Първи срок минах аз, ах колко ми е лесно в ПЪРВИ клас - 2011/2012г.

• 53 964
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
 Бързам да се похваля ! След няколко дни здраво стягане вчера девойката е направила диктовка и звуков анализ без грешка. Единствена от класа!

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 09:26 от nivea_blanka

# 196
  • Варна
Привет!
Не бързаме с часовника ние,не съм го учила още,има време,а и не му е спешно да го знае. Simple Smile
Вчера са им раздали думичките за празника на буквите,който щял да бъде в края на месеца.Имат още 3 букви да вземат.
Не мога да се оплача от него.Работи вярно по всичко,чете си.Единствената забележка на класната му е ,че не е старателен.Но я пропускам покрай ушите си,поне докато виждам,че му се разбира чудесно почерка.За мен важното е да се научи да пише вярно,а не красиво.Няма да го пращам на изложба по краснопис. Peace

# 197
nivea_blanka линковете не се отварят.

# 198
 Да ,досещам се защо ,но после ще ги оправям. Използвах търсачката на Начално образование, имаме линк в началото на темата. Много хубави неща има там,чак се заплеснах. Grinning

# 199
Освен, че като видя Лего и ми идва всичко да изхвърля.......писна ми. Embarassed

Ние, дори до Леголенд отидохме, в изблик на родителска жертвоготовност  Mr. Green
Да не говорим, колко предвидливо, новите серии и модели излизат 2 седмици след Коледа.

немирница, можеш да го абонираш и за Лего списанието, ако го доставят по вашия край, виж на официалния сайт за UK. Абонамента, поне при нас, е безплатен. И без това, действа като доп. реклама, та остава да искат и да плащаме, но поне има разни комикси вътре.

# 200
  • Sofia
Да се запиша и в новата за мен темичка  Hug
Моят Алекс днес е взел и последната буквичка, ь, та скоро ще е празникът на буквите при нас   bouquet
Той си знае стихчетата добре, и двамата сме спокойни и усмихнати  bowuu

# 201
  • Пловдив
При нас празникът ще е на 14.03. Събират по 15 лв. - за коронки, книжки и почерпка. Учат стихчета и песни, нейните стихчета са за буквите Й и Я и за букварчето.

# 202
Кейси, тихо.  newsm73 Нямам никакво намерение да се абонирам за списания. До Париж след някоя друга година може и да го огрее. Без кръст останах да събирам дребни части от земята, едно цяло лего няма - всички са на общо място. И от вратата забравя за обед, домашни, книжка....само да си прави легото. Всичко е до време. Период. Обаче този ми идва малко в повече. Часовника познава, т.е. като го види казва точен час /със стрелките/. Но да прецени колко минути са му необходими за ядене...голяма мъка.
Вчера донесаха у дома да видим reward chart със стикерите... Crazy

# 203
Аз да се оплача,нашия клас ще правят тържество за 8 Март утре,но моя разбойник днес не е слушал в училище и госпожата ми каза,че му взела думите и ги дала на друго дете и нашия го напердашил.Не го оправдавам за нищо,но ако целия клас ще казва стихчета,а той нищо няма да казва,ще я питам утре,защо въобще да ходи,за да бъде унизен пред целия клас и пред всички родители,просто няма да стане,беше го избрала и да чете с още две момичета,но той ми каза,че нямало и да чете,защото днес не е слушал,ако не прави нищо няма да го пусна на тържеството.Според мен това не може да е нормално наказание,това е унижение и отхвърляне.Извинявайте ама ми стана много криво,нали децата го правят за майките,а не за госпожата.
За връзките си ги връзва,но по хлабаво и по някой път се развръзват.Взехме всички буквички.

# 204
  • Варна
rosikosefi, първо много хубаво стихотворение! Hug
аз също не бих пуснала детето на празник за мама, на който няма да участва по никакъв начин.
Аз не съм разбрала за никакво тържество тия дни, а за буквите са на 'я'.
Легото ни беше страст в продължение на две-три години и след като аз сортирах всички части, подредих в кутии и торбички по вид и цвят и т.н..... детето каза, ми те много подредени, не искам да ги вадя и се върна към някакъв конструктор Clics, дето играеше с него на 3 г.  Shocked
В неговото обкръжение (в училище и в занималнята) има някаква тенденция да те изкарват аутсайдер, ако нямаш не знам-коя си джаджа, електронна игра или нещо подобно. Не е точно с приказки, но си създават групички и моят се чувства изолиран (може би си е негов проблем...) Аз умишлено не искам да задоволявам всички желания за играчки, но кой знае защо нещо не мога да се справя с това последствие (а може и само в моята глава да е проблем  Rolling Eyes)

# 205
  • София
Легото е страст на дребния, вече над два месеца е всекидневно ровене и строене. Почна да ми писва да събирам части.
Вчера се върна с похвали за диктовка и "Браво" под нея. Има три грешки. На миналата имаше 5 грешки и под диктовката "Не съм доволна, можеш повече!". Интересно как две грешки обръщат лопатата. Laughing
На буквата Я са и при нас.

# 206
rosikosefi, стихотворението е страхотно  Hug
За празника, не го приемай толкова емоционално, предполагам, че не само твоето дете ще е без стихче. А г-жата цели да покаже, че трябва да има ред, което е в полза на децата  Peace

При нас са взели всички букви, но за тържество не съм чула нищо. От днес носи Читанката. Г-жата го е похвалила, че чете много добре и е възхитена, а той е супер щастлив  Hug

моята дъщеря нали е на ти с нета тази вечер откри http://www.math10.com/testove/test-1-klas-tekstovi-zadachi-do-10.htmlи се справи без грешка Simple Smileдоста се забавлява докато смята
може и на вашите децата да им бъде забавно и полезно

Тези и ние ги решаваме, но със задачите от великденското от минали години не се справя много.
http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/VMS2006-1klas.pdf - тук например 11 задача, я реши като аз му помагах с хиляда допълнителни въпроса.  Чудя се дали имат да вземат още материал и това да е причината.
Иначе е много добре по математика.

И голямата изненада - г-жата казала да си носят PSP-та, за да играят в междучасията, че иначе много тичали. Аз го посъветвах да си извади лист и да играе на морски шах  Mr. Green Да видим как ще удържим фронта   ooooh! 

# 207
  • Варна
Браво на всички старателни дечица! И ние ще имаме празник на буквите, в края на месеца, моето гардже ще е водещ заедно с още едно момиченце.

Диктовките - нашите от самото начало са почти без грешки, но това го отдавам единствено на невероятната му зрителна памет, като фотоапарат е, запомнил е думата как се пише правилно когато сме чели. Пише красиво и винаги има стикери в тетрадките. Виж, логиката е друго нещо, бих казала, че има още какво да се желае в тази насока  Embarassed. Знам, че логиката се изгражда, но ако трябва да дам аналог със задачите за ВМС - ние също имаме проблем с част от задачите. Поне за 1/3 от тях материала не се изучава в училище - има задачи с комбинаторика (задача 9 от 2007, задача 10 от 2008, задача 11 от 2010) , други са със заместване с три неизвестни (пр. мама купила плодове: ябълки, мандарини и банани. ако Я+Б тежат общо 4 кг, Я+М = 3 кг, а М+Б = 5 кг, по колко кг Я, М и Бе купила мама) и т.н., които ако някой не му обясни принципа на решение, сам няма как да се сети. Но за мен по-важното е да е любопитен, да му е интересно, пък останалото ще го научим ... някой ден. Вашите деца как се справят със задачите от ВМС?

# 208
А при нас още за тържество на буквите нищо не се говори. Имат още буквички да вземат. Днес ще учат малката буква х. Като гледам не ги пришпорват много много. Децата имаха тържество на цифрите. Всяко дете получи грамота, че знае да смята до 10.
Със задачите от ВМС се справя само с хиляди подсказвания. Не смятам да я пращам на това състезание.

# 209
  • Варна
Моя от 15 задачи да речем,10 ги решава вярно. Но в момента го свиквам на чернова да си пише и като го вижда нагледно описано,ПО му идва на акълеца какво трябва да се направи.Примерно онзи ден решава Ани имала 2 лв.,Мишо -5 лв,Нели-6л. М.дал на А.,А дала на Н. и т.н и накрая въпрос кой има най-малко пари??? Като си записа и вади,прибавя и я реши.С това основно се боря,да пише и мисли.Още не сме решили дали ще се яви де,не му е  спокойно,защото вижда ,че не може всички да реши и се плаши.Ще поработим още,пък накрая може и да се окопити.Искам да му набия в главицата,че състезанието е важно не заради високия резултат само,а си е тренинг голям,да ги приема нормално,все пак не го пресирам и изисквам чудеса. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт