Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 926
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Тя- къде ходите на плуване,че ние ходим на три вида спорт и плуването е един от тях.Сега му взех списание на колите,някакво специално издание,иначе ги има всеки месец,но до сега не съм му взимала и там има интересни неща,примерно за да оцвети една кола трябва да сметне задачки за да разбере какъв цвят.Текстовете са му сложни,но съм му казала,че той ще си ги чете,тайно се надявам да му помогне малко с четенето.
Ние сме от София и ходи на плуване,футбол и таекуондо.На плуване ходи вече 4 години,на таекуондо от година и пет месеца вече е с жълт колан,на футбол ходеше и в градината.
Той е с акушерска пареза,за това са ни плуването и таекуондото,а футбола защото много искаше,харесва и трите спорта.

# 106
rosikosefi ходим в Младост, в 144.Живеем в Панчарево и тук при нас няма нищо.Имаме си гребане на базата, но той е още малък.Това не му попречи да юрка баща си да ходи да гребе през септември. Обещали  сме му през лятото да го водим, но това е доста силов спорт и не се препоръчва за толкова малки деца. Е, то  е силно казано че гребе сериозно."Гребе "15 мин. после почива ,след това още 15.Това беше през септември, сега ще видим това лято. Ох, и аз искам таекуондо, но няма.Ако трябва и за това да слизам до София ooooh! Лятото ще наваксаме с колелетата.
За Лили чудото и аз се замислих, май ще я купя.
Ами преброих думите на  едната страница-около 200. Е, като ги разделих и сметнах..... плачевно е състоянието. Tired А книгата  е Приказки по телефона на Дж. Родари. Май съм го надценила Embarassed
 Има ли значение от коя книга за Лили да започнем да четем? Гледам ,че са 10 и коя е първата?

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 15:49 от Тя

# 107
rosikosefi ходим в Младост, в 144.Живеем в Панчарево и тук при нас няма нищо.Имаме си гребане на базата, но той е още малък.Това не му попречи да юрка баща си да ходи да гребе през септември. Обещали  сме му през лятото да го водим, но това е доста силов спорт и не се препоръчва за толкова малки деца. Е, то  е силно казано че гребе сериозно."Гребе "15 мин. после почива ,след това още 15.Това беше през септември, сега ще видим това лято. Ох, и аз искам таекуондо, но няма.Ако трябва и за това да слизам до София ooooh! Лятото ще наваксаме с колелетата.
За Лили чудото и аз се замислих, май ще я купя.
Ами преброих думите на  едната страница-около 200. Е, като ги разделих и сметнах..... плачевно е състоянието. Tired А книгата  е Приказки по телефона на Дж. Родари. Май съм го надценила Embarassed
 Има ли значение от коя книга за Лили да започнем да четем? Гледам ,че са 10 и коя е първата?

Най-добре отидете и сам да я си я избере.Само да е от тези с големите букви,а те нямат номерация.Вече при големите има номерче,но и там не мисля,че е от значение.

# 108
  • София
Еехей, не може човек да ви изчете! ooooh!

Добре ми се отрази тази ваканция на мен, и не само! Mr. Green
Залягахме усилено над ...ските на Пампорово! Hug Hug
Лори вече кара съвсем стабилно и минава спокойно Стойките 1/2, 11, 5, и 6та писта на Пампорово.
За училище- още не и е дошла музата. Но всичко ще си дойде на мястото, смятам аз. Wink
Новата и страст сега са мажоретните танци в училище. Отишла и се записала сама Grinning. Днес поръчвах трико с дълъг ръкав по случаят Grinning. Утре ще си поръчва и помпони в училище.
Въобще е оправна, колкото искаш.  Mr. Green

# 109
  • В светлината на слънцето
Току-що я тестувах за скорост.  Grinning Писането - както и очаквах, е далеч от нормата - едва 5 думи в минута. За сметка на това на четене сме пушка - 110 думи в минута. Няма грешка в цифрата, но и тя чете бързо, гладко и наум вече втора година. Направо сме като за четвърти клас, ако нещата опираха само до четене.  Mr. Green Ама не опират.  Crazy
От този месец подновяваме спортната дейност - освен плуването, докторите разрешиха и таекуондото. Фигурното пързаляне ще остане за наесен - не дават заради страх от травма на същото място на ръката при евентуално падане на леда. Но и другото й стига. А се и задава една приятна изненада за рождения й ден, за която тя отдавна мечтае, така че временната липса на кънки може би ще мине сравнително леко. Grinning

# 110
  • Sofiа
Тези нормативи ме заинтригуваха - ще взема да го тествам моя тайно тези дни. По четене със сигурност е над норматива, а по писане ще е може би близко до него. Обаче ако има норматив за красиво писане - е там вече ще сме на светлинни години Tired Ужасно грозно пише - една буква по-нагоре, една по-надолу, една дебела и разчекната, а до нея някоя сплескана. И за капак едни написани съвсем бледо, а други доста ярки - ужас  #Crazy

# 111
  • В светлината на слънцето
Валери, и Теди не е от краснописните. Напоследък взе да се старае и започна да й се получава лека-полека. Но допреди една седмица беше направо трагедия. И не от друго, а защото или бърза, или мечтае. ooooh!

# 112
Току-що я тестувах за скорост.  Grinning Писането - както и очаквах, е далеч от нормата - едва 5 думи в минута. За сметка на това на четене сме пушка - 110 думи в минута.
Eй, браво на детето.Ние пък четем със скороста на вашето писане Joy

# 113
Тези нормативи ме заинтригуваха - ще взема да го тествам моя тайно тези дни. По четене със сигурност е над норматива, а по писане ще е може би близко до него. Обаче ако има норматив за красиво писане - е там вече ще сме на светлинни години Tired Ужасно грозно пише - една буква по-нагоре, една по-надолу, една дебела и разчекната, а до нея някоя сплескана. И за капак едни написани съвсем бледо, а други доста ярки - ужас  #Crazy

Ама все едно описваш нашето писане, само където при нас има и букви написани с вълнички вместо чертички.

# 114
  • България
проверих четенето на Мики в избрана книжка от мен-за минута 40големи думи и около десетина малки като -към,от,на....т.н Simple Smileами добре се справи детето
писането ще го проверя в събота,когато не е изморена от училището
дадох и линка със задачите и се занимава около 30мин с тях-обича да смята
днес купихме мартенички за целия клас,за госпожите и две по-специални за най-добрата приятелка и най-добрия приятел Simple Smile
утре ще поръчам торта мартеница за тържеството на първи март и питка
дъщеря ми научи стихчето и пак се жалва че е едно от най-големите,няма да има родители...но ще се опитам да направя няколко снимки или класната ще я свърши тази работа
надявам се да се забавляват много при срещата с баба Марта
спокойна нощ от мен Hug

# 115
  • София
Ахахаха, 20 думи докарахме само. Верно, че половина бяха супердълги, ама все са 20.  Joy
Как 110 бе, аз не вярвам да изчета толкова, а чета свръхскоростно.  Mr. Green
Ще се тествам утре и себе си, амбецирАхте ме. Laughing

# 116
Ахахаха, 20 думи докарахме само. Верно, че половина бяха супердълги, ама все са 20.  Joy
Как 110 бе, аз не вярвам да изчета толкова, а чета свръхскоростно.  Mr. Green
Ще се тествам утре и себе си, амбецирАхте ме. Laughing
smile3513 марш с детето на училище  newsm62 smile3529

# 117
  • София
Край! Никой да не мърда, пускам таймера! След 2 минути съм тук да се отчета! Mr. Green
("Тайната на Ботичели" чета, ама ако мина на някоя по-трудносмилаема ще ми падне резултатът! Crossing Arms)
181 думи, при това на ум. Ако трябваше да ги чета на глас щяха да са много по-малко. С една дума не вярвам, че дете първи клас чете непознат текст със скорост 110 думи в минута.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 23:29 от Klemy

# 118
Защо се учудваш? Може и да може, детето чете от две години.

Условието е текстът да е непознат, (да си нямат на идея за какво иде реч:-)

# 119
  • София
Не обърнах внимание даже за чие дете става дума, не ми се връща да чета. Но ще повярвам като лично аз засека 60 секунди с хронометър на непознат текст.  Mr. Green
Нищо лично, но е крайно невъзможно. Ако го видя на живо или на видео обещавам да се извиня публично. Даже ще си посипя главата с пепел. Laughing
Върнах се да видя, Лалумба, не го приемай лично. Но детето на ум ли чете или на глас? На глас се чете значително по-бавно.

Общи условия

Активация на акаунт