Фигура лесно се показва щом Дюкан се спазва - 260

• 49 322
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте !!
Страхотни сте момичета от Пловдив !
anetka1486 освен изварата можеш да си направиш хляб от трици и да препичаш филийка ...
Да се похваля и аз ... След толкова задържане и след като смених режима (5/5 сега) вече съм минус три кг , общо -22 . Но сега имам друг проблем . Пролетта ще отида да работя в един курорт и там нямам възможност да готвя , нямам достъп до печки и други ел уреди и се чудя какво да правя . Да спра втора фаза (преди да съм стигнала кг по калкулатора ), и да почна трета , или да продължа и после не знам ... Cry Просто няма как да завърша всичките фази , а не искам и да си върна кг ... Та така , ще се радвам да ме посъветвате ...
Лек ден ! Hug Hug

# 61
  • Испания
Пловдичканки, много сте сладки! Ама режимно сладки.  Wink

Снощи нямах време да допиша още нещо много важно /според мен/ във връзка с поста на Скарлет. Дюкан развива режима и въвежда промени, както знаят всички. Затова и превеждам всичко ново, което намирам и го публикувам в темата ми с рецептите. Не мисля, че въвежда толерираните храни само, за да се хареса на западно-европейките и да привлече повече съмишленици. Както виждате, въвежда по малко въглехидрати. За мен, това е продуктувано от дългогодишния му опит. Въглехидрати, но ограничено количество. Точно определено. В книгата многократно споменава, че пълният човек има нужда от точни и ясни инструкции. Така по-лесно се справя със ситуацията. С тази цел въвежда и схемата 1 П/1 ПЗ. И точно затова, по мои наблюдения, много дюканки се провалят в Трета и Четвърта. Не спазват точно количествата храна в Трета, броя на галите, забравят за протеиновия ден и триците, намаляват водата. А в Четвърта вече настава пълна какафония.

С една дума: аз съм твърдо "за" толерираните продукти. Още във Втора. По 2 толерирани продукта на ден и в разрешеното количество. Какво като ще удължат периода на сваляне на теглото? Тия килограми да не са качени за 1 или 2 месеца? Отслабва се здравословно и трайно, когато не е светкавично бързо. Така тялото не изпитва огромен стрес /стересът е в Първа фаза/, свиква с дисциплината на новия начин на хранене, поема от всички храни /протеини, зеленчуци, по малко въглехидрати и много малко количество мазнини/.

Не мисля, че трябва да се препоръчва бърза и строга Втора /без толерирани/. Хората, особено свикналите да пазят многобройни диети, смятат, че трябва силно да се ограничават: "Дай, сега да ядем само протеини!", "Дай, да ядем по 100 г, та да стане по-бързо!" и след това последствията са много лоши.

Не искам да ангажирам никого с мнението си. Това мисля, това пиша, защото ми пука какво става с последователите на режима. Имам периоди, когато махвам с ръка и се отказвам на чета и пиша, защото се отчайвам от прочетеното и нямам желание да пиша.

Е, дано съм била полезна на някого.

Обичам да съм пределно точна и отново отварям книгата.

За подаграта, която се споменава по-горе:

Богатите на белтъчини храни са богати и на отпадъчни вещества. Обратно на повечето други храни белтъчните не се разграждат напълно и в организма остава известно количество отпадъци, като например пикочната киселина, които трябва да бъдат изхвърлени. На теория увеличената консумация на такива храни би трябвало да увеличи съдържанието на тези отпадъци. На практика обаче човешкият организъм, и по-специално бъбрекът, разполага с механизми за изхвърляне, които се справят отлично с тази задача, но за тази цел имат нужда от увеличено количество вода. Бъбрекът изчиства кръвта от пикочната киселина при едно изрично условие - да се увеличи количеството приемана вода.

В практиката си съм имал около шейсет случая на пациенти, предразположени към подагра или с камъни в бъбреците, които се подложиха на протеиновата диета, като увеличиха всекидневната консумация на вода до три литра. Онези, които взимаха лекарства, продължиха да ги взимат, на останалите не бяха предписани такива. У никой от шейсетимата съдържанието на пикочна киселина не се повиши по време на диетата. У една трета от тях то дори спадна.

Затова е много важно да се пие повече вода винаги когато се консумира богата на белтъчини храна, особено през фазите на прием на чисти белтъчини.

По-нататък:

Пикочната киселина не е опасна, тя е естествен отпадъчен продукт на белтъчините, който се изхвърля напълно чрез всекидневното приемане на литър и половина вода.

smileys, и аз я гледах д-р Емилова. Стана ми странно, че каза, че при този режим се отделяли много мазнини, които запушват артериите и бъбречните каналчета. Добре де, това не важи ли и за всеки друг режим, според мен на каквато и диета да си , щом отслабваш, трябва да изхвърлиш мазнините отнякъде  newsm78 То излиза ,че единственият безвреден начин е липосукцията .

За мазнините хич не е странно. И Дюкан подчертава това в книгата:

Да отслабваш, означава да се храниш с мазнини и холестерол

Накрая, и това е може би най-сериозното последствие, при всяка загуба на тегло организмът ви понася агресия, която малко от вас съзнават. При всеки опит за отслабване вие консумирате резервните си мазнини и когато свалите 10 или 20 килограма, то е все едно, че сте изконсумирали 10 или 20 кг масло или мас.
     През цялото време, докато отслабвате, в кръвта ви и следователно в артериите ви циркулира голямо количество холестерол и триглицериди. При всяко свиване на сърцето ви тази богата на токсични мазнини кръв нахлува в артериите ви и замърсява стените им.
     Отслабването е може би много важно за психическото или физическото ви благополучие и рискът, на който ви подлага циркулирането на тези мазнини, е компенсиран от извлечената полза. Но не бива да извършвате тази операция повече от веднъж или два пъти в живота си. Този, който неуспешно се опитва да отслабва веднъж или два пъти годишно, всеки път се озовава в ситуацията на човек, претоварен от холестерол.
Това не е опит да ви сплаша, а предупреждение за една съвсем реална опасност, малко известна както на пациентите, така и на много лекари.
   За това и вие, които сте имали късмета да отслабнете, изберете единственото логично обяснение- запазете скъпо струвалото ви тегло, преди да преминете към окончателната стабилизация.

Ама кой ли го слуша докторът. Има хора, които с години са във втора, като междувременно си правят прегрешения, после пак тръгват стриктно да спазват П дни, за да елиминират качените килограми. И пак, и пак, и пак.

Хайде, спирам, че имам още малко обедна почивка.  ooooh! Пък и сигурно ви досадих.

# 62
smileys, хич не ставаш досадна, а винаги ни даваш полезна информация   bouquet
Аз от сега да надам вой - пловдивска среща в периода 12-14 март с гост звезда от Русе  Grinning И да си дам заявка almeg, гледах преди малко едни снимки ии вземи ме лятото във вас   Whistling чудна градинка имаш  Heart Eyes Промяната ти е много голямаа, много по-свежа изглеждаш сега от колкото на онези снимки които видяхме  Hug
Only, ще ме караш на всяка среща да нося сантиметъра и кантара  Joy и по едно тиганче в джобовете за всеки случай  smile3534

# 63
  • София
Успешен старт на седмицата, момичета!   bouquet

Вече ме засърбяха пръстите да пиша, само да видим кой ще има нерви да изчете всичко  Joy

Smileys, не минава ден в който да не отворя рецептите ти - все по нещичко правя, модифицирам - предимно махам Маисената и сухото мляко - не си ги позволявам за сега. Но твоята тема се разшири с още информация и стана още по-полезна. Огромно благодаря за труда!  bouquet И още нещо, твоите постове са изключително полезни, не досаждаш, както си вметнала в последния си пост, а просто сякаш се грижиш за всички като Майка орлица, както се казва.
Only и аз, и ти, и desitka*[/color] определено трябва да се вземем в ръце и да превъзпитаме отношението си към храната. Това е в основата на всеки режим - това цели и нашия. Благородно завиждам на тези от нас, които са успяли да преминат през всички фази както си му е реда. И след това са запазили новите навици за хранене. Защото само с нови навици, може да се задържи новата визия!
Alis_1, голяма гадост са това хормоналните препарати, но са по-малкото зло в случая. А доколкото те познавам няма да си оставиш "магаренцето в калта", ще ги махнеш пораженията каквото и да ти струва. Hug
Bub.ka, изпадането в крайности винаги има неприятни последици. Изпитала съм го на собствен гръб за съжаление. Пожелавам ти бързо оправяне и на следващата среща да си на линия  Party
Мимсче, кафенцата ти сутрин са незаменими. А агар-агара наистина е нещо хубаво и става за сладкиши, които известно време няма да са в хладилник. Например за носене по срещи, Laughing защото за разлика от желатина не се втечнява от топло.
Skarlet71, съчувствам ти за всички здравословни проблеми, които са ти се струпали напоследък особено тези последните. Въпроса относно влиянието на който и да е хранителен режим върху здравето е доста дълъг и сложен за обсъждане. Според мен  всеки здравословен проблем се провокира в даден момент от нещо. Просто се случва там, където е най-слабото място и при всеки е строго индивидуално от какво ще бъде провокиран.
Аз например, след като 20 години бях с хипертония, от миналото лято съм направо с ниско кръвно - пия по 2 кафета всеки ден. Нещо, което до преди това беше немислимо. Но е крайно време да направя и други изследвания - на кръв, урина и т.н. Ще кажа  какъв е резултата. Та искам да кажа, освен хубавата визия вследствие отслабването, човек си спестява и доста ядове. Факт е, че може да се провокира нещо ново - я алергия, я нещо друго. Но пък то може да стане и без да се спазва режим и със сигурност наднорменото тегло е голям бич.

Ех, че дълго стана!!! Twisted Evil И пак не съм казала всичко. Но така е, като не съм писала от толкова дълго. Crazy

ПП. Винаги когато ви се струва, че съвсем необосновано кантара скочи и се чувствате безумно подути без да сте прекалили с нищо - вижте дали не съвпада с  ОВУ. Аз от няколко месеца съм се сетила да засичам  - всъшност подсетиха ме  Blush- и установих, че килограмите скачат с 1.5-2.0, дори повече отколкото преди МС.
ПП. Докато напиша всичко и видях снимчиците от пловдивската среща. Много сте готини. Only,  Naughty . Покрай Великден сигурно ще се мяркам из Пловдив. Да не се скътаете някъде ей, искам среща.

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 21:46 от MariDi

# 64
Привет  Heart Eyes
Пловдивчанки - много сте готини  Heart Eyes   
anetka1486, при диария препоръчват още да се яде и сварено бяло пилешко месо, а също и безмаслено сирене, което ако замениш с извара - хем няма да нарушаваш режима, хем няма да тежи на стомаха. Ако си в ПЗ мога да ти препоръчам и супа от моркови - действа затягащо. Просто нарязваш и сваряваш няколко моркова и хапваш  Peace От другите зеленчуци засеа се въздържай. Бързо оздравяване!
skarlet71, колко време си била във 1-ва и 2-ра фаза? Наистина е неприятно това, което ти се е случило, но явно си предразположена към такива проблеми и дали режима или най-вероятно съвкупност от  други фактори са отключили тези проблеми при теб, което обаче не бива да те кара да се обвиняваш и съжаляваш. Аз не съм човешки доктор, но съм ветеринарен лекар и малко или много имам понятие от медицина и обмяна на вещестата и не мисля че какъвто и да е режим на хранене(освен воден например или алкохолен Crazy  нещо такова)  може да предизвика такива сериозни здравословни проблеми. Лично аз, започвайки първия път диетата последвах моя позната, която след диагноза Злокачествен рак на гърдата и прекарана химиотерапия реши (със знанието на лекуващия я лекар) точно с Дюкан да свали качените от терапията килограми.
Bub.ka, при теб работата ми се вижда по-сериозна. Също се присъединявам към по-горния съвет да минеш временно на соеви храни. От сърце ти желая бързо възстановяване, без да се налага да излизаш от режима, когато още не си готова.
Харесва ми последния пост на smileys, наистина има логика в това, което си написала (относно промените в режима а и значението на точното спазване на правилата). Аз мога да споделя само моите изследвания, които направих в началото на диетата. Заради болки в областта на бъбреците посетих Уролог и ми изледваха креатинина (един от крайните продукти на белтъчната обмяна, с който се оценява бъбречната функция). Стойностите бяха напълно в норма и то след 5 ударни дни. Обясних подробно на доктора с какво се храня и той каза, че не вижда никакъв проблем да продължавам диетата. Все пак тук Дюкан не е така известен и най-вече заклеймен  Peace Оказа се, че болките идват от изхвърлянето на песъчинки, което е резултат от повишения прием на вода след началото на диетата  Crazy
Сребърна паричка, напрво ме разби бе мацка,10 килца ги тупна за нищо време  Laughing Браво, само така  Peace Аз ще има да си се влача още във втора  ooooh! сега съм на -7,800, ама здраве да е, ще го изкласим.
masha24 много добре се справяш!
А да се похваля, в събота направих тоази разкошотия -Brioche Дюкан и едвам се удържах да не го налапам целия (двойна доза) наведнъж  Crazy Интересен хлебен вкус докарва, напомня козунак или кифла и то без грам брашно  Rolling Eyes както и да е Смайлис, да си жива и здрава, че поддържаш тая тема   bouquet
П.П
ПП. Винаги когато ви се струва, че съвсем необосновано кантара скочи и се чувствате безумно подути без да сте прекалили с нищо - вижте дали не съвпада с  ОВУ. Аз от няколко месеца съм се сетила да засичам  - всъшност подсетиха ме  Blush- и установих, че килограмите скачат с 1.5-2.0, дори повече отколкото преди МС.
И аз констатирах същата работа  newsm78 Значи не съм "дефектна"  Laughing Пиши по-честичко де  Simple Smile
Ама ги застлахме едни чаршафи тукаааа  Whistling

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 16:27 от katti79

# 65
добър вечер  Simple Smile от много време не съм ви писала, ноооо ви чета всяка вечер на дивана   bouquet   браво за новата тема и че все така сте образователни и интересни  newsm76   Имам един въпрос тъй като сте доста с опит...имали ли сте прескачания в МЦ вследствие на режима?Нали не приемаме въглехидрати....та поради тази пречина .....аз сега съм в очакване... в П дни съм и ми е доста кофти ...нно гледам да хапвам рибка ,понеже нали е по мазничка (въпреки че е на скара) и е богата на Магнезиии и уж да не ме прескочи ..ноо ми се бави с някой ден....ако някои има наблюдения или е имал такива опасения молч пишете Simple Smile  Hug благодаря Simple Smile иначе относно изледванията аз мисля тези дни да се боцна да се проверя как съм .... принципно Хемоглобина ми е нисък ...и не се вдига от месото и от зеленчуците.Желязото ми е ниско и то малко под долна граница....а в същото време не съм с анемия...на 100% понеже мие гледана натривка и клетките са ми наситени с желязо ..ноо мойте колежки ме изкарват че съм недохранена,а то всъщност всички знаем че добре си хапваме..И аз се записвам с -3 кг:) една приятелка ми направи реплика и много драго ми стана  Embarassed   Скорошно оздравяване на всички болничкки  Hug   Бъдете УпоритИ и Усмихнати Simple Smile ЛЕка и Топла ВЕчер  newsm51 smile3524 newsm46 newsm46 newsm46 newsm46 Sleeping Sleeping Sleeping newsm51 newsm51 newsm51

# 66
  • София
ПП. Винаги когато ви се струва, че съвсем необосновано кантара скочи и се чувствате безумно подути без да сте прекалили с нищо - вижте дали не съвпада с  ОВУ. Аз от няколко месеца съм се сетила да засичам  - всъшност подсетиха ме  Blush- и установих, че килограмите скачат с 1.5-2.0, дори повече отколкото преди МС.
И аз констатирах същата работа  newsm78 Значи не съм "дефектна"  Laughing  ...

Със сигурност не си  Laughing
При мен е по същия начин: МЦ-то не винаги ми се отразява, случвало се е даже да имам минуси по това време, но при ОВУ винаги съм нагоре и то сериозно-1-2 кила...

Пловдивчанки, много сте хубави! Все по-слаби и все по-усмихнати да ни се показвате!!!

Only, (не)обикновена...  Naughty

# 67
  • София :(
                    Добра ви вечер  Hug
               Monesita, сигурно отдавна си си хапнала дробчетата и ако не си прекалила с лука значи си си съвсем режимна днес  Peace
               skarlet71, много неприятности ти се стовариха на главата, но ако е вярно правилото, че сериите са по три, тази ще трябва да е последната  Peace Иначе... не мисля, че режима е виновен за тях. Да, може би в комбинация с други обстоятелства да има пръст в отключването им, но сам по себе си едва ли е причината. И да знаеш, сърдита съм ти, ама мноооого - да си на две преки от мен и да не свиркаш да дойда да се видим..., направо го приемам лично  Crossing Arms
               masha24, ще те питам как е като започнеш да си гониш панталоните покрай колнете  hahaha
               Пловдивчанки, много сте сладки, ама... много малко...  Sad Вещи, ти до кога ще се спотайваш в ъглите, а!?
               maikinatati, така и така съм се наканила да се разхождам до Пловдив..., само да уточните място и час и ... като нищо ще подпаля подметките и аз...
               almeg, в такъв случай хапвай зеленцучи с по-малко целулоза  Peace
               anetka1486, хайде сега преди да размятам тиганите, да ми кажеш ти книгата чела ли си? Или поне първия пост на първа страница в темата? Като за твоите 18 години нищо повече от трета олекотена не се полага, но ако вземеш да се представиш по устав - възраст, ръст, настоящо тегло, че не си раждала на 18 е почти сигурно..., резултат от калкулатора..., може и да ти спестим примерно една от двете разрешени филийки хляб  hahaha Иначе..., пожелавам ти бързо да оздравяваш  Hug
               Сребърна паричка, честита десятка   bouquet
               dory77, как ще се изхранваш щом няма да можеш д си готвиш? Нямам предвид режимно, а изобщо? Защото ако ще ти дават пари за храна винаги можеш да си хапваш режимно - пилешк пържолка, рибка, дроб на скара със или без салата... Но ако ще разчиташ на храна приготвена от други... вече става сложно  Thinking Освен ако не омаяш готвача  Wink
               smileys, винаги успяваш да кажеш много с няколко цитата  Peace Hug
               MariDi, ти явно си чела на ред и внимателно  Heart Eyes
               katti79, не си, душо, не си дефектна, то това по жените си ходи - плюсова преди ОВУ, преди МЦ, при пълнолуДие... плюсова да искаш, чак се чудя кога намираме време да отлабваме  hahaha
               KoKoNa_:P, от повече от тригодишните ми набюдения по въпроса, всички които зададоха този въпрос се оказаха бременни, така че рано сабалям в аптеката за тест  Peace Относно хеоглобина и желязото - хапвай си повече дроб, в ПЗ дните спанак, коприва, червени чушки, вземи си витамини с минерали и микроелементи...
               Гледам обаче, че половиния започна да се приготвя за работа, което ще рече, че е време да раздавам кодзинките и да се приготвям за сън. Е, ще спя сама, но няма да ми е за сефте  Sad

Я, хубава черга си изтъках тази вечер  hahaha
                    Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 22:22 от mimensita

# 68
  • Испания
GalaEluard, MariDi, katti79, mimensita,  Hug Hug Hug Hug

Ако съм пропуснала някого, който ме е споменал, моля да ме извини и на него  Hug

... Имам един въпрос тъй като сте доста с опит...имали ли сте прескачания в МЦ вследствие на режима?
............

16.Приемът на мазнини или по-точно неприемът влияе на овулацията и от там на МЦ

За този режим е много важно по време на Прот. дни през 1 и 2 фаза да се консумират правилните мазнини – богати на омега 3 и 6 киселини

Тези мазнини (разрешени и от д-р Дюкан в книгата му) играят решаваща роля за правилното функциониране на женския организъм и по-специално овулацията

Става въпрос за мазните риби:
 съомга, херинга, скумрия, пъстърва

Това е особено важно за бременните и кърмачките, независимо дали карат олекотената фаза или не са изобщо на диета

Даже напоследък има публикации, че приемът на тези мазнини по време на бременност е много важен за правилното мозъчно развитие на бебето

p.с. Това инфо го събирам от разни здравни шведски сайтове

Коментар от Mma Ramotswe — май 9, 2008

Цитатът е от тук: http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/02/22/%D0%BC%D0%B5%D1% … %BB-%D0%BC%D1%86/

# 69
Дооообре  Party на 25г съм.Преди 3г. бях 46кг, а сега съм цели 83кг  Embarassed от София съм и се надявам да сваля килца,но не искам  да съм пак 46кг. Книгата съм си я купила,но имам един въпрос към ВАС. понеже пиех канела с мед(меда  е 1 суп. л.) казаха ми,че помагало за премахването на целулит Та въпроса ми е 1с.л. на ден мед дали е фатално,да знам дали да го спирам  Peace
Не мислете,че подхождам несериозно към диетата,просто искам да съм наясно  Whistling Успех на всички и само минуси на килограмчета  Heart Eyes

# 70
  • Испания
...Та въпроса ми е 1с.л. на ден мед дали е фатално,да знам дали да го спирам  Peace
Не мислете,че подхождам несериозно към диетата,просто искам да съм наясно  Whistling

Фатално е, да. Медът е сред забранените продукти.  Naughty

От стр.1:

ЗАБРАНЕНИ ПРОДУКТИ: ВСИЧКО, КОЕТО НЕ Е ПОСОЧЕНО, КАТО ПОЗВОЛЕНО Е ЗАБРАНЕНО
Олио и зехтин
Захар
Всичко тестяно
Мюсли
Мед
Ядки

АЛКОХОЛЪТ Е ЗАБРАНЕН!!!

# 71
neli_d пий си пак канелата, кеф ти с мляко, кеф ти с кисело мляко и/или без трици, ако щеш със стевия/подсладител, но за меда - забрави душо! Добре, че питаш, но е още по-добре да прочетеш лично - око да види, ръка да пипне  Peace Така че на първо време прочети подробно първия пост на първа страничка а после и книгата  Peace
mimensita как  да си сама - нали козинките са около теб.Hug А не си рекла, не съм ти пратила бодигард, нищо че петък вечер е още далеч  Whistling  newsm43
А относно проблеми с цикъла и аз препоръчвам или сьомгова риба или рибено масло. Аз лично всеки ден пия капсула масло от сьомга, като пропускам само в дните, в които ям мазна риба. Така беше и първия път и тогава цикълът ми идваше на 29-тия ден, по часовник. А преди това - от дъжд на вятър  ooooh! То и затова в края на трета се оказах позабременяла де   Mr. Green

# 72
Благодаря ви  Wink аз бях прочела и бях сигурна,че трябва да го спра  Rolling Eyes Днес не съм го пила и няма да си помислям и да го почвам  Flutter

# 73
  • София :(
                    Добро утро  Hug
               Искате ли кафе в този ранен час? Аз вече пия второ, но още не мога да си отворя очите...

Не пипайте декорациите, ей, не са режимни  Peace
                    Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 74
Еееее, как ме е яд, че не можах да дойда на срещатаааа  #Cussing out но следващия път ще се поправя!  Naughty Много сте хубави, момичета, ще се радвам да се запознаем!  Hug
А сега взимам от кафето на mimensita и продължавам с домашните занимания.
Прекрасен ден!  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт