Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 962
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Ирка, страхотно!
И при нас е било емоция вчера, макар и малко по-различна - върна се с ръце, окичени с безброй мартеници. Grinning Най-впечатлена беше, че непознато момиче (приятелка на приятелка) също й дала мартеница.
Вечерта ме "изненада", като ми закачи една мартеница, която й бях дала сутринта за една от госпожите.  Joy

# 181
Честит 3 Март и честит Тодоров ден.

# 182
Честит национален празник , момичета   bg
Честит имен ден , ако има празнуващи днес   Laughing

# 183
ирка, браво на вас, хубаво сте се подготвили Simple Smile
Деян също занесе, но не за всяко дете, а една голяма за класната стая. И разказал пред всички какво е мартеницата и защо празнуваме. Иначе на приятелките си раздаде мартенички за ръката, доволен, че той ги е правил.  Малкият пък сутринта ревна, че искал и той за вратата на градината мартеница/там на входната врата окачват празничните символи/, та и той занесе.

# 184
Здравейте, майчета! Моля за съвет как да мотивирам сина си да пише красиво и да се старае? Все бърза и твори едни ченгели Whistling Да кажа за занималната- никак не сме доволни. Много млада госпожа с 26 деца, почти винаги се прибира с нещо недописано. Опитах два дни да го прибираме и в къщи да се готвим- на него всичко му е на игра.  newsm78 newsm78 newsm78

# 185
Искам да ви споделя едно стихотворение което прочетох и ми хареса.
Моето малко момче

Две очички ярко блестят,
две устни"лека нощ"шептят,
две ръце в прегръдка ме държат,
моето малко момче.

Аз единствена знам колко много значиш за мен.
Така те обичам,защото небето те прати при мен.

За мен ти си целият свят
и дори когато в скута ми вече не си,
завинаги ще си останеш
моето малко момче.

# 186
  • София
 krasi, за писането не знам как би могла да го накараш да се старае. Моята госпожица в началото се стараеше повече, но и тя сега доста бърза, но все пак е четливо. Относно писането на домашните ние играем на училище ,аз съм госпожата, а тя изпълнява ролята на всички ученици. Аз съответно изпитвам всяко едно от децата, дори правя забележки на някое дете ,когато не внимава в час. Отнема повече време, но е забавно. Успех !

# 187
За писането и моя ученик пише страшно грозно. На няколко пъти госпожата му пише в тетрадките да се старае  повече, но уви, ефект няма. И аз се чудя има ли "рецепта" за по-хубаво писане или поне по-четливо. Отначало си мислех, че защото пише с лява ръка е така, но не е там проблема. Дори цифрите изписва страшно грозно и макар, че по математика няма проблеми госпожата му е писала забележка, че грозно и неразбрано е писал  ooooh!

rosikosefi, много хубаво стихотворение!

# 188
Здравейте, майчета! Моля за съвет как да мотивирам сина си да пише красиво и да се старае? Все бърза и твори едни ченгели Whistling Да кажа за занималната- никак не сме доволни. Много млада госпожа с 26 деца, почти винаги се прибира с нещо недописано. Опитах два дни да го прибираме и в къщи да се готвим- на него всичко му е на игра.  newsm78 newsm78 newsm78
Аз напарвих така.
Правим диктовка   в къщи, после го карам да си прочете написаното. Mr. Green Има ефект.
Все още търся вълшебната формула как да го накарам да чете, а не да бяга като дявол от тамян като чуе за четене. Rolling Eyes newsm78

# 189
  • София
Като се старае пише повече от красиво. Обаче как пише, ако няма обозначение редове - майкоооо!!! Тръгва от началото на листа и за два реда е вече по диагонал в другия ъгъл.  ooooh!

За четенето - научи брат си да му чете преди лягане и сега няма не искам, гони я като империалист!  Joy Снощи беше прочела една страница от "Антон и Точица", ситен шрифт, няма картинки, изморила се беше. И той като я погна "Бамби, та Бамби", едва се откопчи да спи милата (в 22:30 се отряза, като никога).

# 190
Деян също занесе, но не за всяко дете, а една голяма за класната стая. И разказал пред всички какво е мартеницата и защо празнуваме.

И Самуил така. В картичката, с която ми благодариха, дори са написали, че ще я закачат във фоайето, за да я виждат повече хора Simple Smile
Дори и тази сутрин си сложи мартеница, защото специално ще ги показват на училищния тв, защото отиват на едно финално състезание в щата, та искаше, освен тениската на отбора, да му се вижда и мартеницата.  Laughing

Браво Ирка!  Simple Smile

# 191
Днес водих малкия на зъболекар и се втрещих.Има 3 кариеса при положение ,че си мие зъбите.Сега ще контролирам и този процес. ooooh! По- лошото е ,че му растат нови зъби, а няма място в устата.
Днес говорих с госпожата на занималнята.Явно е влезнал в час.Успял е да си напише всички домашни, допълнителните от госпожата, после чел, че и време му останало да порисува.Много съм доволна.Ще видим до кога ще е така. Мисля да купя някаква книжка и да му давам да чете когато е на занималня ,но после да ми разказва у нас какво е прочел.Хем ще съм сигурна че е чел, хем ще се учим на преразказ.

# 192
  • България
моята дъщеря нали е на ти с нета тази вечер откри http://www.math10.com/testove/test-1-klas-tekstovi-zadachi-do-10.htmlи се справи без грешка Simple Smileдоста се забавлява докато смята
може и на вашите децата да им бъде забавно и полезно

# 193
13 страници, кога успяхте? Ех, страшни сте... Hug
Нашата Работилница за мартеници
Репортажа по бТВ за мартеничките извън пределите на БГ...Wink
В училище Стефи втора година носи мартенички, рисунки за оцветяване, презентация и пр. Направих сетове с бял и червен конец + мъниста и госпожата им ги дала за.......домашно.
И покрай домашното разбрах, че Стефи не знае как се вързва възел. Учихме се как става номера, показвах различни начини...чак до корабните въжета в Гугъл стигнахме...Хехех. Така е, когато и обувките, якето и чантата са все с лепки...
На 3ти март имахме тържество в училището /стихче, химн, много песни, хора.../, а на 4ти госпожата по Роден край бе направила страхотна презентация. Стефи бе много впечатлен....цяла неделя слушах за боевете на Шипка.

Иначе са стигнали до буквата Хх. Нищо ново и интересно няма покрай нас. Освен, че като видя Лего и ми идва всичко да изхвърля.......писна ми. Embarassed

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 02:02 от немирница

# 194
Легото е интелектуално занимание, моля ти се  Laughing
а това с лепките и връзките същото и при нас. Досега всичко беше с лепки, обаче за физическо имаме гуменки с връзки. И още не може да се научи/но и ние не сме го натиснали/. Като правихме мартеничките вкъщи, на него му предложих точно да връзва възли и той много се стара, определено му беше трудно, но схвана.
а часовника? Деян не може и не може да схване коя стрелка къде какво показва. По-далеч от "В един час има 60 минути, в половин час - 30" не може да стигне.

Общи условия

Активация на акаунт