Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 907
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
За мен е по- важно като чете да разбира текста.

Ей това е по-важно и за мен. PeaceДругото ще си дойде.
Като прочете кратко текстче,не го юркам да бърза,но после задължително го карам да ми разкаже.
 Много тежък грип изкара той,тази седмица ще си е в нас цялата сигурно.Днес сутринта звъннах на класната,та тя каза,че 7-8 майки са и звъннали по същия повод.Явно в техния клас сега ги нападна.Пазете се! Hug

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 12:35 от Деска

# 91
За края на учебната година са "нормите". Все пак и читанка им предстои.
Скоро я записах на клип как чете книжка;) После се сетих по времетраенето - видях, че докарва около 35 думи. Казах й- не се е стресирала;) Беше й интересно като инфо;)
Не се стресират чак толкова лесно децата.
За писането на думи - като се замисля това са две изречения от по 6 думи (вкл. предлози и кратки Simple Smile))
Ще се справят Simple Smile

# 92
 Ха ,и ние сме далеч от норматива. Защото никак не се упражнява. Ето ,вчера дълго рисува старателно изплезила езиче ,после отиде с леля си на сладкарница и на театър ,вечерта отново седна да рисува , като каза ,че цял ден не успява да ...рисува от моите глупости /диктовки/
Е ,какво , обича си детето рисуването ,не обича писането ,какво толкова... Laughing Аз пък обратното!

# 93
Привет и от мен Wink Наминавам от време на време тук, за да разбера накъде върви моя първокласник
Училището е голяма мъка, никакво желание да чете и пише, всичко се прави под моя натиск с триста зора и бързо за да играе на PSP то, което от вчера скрих Close Липса на концентрация, докато пише трябва да пие вода, да играе с колички, да трака чекмеджето и да ми скъса нервите...

Общо взето знае, но го мързиииии адски Освен това започнаха да пишат и четат по френски, та какафонията е още по-голяма. От четенето грам няма понятие, както разбрах сега ваканцията, защото не слуша, бърка буквите от бг с френски. В къщи няма кой да му помага с четенето и аз уча френски с гугъл транслейтор и му предавам, въобще цирк Буш Laughing
Чудя се как да постъпвам, ако не го натискам той нищо няма да научи, ако е насила съвсем няма да има желание....в голяма дилема съм newsm78 Разбиране от страна на баща му /бивш преподавател и директор на у-ще/ никакво, той бил момче....да не го занимавам с писане и с четене - `женски` занимания ooooh!
Идеи за някакъв забавен начин на обучение за момчета newsm78

През юни в у-щето по някаква европейска програма има отпуснати пари и класната ще води по 4 часа всеки ден забавна математика Wink та съм го записала.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 12:39 от mi6i

# 94
  • Пловдив
Привет!

Честито и от мен и на порасналата Никол!!!

Нашите днес ще вземат ю, утре Ю и може би тази седмица я,Я. Накрая са вече. Готвят се усилено за празника на буквите, имат стихчета, но като цяло нямам инфо как ще протече празника. Ако знаете нещо, споделете.

За 8 март ще вземем цветя за класната, за госпожата по английски и за госпожата по занималнята.      bouquet

# 95
  • София
Здравейте и от мен! Благодаря за темата!

Честито на рождениците! Много здраве, щастие и късмет!

При нас учението върви нормално - пише вярно диктовките, няма проблеми с математиката. Ние имахме родителска среща и госпожата ни обърна внимание, че първи клас е почти свършил има около 30-40 учебни дни. И ми стана много странно, толкова сме го чакали този първи клас, а ето че почти премина Simple Smile

И нашите деца са още на Буквара, ще имат Празник на буквите и после ще преминават на Читанката.

А за подарък на учителките - аз си мисля за книги, но не мога да преценя какви, ако имате идея кажете.

Успех на всички!

# 96
  • София
Благодаря от името на рожденичката.  Hug
Довечера ще я тествам за четенето и писането.  Laughing

# 97
Благодаря от името на рожденичката.  Hug
Довечера ще я тествам за четенето и писането.  Laughing

Честито и от мен, макар и със закъснение   bouquet , да е все така ученолюбива. Simple Smile

# 98
И аз се замислям за цветя за 8-ми март.Децата събираха тайно от майките Laughing по 7 лв.-ще има изненада за 8-ми.

# 99
Привет и от мен Wink Наминавам от време на време тук, за да разбера накъде върви моя първокласник
Училището е голяма мъка, никакво желание да чете и пише, всичко се прави под моя натиск с триста зора и бързо за да играе на PSP то, което от вчера скрих Close Липса на концентрация, докато пише трябва да пие вода, да играе с колички, да трака чекмеджето и да ми скъса нервите...

Чудя се как да постъпвам, ако не го натискам той нищо няма да научи, ако е насила съвсем няма да има желание....в голяма дилема съм newsm78 Разбиране от страна на баща му /бивш преподавател и директор на у-ще/ никакво, той бил момче....да не го занимавам с писане и с четене - `женски` занимания ooooh!
Идеи за някакъв забавен начин на обучение за момчета newsm78

И при нас е много трудно писането,но с четенето се оправихме.И то беше голяма мъка,но преди около месец като си лягаше вечерта  и мрънкаше ,че не му се спи му казах ,че единственото което разрешавам да прави до колкото късно иска в леглото е да чете книжка.И той така всеки ден само и само да не спи взимаше да ми чете приказка,после почна сам да си чете и взе ,че му хареса .Сега даже си носи в училище книжката и си я чете когато има свободно време.Направо не мога да повярвам,че предпочита да чете пред въргалянето на земята.

# 100
alexina ще взема и аз да пробвам това с четенето.При нас положението е трагично. Една страница от книга се чете 30 мин. Според мен е бавно, а вие какво ще кажете? Ако го накарам един лист да прочете и става трагедия. Tired

# 101
И моя го мързи ето сега например написа си по математика,но по писане отказа,каза,че ще си напише след футбола на който е от 4 до 5часа и сега иска на компа,как да го пусна като уговорката ни е компютър след домашните и то добре написани,че един ден ми стана лошо като видях по Роден край нарисувано домашно с химикал,грозно защото бърза.С математиката се справя чудесно,но с писането и четенето има още какво да се желае.Вече не срича,но се запъва.

# 102
rosikosefi не знам за вас, но моя след 5 часа, вече е много изморен.От днес е на занималня.Имат нова госпожа и са доволни родителите , та реших да пробвам.Дала съм си малко почивка от домашни. Laughing Но вторник и четвъртък е на плуване, така че ще учим у нас.

# 103
  • Sofia
alexina ще взема и аз да пробвам това с четенето.При нас положението е трагично. Една страница от книга се чете 30 мин. Според мен е бавно, а вие какво ще кажете? Ако го накарам един лист да прочете и става трагедия. Tired
Освен да преброиш думите на страницата. Че от книга до книга има огромна разлика. Ако е без картинки, сигурно му е досадно. Simple Smile

Довечера и аз ще пробвам бързината на четене.  Grinning

# 104

И ние започнахме много бавно да четем,но с всеки изминал ден става все по-бърз.Първо започна да чете една от книжките за Лили Чудото от тези за първокласници и я чете в продължение на 1 седмица.След това купихме още една,която прочете за 2 дни,а той чете горе -долу еднакво време всеки ден.После го заведох и избрахме от по-големите книжки.
Започнете с някоя книжка с по-малко букви и поваче картинки и постепенно увеличавайте.

Общи условия

Активация на акаунт