Литературен клуб - XI

• 56 103
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Казанлък of all places
Книжарница "Нисим" в София. Пак там - една Booktrading ,мисля,беше, до баня "Мадара". Хем малка,хем лабиринтеста.
В града , в който живея има местна книжарница," Ирита",подържана и развивана от много години от Мишо.Мишо е двуметров мъж с брада,който ми поръчва книгите,кото няма в момента,отварял е книгарницата в събота вечер заради мен,познава си редовните клиенти по книжни вкусове и винаги е готов да препоръча алтернатива на това,което читателят търси. Сравнението със съсЕдните Bookpoint  е просто безсмислено.
Може ли и в чужбина?

# 496
  • София

Защо не? Wink

# 497
Няма да навлизам в детайли, ще кажа само че попитах дали имат нещо на Цвайг и иначе учтивата жена на касата ми отговори, че нямат,  защото (цитирам): "Цвайг е писал много отдавна, а ние сме нова книжарница."  Shocked
  hahaha Joy Страшна логика  ooooh!
[/quote Peace Peace Crazy Joy Joy Логиката е безумна........ охххх и такива жени продават книги? Shocked
"Парфюмът" и Халед са ми сред любимите книги. Peace Peace

# 498
  • Benelux / Varna
Идеята да обсъдим  книжарниците е много добра! Аз лично обичам да пазарувам в Пъблика във Варна, страхотно разнообразие и не е имало нещо, което да търся и да не го намеря. За персонала нищо не мога да кажа, защото обикновенно не прибягвам до него, всичко е толкова добре подредено по автори и издателства, че не ми е необходима помощ.
За разлика от Орандж, където безхаберието е пълно и подредбата е под всякаква критика.

Faberia, би ли споделила от коя книжарница излезе така разочарована?

# 499
  • Faberlandia
Здравейте, момичета!

zornitsa, книжарницата е 'Greenwich book center' на Витошка. Големи похвали имаше за нея и може би точно по тази причина я отбягвах досега. Аз и с книгите съм така, поизостанала съм със съвременната литература, някакси изпитвам недоверие към всичко прехвалено или непроверено от времето. Даже благодарение на вас сега започнах да си наваксвам. Та на тази книжарница липсва всичко, което аз харесвам. Грубо казано, представлява две сравнително големи, тъмни помещения, едното от които подземно. И двете са полупразни, Просто не мога да си обясня защо са взели такава площ, след като очевидно няма да я запълнят с книги. Класиката беше бутната на едно рафтче, от чуждестранната литература имаше доста книжки на английски и руски, няколко на немски и това е. За съвременната българска имаше отделено повече място, което ми направи добро впечатление, но пък аз не съм й почитател.
Може и да звучи глупаво, но много ме дразнят големите лъскави плочки на пода - аз си представям перфектната книжарница с мокет или със стар, поскърващ паркет. Просто нищо в това място не улавя атмосферата на книгите, повече прилича на сладкарница. Втрещи ме и това, че пишеха касовите бележки на ръка  Crazy. Но стига с негативизма, все пак хубавото е, че все още се отварят книжарници в България и че има хора, които четат и обичат книгите  Heart Eyes

Книжарниците у нас са ми болна тема, защото сме много назад с материала. Дори тези на гарите в  Германия са по-големи и по-заредени. Аз също поръчвам онлайн и се вълнувам при избора и после при получаването, но тръпката от това да се разхождаш сред книгите, да ги разгръщаш и да избираш 'своите' е несравнима.

Започнах 'Парфюмът' и засега ме увлече най вече богатият език на автора, после ще дам впечатления.

Tsugumi, споделям не само израза в подписа си, но и всичко написано и казано от автора му. За мен той е велик поет и идеолог.

Момичета, съжалявам, че всеки мой пост се оказва толкова дълъг, но все още съм развълнувана, че ви открих и мога да споделям страстта си към книгите със себеподобни.

Хубава вечер!

# 500
Аз пък загубих дори удоволствието от това да разглеждам книги. Може би заради абсурдната подредба, която толкова ме обърква, че се загубвам изцяло.
"Нисим" е книжарница, която много обичам точно заради личното отношение към всеки от библиофили.

# 501
Хайде и аз да попиша в темата  Flutter

Книжарниците фаворити за мен са: "Нисим", "Български книжици" и хм...книжарницата в Mall of Sofia. Не знам как се казва. Същност никоя от книжарниците по моловете не знам как се казват. Тази в Мол София ми харесва с невероятната си разхвърляност  Crazy За съжаление напоследък я избягвам, тъй като като ходя там винаги има невероятно много хора, а обичам на спокойствие да си избирам книги и да разглеждам.

# 502
Няма да навлизам в детайли, ще кажа само че попитах дали имат нещо на Цвайг и иначе учтивата жена на касата ми отговори, че нямат,  защото (цитирам): "Цвайг е писал много отдавна, а ние сме нова книжарница."  Shocked
 hahaha Joy Страшна логика  ooooh!

Смейте се, ама ми отговориха почти същото за Маркес, като го купих. "Маркес бил остарял ..."

Аз още чета Татко.

А това снимах в Тасос, в хотелчето, в което ни настаниха:

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 15:17 от big pufana

# 503
Да разкажа моята потресаваща случва в една книжарница в провинцията - не помня името -
Влизам и питам момичето: Имате ли нещо на Маркес?
Тя: Това издателство не съм го чувала, кое е, ново ли е?  Shocked

Ъхъ, останах в потрес и шок ...наистина. Не очаквам много от тях, но пък такова невежество ме изумява и ми става тъжно  Confused

# 504
  • Видин
Как може в книжарница да работи човек, който не е чувал за Маркес? Айде разбирам да питаш за някой неизвестен автор, ама това вече е прекалено   #Crazy

# 505
Явно взимат първите петима безработни просто  Crossing Arms

# 506
Лабиринт от тайни на Вирджиния С. Ендрюс
Чел ли я е някой?
Не мога да намеря картинка.  Confused

П.П. Споменатата книга е част от поредица за рода Долангенгър. На гърба ѝ пише че е трета.

Ето за ВТОРАТА книга:
Скрит текст:
АНОТАЦИЯ:

Щастливото детство на четири деца от рода Долангенгър приключва след трагичната смърт на любимият им баща.
Майка им неспособна да се грижи за тях, решава да ги заключи, решава да ги затвори в големия черен таван почти без светлина, докато почине баща им и майката да получи наследството, за да живее в богатство и без други ангажименти.

Четирите деца Кати, Крис и близнаците Кори и Кари преживяват  черни, и мрачни дни, изпълнени с лишения, без любов и ласка по нареждане на майка им, дори с намерението да бъдат тровени бавно, за да не разберат намерението й.
Кати, Крис и Кари успяват да избягат без Кори, понеже тя умира на тавана.
Те с години не могат да забравят ужаса и страданията преживени на тавана на зловещото имение.
Дали наистина тези прекрасни деца са греховни (греховни изчадия), както казва майка  им в определен момент от сюжета на романа?
Кати като най – голяма, знае какво трябва да направи и изчаква удобния момент за справедливо възмездие спрямо майка си, заради преживяните мъки и болки, запечатани в сърцето и душата в продължение на години.
Романът „РАЗПИЛЕНИ ОТ ВЯТЪРА”, изпълнен с динамика, напрежение, дори и с любов, съчетана с гняв и омраза, вълнува да последния ред, и доказва изключителния талант и стил на феноменалистката Вирджиния Ендрюс.
”РАЗПИЛЕНИ ОТ ВЯТЪРА” е вторият от петте романа на писателката В. С. Ендрюс, която отразява възхода и падението на големия и богат род Долангенгер.
Този роман е вторият бестселър на писателката, пленил милиони читатели.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 20:56 от Естел

# 507
  • Разпиляна във въображението
От понеделник в Библиотеката за нов улов.

# 508
...книжарницата в Mall of Sofia. ...

Сиела се казва...добра е наистина, макар и разхвърляна...и аз я ползвам, в редките случаи, когато не поръчвам в интернет...

# 509
Привет на всички.  Hug Запис в темичката. Исках да ви питам за мнение относно Сидни Шелдън и неговото творчество. Смятам в някои от следващите месеци да си заема негова книга, но все още се колебая. Благодаря предварително за отговорите.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт