Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 941
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета, записвам се пак, че след кратката ваканция ви изтървах  Hug
Моя син също се вмества в рамките за четене, за писането ще го тествам Simple Smile
При нас домашни през седмицата няма, тъй като сме на целодневно обучение (макар, че аз го спрях). Искат да правим всеки ден по 2 диктовки. Първо на текст, а след това на думи, такива на които се налага да се прави проверка. Това е независимо дали ходят или не ходят следобед.

Да питам тези от вас, които учат вкъщи следобед и нямат домашни, с какво занимавате децата?
Ние пишем няколко реда с взета през деня буква, после диктувам думички, в които буквата я има.
Правим диктовкаи май това е по БЕЛ. Вече взеха всички букви и се чудя какво ще правим.
По математика му пиша задачи и той решава или давам задачи от един сборник.

За съжаление не мога да споделя нищо позитивно.   Sad Не съм доволна от класната. Госпожата от занималнята е по-добра. Отново се върнахме в занималнята, с надежда да подобрим резултатите и защото за детето е много демотивирано да учи. Определено съм притеснена.

И аз съм така Sad
Изискванията на класната ни са доста големи, все нещо не й харесва, все забележки им прави. Той не се чувства мотивиран да се доказва. Спрях го от следобедните занятия, че уж нищо не правели, пак според г-жата. Сега учим вкъщи. Ами доволна съм. Правим диктовки, е не се справя блестящо, но свиква и допуска все по-малко грешки. Давам му като тест "Аз и буквите" от сайта на СБНУ, попълва всичко без грешка. Вчера го пробвах по математика с тест от ВМС 2009, дойде да ме пита само за 2 задачи, които като му обясних реши.
От вчера ме моли да го пускам на училище и следобед, че вкъщи сме учели много  Laughing

# 151

bejbi   когато не ходеше на занималня ,правехме следните неща у нас:
1. Аз съм написала думи без последната буква, съответно той
 трябва да сложи б или п и т.н. Но му ги деля на групи.Иначе не се сеща каква е думата. Няколко пъти вече вместо труД детето написа труП. Мнимум 1 лист с такива думи.
2. 4-5 изречения в които думите ,  са разбъркани и той трябва да ги подреди правилно.
3. Диктовка на тескт или изречения до 10.
4. Четене
между 2 и 3 , 3 и 4 има почивка.
Математиката не я броя. Решава си сам ,даже и не проверявам. Сега 2 пъти седмично решаваме задачи от сборници, за ВМС се подготвя.Но той решаването на задачи не го брои за домашно.

# 152
Ами ние имаме домашни и си ги пишем,ходи и на тренировки,почти не му остава време.Пускам го по малко на компютера и така.Нашата класта е много позитивен човек,казва им грешките,но и казва когато е доволна.

# 153
  • В светлината на слънцето
В началото на годината при нас положението бе твърдо без занималня. По наше желание, тъй като баба й е бивша начална учителка и то мноооого добра. Но тъй като на занималня отива почти целия клас, може би с 1-2 изключения, Теди ревна, че иска също. Уж беше само за опит, уж беше за 1-2 пъти седмично, и накрая си стана всеки ден. Страшно й харесва. Винаги е с написани домашни, а конкретно тя е от разсеяните, когато става дума за домашни. След като свършат часовете и обядват, почти без изключение ги извеждат навън за игра, която в зависимост от времето трае час-два. После пишат домашни, после има въпросното литературно четене с наша милост най-отпред ( ooooh!) и на финала - свободна програма. Свободната програма обаче е организирана: изработват разни неща, рисуват и т.н. Тези, които ходят на плуване, отиват и ги връщат. Абе като цяло децата много добре се чувстват.  Peace
А по повод това, че момчетата са една идея по-назад от девойките, не съм съвсем съгласна. Зависи от детето. В нашия клас например, най-красиво пишещото дете е едно момченце. Всеки ден тетрадките му са на т.нар. изложба. Майка ми от позицията на дългия си учителски стаж каза, че е силно впечатлена колко красиво пише за възрастта си. Peace

# 154
  • София
Аз ако няма домашни, не я карам да прави нищо. Нека почива, има време да се товари.

# 155
  • В светлината на слънцето
Аз ако няма домашни, не я карам да прави нищо. Нека почива, има време да се товари.

И аз така.  Peace

# 156
Липсата на домашни компенсираме с извънкласни мероприятия, предимно спортни. Има доста енергия за изразходване.  Wink
Що се отнася до занималнята, зависи от детето. Има деца, които определено се справят чудесно, но има и такива за които занималнята не е от полза, а по-скоро губене на време. Моето диване не става за занималня, поне засега. Лесно се разсейва, шумен е, трудно се организира с домашните. Иначе, ги пише бързо и вярно, но докато се накани да започне, мъкааааа.... Tired За краснописа му, вече ви се оплаках.

# 157
Така, днес ни беше втори ден на занималня.Ами явно мойто не става за занималня.В момента си дописва  домашното.Направено е едва 1/3. Преписа му е с 2 грешки.Има една пропусната дума и сега трябва наново да го преписва. Чели стари текстове от Буквара. Crossing Arms Аз това не го броя за четене.Всичко се знае почти на изуст.
Ще видя  в петък какво ще сътвори и ще реша дали  пак да го спирам.

# 158
Сега тествах мойто момче за четене - 34 думи за минута. Има още да се желае, но не се притеснявам

# 159
  • България
при нас няма занималня,а задължително обучение през целия ден
до обяд български,след обяд математика или както се падат по програма предметите
имат часове за почивка и сутрин и следобед
случвало се е да я взимам към 12часа и винаги е тръгвала с не желание-харесва и цял ден да е на училище Simple Smileдомашни нямат,допълнителни не давам
в нас оцветява,пише писма,играе на компютара-почива си както и харесва
 украсихме бенджамина с мартенички и пролетно настроение
на масата са приготвени мартенички за класа и госпожите
утре ще имат празник на който очакват баба Марта и за целта ще сме облечени почти в бяло и червено
спокойна нощ Hug

# 160
rositoooo кое е това училище?

# 161
  • България
rositoooo кое е това училище?

Тя в провинцията сме
ето малко снимки от днес

# 162
  • Sofia
Супер украси! Simple Smile

Аз досега правих мартеници, че нашата госпожица в 10 вечерта се сети, че на всички от класа иска да подари мартеници, а бях подготвена само за няколко приятелчета... Crazy

На занималня остава във вторник и четвъртък след пианото, много й харесва и иска дори, когато няма пиано, пак да остава. Не знам как са с домашните там, тя още преди това си ги пише в часовете по самоподготовка, но по някое време имат спортни игри и явно й е голям кеф.

# 163
  • Пловдив
Честита баба Марта!!!
Да сте бели и червени, весели и засмени!!!

# 164
  • Пловдив
 - Честита Баба Марта!

Общи условия

Активация на акаунт