Литературен клуб - XI

• 56 138
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • София
fam, поръчала ли си друг път от този сайт? Намерих си там една книга, която търся отдавна и поръчах, да видим дали ще  я доставят ... Само не знам защо пишат, че им е безплатна доставката, като завишават коричната цена, но дано поне са налични книгите в сайта.

# 376
  • Пловдив / София
NеDа, поръчвала съм поне 5 пъти от там.
Не съм забелязала да завишават коричната цена. Не съм обърнала внимание най-вериоятно.
Преди малко се обадих за втората книга и ми казаха, че е била изчерпана. И затова не са я пратили, обаче за първи път не ми пращат мейл да ме уведомят.
И мисля, че имах още един такъв случай - за неналична книга. Не помня коя.

Иначе са коректни.

Аз ги ползвам, като нямам време да отида до Хеликон-а, който е на центъра. А аз работя в Индустр. зона. И като ми свършат четивата, и отварям сайта да поръчвам.
Иначе предпочитам да се ровя в книжарницата.

# 377
  • Пловдив / София
Темата е много "заспала", но аз си пиша. Малко все едно сама си говоря. Mr. Green

В момента, макар че имам чисто нова книга, нещо нямам настроение за нея.
Препрочитам "Римски разкази" на Моравия.

# 378
Фам, заради теб и аз ще напиша два реда. Wink
Аз започнах "Къщата на джамията" на Кадер Абдола- книгата е за Иран, малко ми е в повече религията , но е много интересна и много хубаво написана- чета малко бавно, но с огромно удоволствие, дори и до 52 стр. я препоръчвам горещо.....за сега. Mr. Green

# 379
Аз пък "глътнах" за отрицателно време "Копелето на Истанбул" - чудесна е  Peace

Мисля да почна "Изгубената роза" на Сердар Йозкан.

# 380
  • София
Благодаря за отговора fam ! И аз не получих нито книга, нито отговор, вероятно не е налична ....

# 381
  • София
Момичета, да ви кажа, че издателство "Еднорог" има 20-30% отстъпка за поръчки в сайта им, за юни, юли и август.
Аз вече пуснах поръчка с две книжки на Филипа Грегъри  Heart Eyes

# 382
А по такъв начин не дублираме ли и 100-те други теми за последните 200 книги, които си купих и кои 10 книги чета в момента?!   Wink

Аз на плажа прочетох за час-два:

на Шан Са, за която получава наградата на Френската академия "Гонкур".
Писателката е превеждана и на български (със слаб интерес по мои наблюдения).
Книгата не надмина очакванията ми, напротив, намирам я за недостатъчно успешна, въпреки че е първата книга на авторката.
Разказва събитията в Китай от 1989 г. и пробуждащото се ново общество и сред най-ревностните му пазители и идеолози. Не толкова оригинално са внесени и моменти от китайските народни вярвания.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 13:49 от Tsugumi

# 383
.

Последна редакция: вт, 19 юни 2012, 14:31 от mijjjka

# 384
А по такъв начин не дублираме ли и 100-те други теми за последните 200 книги, които си купих и кои 10 книги чета в момента?!   Wink

Tsugumi, всъщност точно тази тема е пусната за пръв път във форума още през 2006г., когато не само нямаше каквито и да било други теми, свързани с книги, а и изобщо не съществуваше подфорум "Литературен клуб".

Идеята на темата е тук книгите и авторите да бъдат обсъждани по-задълбочено и последователно. Друг е въпросът доколко първоначалната идея все още е на дневен ред

# 385

Tsugumi, всъщност точно тази тема е пусната за пръв път във форума още през 2006г., когато не само нямаше каквито и да било други теми, свързани с книги, а и изобщо не съществуваше подфорум "Литературен клуб".

Идеята на темата е тук книгите и авторите да бъдат обсъждани по-задълбочено и последователно. Друг е въпросът доколко първоначалната идея все още е на дневен ред
Много добре си спомням това и подкрепям идеята точно на темата, която даде и наименованието на подфорума.  Peace
(Затова и сложих намигащо човече.)

# 386
„Драскам” в повечето литературни теми и изобщо не ми пречи броят им. Бях във възторг, когато ги открих преди година, защото десетки години почти не съм имала с кого да обсъждам книги – от времето, когато го правех с любимия ми учител по БЕЛ – 5-6 клас...
Тук гледам да се включвам, когато имам да споделя нещо по-специално за конкретен автор или вид литература или се обсъжда харесана от мен книга, но често има и общи приказки, наистина... Wink За съжаление нищо не може да бъде като през 2006 г., особено като не се включвате, момичета-ветерани!  Hug Темата наистина е прекрасна и предоставя възможност за много по-обширно споделяне!  Simple Smile

Сега завърших „Прозрачни неща” на Набоков и имах нужда от нещо такова след скучната „Един ден от залеза на света” на Сароян. Много се радвам, че я прочетох скоро след „Роман с кокаин” на М. Агеев, който са подозирали, че е писан от Набоков. После е установено, че не е така, но разбирам основанията за тези съмнения. Сходен цинизъм, абсолютен „непукизъм” в разкриването на куп човешки низости и шантави отношения, малко повечко фантазия и един общ поток от реалност и сънища в книгата на Набоков. Напомни ми леко и на „Пяната на дните” на Борис Виан, но там сюрреалистичното е дори още повече. Общо взето, сходно усещане от тези три книги на различни автори. За мен лично е хубаво, че са кратки, защото никак не са „розови” и особено приятни за четене дълго време...

Tsugumi, от Шан Са съм чела "Момичето, което играеше ГО", но мога да повторя твоите думи и за тази книга: "Книгата не надмина очакванията ми, напротив, намирам я за недостатъчно успешна" и "Не толкова оригинално са внесени и моменти от китайските народни вярвания" (в случая по-скоро играта Го и друг период от историята на Китай - войната с Япония през 30-те)

Последна редакция: ср, 20 юни 2012, 11:11 от svet65

# 387
„Драскам” в повечето литературни теми и изобщо не ми пречи броят им. Бях във възторг, когато ги открих преди година, защото десетки години почти не съм имала с кого да обсъждам книги – от времето, когато го правех с любимия ми учител по БЕЛ – 5-6 клас...
Тук гледам да се включвам, когато имам да споделя нещо по-специално за конкретен автор или вид литература или се обсъжда харесана от мен книга, но често има и общи приказки, наистина...

Peace PeaceИ аз така, подкрепям всяка дума.

# 388
  • Пловдив / София
Благодаря за отговора fam ! И аз не получих нито книга, нито отговор, вероятно не е налична ....

Ами нещо са си променили политиката. Преди даже ми се обаждаха по тел., когато пристигне поръчката, сега имейл. Но засега ги харесвам. Най-вече затова, че имат безплатна доставка.
Тъй като не правя поръчки за 50-60лв. И като си купя книга за 10-15лв., ми е нерентабилно да давам още 5-6лв. за доставка.

Tsugumi, аз мисля, че темата не се дублира. И аз помня времето, когато още даже нямаше подфорум Лит. клуб, а само темата.
Но просто, според, мен не е нужно всеки път да се прави супар задълбочен анализ на това, което се чете. Понякога просто споделяме. Мн. пъти така, като съм се чудела какво да захвана да чета, съм избирала заглавия от тук споделени.
Обичам тази тема и обичам да ви чета, момичета.

svet65,
хареса ли ти Виан? Ти ли не го беше чела преди Пяната на дните или се бъркам с др. потребителка?

# 389
fam, хареса ми общо взето “Пяната на дните” (четох я за първи път неотдавна) – в смисъл, че понякога харесвам свободната фантазия и пресъздаването на чувства и възприятия по алегоричен, защо не и фантасмагоричен начин. Но както казах по-рано, предпочитам такива книги да са по-кратички, защото не са леки и да не ги чета постоянно, а от време на време - за разнообразяване, ако буквалното в книгите, които чета, стане прекалено много. Мисля да прочета поне още една книга на Борис Виан, но не да купувам, че май е „рисков” автор, в библиотеката каквото нямеря...

Общи условия

Активация на акаунт