Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 939
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
nivea_blanka, в занималнята не четат ли?
При нас преди Нова година им казаха да си носят книжки. Имаше един ден недоволство Simple Smile
Но вече си чете;) И аз съм доволна.
Сега вече им намаляват и времето за оцветяване и рисуване, и си носят и допълнителни сборници.
Виж как е при вас, вместо да я спираш, ако сте доволни.

# 136
  • София
Това със спирането на занималнята не знам дали ще има положителен ефект. В нашия клас има плаващ брой деца, които периодично се спират и пускат от занималня (между 1 и 3) и класната е адски недоволна от тях. Вкъщи не успяват да напишат и да преговорят материала толкова добре. Е, ако имате баба начална учителка може би е възможно да върви в крак със занималнята, но иначе не знам.  newsm78 Само споделям!  Hug
Аз не се притеснявам, че чете бавно, но тя яко се впрегна. Като й казах, че има дете, което чете 110 думи в минута и хукна да си взема нова приказка.  Joy

# 137
 А, те са доволни от нас  ,ние от тях не.  Тя е кротичка и проблеми с дисциплината нямат , подозирам ,че затова са доволни ,облекчени по скоро...За книжки нищо не са казали ,но може би е за напредналите...Родителска среща сме имали само една и учителката каза ,че я провежда по задължение ,който иска да идва... newsm78 . А тя ,че е глезена ,капризна и своеволна си е вярно.
Вчера изтърси ,че имала дислексия-чула го от едно детско, ,,Раздвижи се". Има, мързелексия,има...

# 138
  • София
Имах предвид, че класната не е доволна от децата, когато ги спрат от занималня, за това общо взето всички ги пускат пак след определен период, не се справят с материала вкъщи. А защо ги спират не знам, вероятно си мислят, че вкъщи ще се справят по-добре, но на практика (според класната) децата в занималнята научават повече, отколкото вкъщи.  Wink Не пречи да пробвате и да видиш как ще се отрази.

# 139
  • София
Аз пък не виждам нещо особено в материала за първи клас, с което детето и родителите да не могат да се справят сами вкъщи. Моето дете не ходи на занималня, пък е от най-добрите в класа. Говорим за обикновено дете, не за някакъв гений.

# 140
 Ще пробваме...А за да ви разсмея малко-снощи думам умилно: ,,Хайде ,утре ще ти купя книжка, ще си  избереш  каквато ти е интересна". ,, А ,тази книжка, интересната, -намеси се баткото /16 год./ -аз още я търся..."
У дома имаме голяма библиотека... Embarassed

# 141
  • София
Нямам идея, споделям какво чувам.  Peace
Със сигурност не става дума да се запазва брой ученици в занималнята, защото и без това сливат два класа, носят допълнителни чинове и са адски много деца в занималнята.
nivea_blanka hahaha Joy  Joy.
Май все по-рядко има запалени читатели тинейджъри, особено пък момчета. Аз силно се надявам да запаля поне девойката, за младежа ще видим. Засега мисля, че успявам.

# 142
Май все по-рядко има запалени читатели тинейджъри, особено пък момчета. Аз силно се надявам да запаля поне девойката, за младежа ще видим. Засега мисля, че успявам.
По мои спомени от около 12 годишна възраст почти всички се увличахме по приключенска литература - Карл Май, Майн Рид и пр. И тогава е нещо като бум на четенето. Ама сега с тия компютри и фейсбук...знаеш ли ги...

# 143
Аз откакто го спрях от занимална съм много доволна и детето се успокои и успеха му се вдигна в началото му помагах сега сам си пише домашните,само ако нещо се затруднява или не му е ясно пита и аз или баща му обясняваме.Класната каза,че по математика е перфектен,за писането и четенето се старае,каза,че за момче пише красиво,дори по красиво от някой момичета от класа,ама на мене ми изглежда грозно,но всичко му се разбира каквото е писал.За четенето се запъва на по трудните думи,но другото което ме дразни,че много пъти не дочита думата и си прави свободни съчинения.Когато прочете нещо после го разказва.

# 144
  • София
При нас се отрази добре когато я спрях моята от занималня.
Но тогава и бебето беше малко по-кротко, и двете баби бяха на линия и доста се упражнявахме.

В занималнята четат, отговарят на въпроси и преразказват.

# 145
  • София
Аз съм много негативно настроена към училищните занимални, но нямам за база личен опит. Макар че би ме улеснило доста детето да остава там. Сега я взимам от училище наобяд и я оставям в един детски клуб, където престоява всеки ден около два часа и половина, докато аз отида до другия край на града да прибера сестра и. В клубчето не пише домашни, само решава задачи от сборника по математика. Прибираме се вкъщи и някъде към 16 ч започваме с домашните. За около два часа успява, преди за по-кратко, но сега класната им дава почти всеки ден по БЕЛ домашно , напечатано на лист и то и отнема поне един час при все, че детето не се бави и не е разсеяно. Та, идеята ми е, че ако това домашно трябва да го пише с още 35 деца, както е на занималнята в нашето училище, кой знае колко време ще го пише. Вкъщи си се справя чудесно, не и вися на главата, обикновенно по това време готвя в кухнята Crazy. Вика ме само при нужда.
До този момент не съм чула някоя майка на дете от нашия клас да е доволна от занималнята. Просто хората са на работа и нямат друг избор. Учителката  е добра там, но истината е, че децата с много, прекалено много.
И, честно казано, не виждам защо трябва да съм педагог , за да успявам да помагам на детето при нужда.

# 146
  • София
Девойки, само споделям чутото.  Peace Нямам личен опит със занималните, по мое време оставаха 4-5 деца, другите ни взимаха бабите. Иначе детето е доволно, учителката е доволна, домашните написани, нямам никаква причина да не съм доволна от занималнята. Като им остане време след домашните правят разни красоти като тази:
http://prikachi.com/images.php?images/905/4462905F.jpg
Занимават ги, а като е хубаво времето играят навън.

# 147
  • София
Да де, и ние само споделяме от чутото. Wink Истината е , че за работещи родители е решение.

# 148
  • Пловдив
Аз не съм от работещите родители по разбираеми причени, но въпреки това и моето дете си ходи на занималня. В нашето училище така е организирано, че целия клас си остава на занималня с изключение на 2 - 3 деца. Всички пишат домашното по БЕЛ, после по математика. Понякога правят и домашните по Роден край. Освен в тетрадките, имат домашни и на листове и в сборниците. Госпожата ги проверява и на който е грозно или грешно го връща. Справя се помече от чудесно, хвалят я и класната, и госпожата от занималнята. Вчера даже като я вземах следобед, тетрадката и по БЕЛ за домашна обикаляше класа с разрешение на госпожата, за да видят повечето деца как да си напишат нещата. Доволна съм, правила съм и опите да я оставям в къщи, ами самата тя не е доволна. Иска там. Така че явно от занималня, до занималня има разлика. Но определено съм от доволните   Peace

Вчера нашите са ходили организирано на театър. Гледали са "Патиланско царство".

# 149
  • Варна
И аз съм доволна от занималнята, пише си всички домашни там, четат книжки, рисуват, последните три дни правят мартеници. Party Справя се отлично в училище детето, не съм сигурна, че ние вкъщи бихме й осигурили по-добра подготовка с татко й. И двамата не сме педагогически настроени (аз, лично, се изнервям, когато трябва да обяснявам нещо и не ме разбира човекът, на когото обяснявам). Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт