така матката се зашива много хубаво.А ти искаш да раждаш,нали?
При лапарото не винаги може да се зашие.Тогава лепят и има опасност от руптурана матката с нарастването на плода.Моя позната загуби така бременността си в 20 г.с заради лепена матка при лапаро.Това стана съвсем скоро и още съм потресена от случилото се
В София също има много добри специалисти

# 655
Твърдо съветвам София , най добре новата клиника на Стаменов, аз лично бях във Втора градска по друга причина , там ме оперира най-добрата ми приятелка , тя работи там Hug
http://invitro-bg.com/bg/94/

# 656
Консултирай се с друг лекар и попитай защо не може по лапароскопския метод. Научете се да задаваате въпроси и не се страхувайте да настоявате за отговори. Докторите са за това, да ви обясняват, а не просто да правите това което ви нареждат.

# 657
  • София
Мен ме оперира д-р Китанова от Шейново.

# 658
  • София
Препоръчвам д-р Николай Попов от Вита .Успех !

# 659
Здравейте момичета!
Включвам се в темата, защото съм мн. объркана и ви моля за съвет.Имам миома на вътрешната стена на матката(в момента е около 3,9 на 3,9)и обилна менструация, която според моя гинеколог се дължи на нея и съм щяла да стигна до кръвопреливане ако не взема мерки (според него има два варианта-или да си поставя спирала Мирена, която да ограничи притока на кръв или коремна операция за премахване на матката от което изпадам в ужас)
Откриха ми миомата преди около 3г. в клиника по стерилитет в Плевен(беше около 1 см.).Тогава се подготвяхме за Ин витро, което слава на Бога беше успешно и сега се радваме на дъщеричка(родена със секцио).След около година забременях по спонтанен път и сега си имаме и един малък мъж  на 4месеца(роден пак със секцио).Преди раждането му лекаря ми твърдеше че миомата само ще се наблюдава, а сега ново пет.Пропуснах да напиша че имам лапароскопска операция от апандесит и лекаря ми твърди че не е хубаво да ме отварят за 4-ти път.
Мисля си да се насоча за второ мнение при проф. Горчев и тогава да реша какво ще правя. Моля ви за съвет , като се извинявам за дългия пост!Хубав ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт