Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 934
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Лелееееее, Клеми, как ти дойде на акъла да се тестваш доброволно? Аз хич не обичам да чета на глас, като чета нова книга обичам да чета бавно, връщам се на някои абзаци и ги чета по два пъти. Така че този тест просто ще го прескоча за детето.
Виж за писането - ще я пробвам през почивните дни. Ще й продиктувам нещо ново, та да видим как ще го докараме. Но нищо няма да й казва. Вътрешна информация ще е само за мен  Laughing

# 121
  • София
 Mr. Green
Как, как. Впечатлих се сериозно и реших да направя сверка. Писането няма да го пробвам, защото девойката държи да изписва буквите калиграфски и поради това пише свръх бавно. Но пък красиво.  Joy
(Обаче дали да не се пробвам пак аз колко думи изписвам в минута, а?)

# 122
  • В светлината на слънцето
Клеми, готово - хайде да пием някъде кафе и ще доведа девойката, няма проблем. Peace Четеше на глас, непознат текст - в случая някаква приказка й намерих от книга, която още не е чела. Тя чете отдавна и много бързо, без проблем сварва да изчита субтитрите на филм за възрастни. По тази причина всеки ден в занималнята като приключат с домашните я изправят пред класа с някоя книга, за да им чете. На нейната възраст и аз бях така. И да си призная не ме радва това постижение никак, защото много добре си спомням на мен лично колко ми беше скучно, когато се стигнеше до четенето в клас, защото другите все още сричаха. Помня и как някои съученици ме обвиняваха в измама, защото вече четях на ум (естествено изпратена на последния чин, за да не преча на останалите), а те трябваше да сричат. И ми беше супер обидно, че не ми вярват, че мога да чета така бързо. Хич не са ми приятни тези спомени, затова и не се радвам особено на бързото четене.  Naughty Според мен си е съвсем нормално да има деца, които на тази възраст да четат бързо. Със сигурност Теди не е единствената. Предполагам, че има поне още една дузина само в тази тема, които могат. При условие, че детето има интерес към книгите и четенето, е напълно нормално да развие тази способност. Така както други развиват математическите си заложби и съответно печелят точки по математически състезания. Или пък имат някакъв друг вид интерес и съвсем логично са отличници в дадената област. Ето, за сравнение, има деца, които без проблем се справят с компютрите. Теди е на Вие с тях. Но това не означава, че щом тя не се справя добре с компютрите, останалите лъжат. Confused
Съжалявам за спама, но наистина ми стана много кофти заради детето. Не съм го споделила с идеята за фукня, защото както казах това не ме радва особено заради личните ми спомени от същата възраст. Sad
Клеми, казвай къде да пием кафе и да водя девойката? В събота не мога обаче, защото е именичка.

# 123
lulumba  Peace
Колко досадно да те карат да четеш на класа Sad(( Верно по-добре да си траеш;)
"без проблем сварва да изчита субтитрите на филм за възрастни. " - а това е супер, ние все още не ходим по такива филми със субтитри, точно по тази причина;(

# 124
  • София
 Hug
lulumba , събота и ние не можем, но другия уикенд ако е хубаво времето може да заформим обща среща някъде. Искате ли?  Laughing

# 125
  • София, "Младост 3"
здравейте! да се "запиша"
  bouquet Heart Eyes поздрави на всички от сърце!

# 126
Hug
lulumba , събота и ние не можем, но другия уикенд ако е хубаво времето може да заформим обща среща някъде. Искате ли?  Laughing

Супер, навита съм. Тъкмо и децата ще се запознаят. Hug За клипчетата си затраях, защото не само детето, но и майка му е на Вие с компютрите. Сраааам... Embarassed Embarassed Embarassed

# 127
  • Sofia
И аз тествах ученичката, даже 2 пъти, че ме подразни как се запъваше. Laughing Докара 38 думи на по-сложния текст и 47 на по-лесния.

И тя пише с краката си, буквите са във всички посоки, на места е трила-недотрила, отгоре писано пак, тук-таме нещо в зелено е писала, лудница...  Crazy

# 128
И аз тествах ученичката, даже 2 пъти, че ме подразни как се запъваше. Laughing Докара 38 думи на по-сложния текст и 47 на по-лесния.

И тя пише с краката си, буквите са във всички посоки, на места е трила-недотрила, отгоре писано пак, тук-таме нещо в зелено е писала, лудница...  Crazy
Браво на вас.

Ние сме отчайващо зле. 10 думи.  CryНо пък , като си дочете приказката ,после ми я разказа. Blush
Ама хич не си дава зор като чете това дете.Като му кажа по-бързо, забърза се за 5-6 думи  и после пак едно лежерно......

# 129
  • Sofia
Е, виж, на нас пък не ни върви разказването. То почва да разтяга, да повтаря 2-3 думи и не може да си завърши изречението, много се изнервям да я чакам. Tired

# 130
Бях на родителска среща.
Четяла много добре, с математиката се справяла отлично, но пишела ужасно грозно. Знам си, ма какво да направя, за да започне да пише по-красиво? Правим диктовки, занимавам се... но пише грозно. А не ми беше удобно да се обяснявам с госпожата, че може да става въпрос за почерк и детето просто да си пише грозно.

# 131
  • София
Три пъти я тествах днес (по нейно желание, че се амбицирА), все между 20 и 22 думи изплюва.  Joy
Обаче така се нахъса, че прочете две приказки и започна трета. Голяма спортна злоба. А според учителката няма никакви проблеми и чете, и пише, и смята перфектно.
Ха сега де.
 Crossing Arms

# 132
Бях на родителска среща.
Четяла много добре, с математиката се справяла отлично, но пишела ужасно грозно. Знам си, ма какво да направя, за да започне да пише по-красиво? Правим диктовки, занимавам се... но пише грозно.
Ох, с това писане и при нас е същото. Ако някой знае някакъв "лек" срещу грознопис, моля да сподели.  Tired
За четенето не съм го тествала, но след като чете с лекота субтитрите на филмите, нямам никакви притеснения.

# 133
Между другото и Теди ужасно триеше с гума. То направо мазало на листа от триене.  ooooh! Но в момента, в който смениха молива с химикал и спря да трие. Явно като усети, че вече не минава номерът и взе да се старае повече. Но докато беше с молив - майко мила.  ooooh!

# 134
Klemy ,тия норми са за края на годината ,така че сте си добре . Сега ще започват читанката ,имат време все пак. Но моята калпазанка ,с 12-13 думи...Вече взех мерки-код на детските програми ,всеки ден  упражнения ,може да я спра от занималня-има кой да я гледа и да се занимава с нея. Защото според учителката върви добре... ooooh!
rositooo ,броят се всички думи ,така че мога само да завиждам благородно... Hug

Общи условия

Активация на акаунт