Св. Св. Константин и Елена

• 70 399
  • 306
  •   1
Отговори
# 165
  • София
не знам за миналата година, аз по принцип не го ползвам. по-рано беше с платен вход и можеше да го ползва който иска, стига да плати. може да са го направили отново ведомствен, всичко е възможно...

# 166
  • Sofia
Запис да следя. Не съм ходила на северното Черноморие от ранното си детство, а тази година ще ходим на св. Константин и Елена, та ми е малко притеснено. Най-вече ме интересуват плажовете. Предпочитам по-див плаж, може и без чадъри и спасител, може и малко по-далеч да е (до към 15-20 мин път с кола не е проблем), най-важното е краката на комшията от съседната кърпа да не ми влизат в устата.  Mr. Green Не понасям нагъчкани плажове, а ще бъдем в началото на август. Още ме интересува къде и кой е най-близкия хипермаркет (примерно Кауфланд, Лидл...). И ако препоръчате детски забавления (лунапарк, аквапарк, добра детска площадка и т.н.) също ще съм благодарна.

# 167
Здравейте,с риск да ви разочаровам,ще споделя мнението си . Миналата година бяхме в Долфин Марина.Почивка ни беше само за 5 дни ,но нямах търпение да си тръгнем още на втория.Шест години поред почивахме в Албена  и искахме малко да сменим курорта ,...но Албена си е Албена.Та за Свети Констанин ...какво да кажа огромен комплекс,хотела хубав ,храна отвратителна ,басейна бетон с пясък ,пък плажа просто нямам думи ....пълна пародия ...малък, наблъскан ,вода мръсна и миришеща .Два дни ходехме пеша на плаж до хотел Азалия ,там поне горе-долу беше поносимо ,но е бая далече.Чашата ми преля,когато минавайки през басейните на Азалия ,щерката искаше да я снимам и спасителката(жена) дойде и каза че не може  #CrazyПак се извинявам ,ако съм разочаровала някой,но просто правя сравнения между двата курорта.

# 168
  • Пловдив
klopess,благодаря ти за мнението.Ние също сме почивали на Албена и там има кусури.Гранд хотела ни хвана окото много миналата година.Заради хубавия двор,басейн и безплатните атракциони за деца.Искаме да опитаме пък да видим
Като вариант за плаж мислим също да ходим с влакчето на Сириус.Там плажа е по-хубав

# 169
  • София
нека не бъркаме целия курорт Св.Константин и Елена (бивш Дружба) с групата хотели на Мултигруп, скупчени в единия край на курорта, където практически няма плаж.

# 170
  • с/у ОколоМръсТното
jam, къде точно под станцията е басейна на военните? Този, за който се сещам е малко в дясно на станцията, отсрещната страна/те са два - голям и плитък, минерален/, за тях ли става дума?
Да, точно за тях става дума
Миналата година имаше табела, че е само за почиващите на определени станции/

военните да не са хлопнали пак катанеца?

♥Elfita♥ - да, можете да ходите с влакчето на разходка до другия край на Дружба... към Азалия. Но за плаж май е по-добре с личната ви кола. Няма да се съобразявате с разписания и пр.
savina_33 - има си Лунапарк, който седи в комплекса за цял сезон.
Даже детския ми карусел е все още там и работещ. Той е пред Пощата, на тази улица.
Див плаж в района не се сещам  newsm78 да има... А в началото на август пък въобще не смятам, че нейде ще е спокойно и тихо.
Пробвайте Кабакум, но не като диво и спокойно място, а като такова с (уж) по-чиста вода. Точно на 10-15мин. с кола е в посока Албена.
Или плажовете на Слънчев ден.

# 171
  • Пловдив
Шани,най-добре с колата на плаж,да.Но кола няма да имаме,тъй че ще разчитаме на градския транспорт  Grinning .Другото е,че трябва да се паркира някъде колата,а пред Сириус е голям блъсканак.Някъде по-встрани ще става

# 172
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Шани, детството си изкарах в станцията на БНБ-то и никога няма да забравя с какво нетърпение чаках да ида на басейните, но миналата година ме изненадаха неприятно като видях тая табела. И по-неприятното е, че дори със заплащане не ни пуснаха, защото не сме почиващи на  някоя от изброените станции. За сметка на това в Азалията пускаха в басейна и водната пързалка срещу солидно заплащане, което не ни устройваше определено.

# 173
  • с/у ОколоМръсТното
Шани, детството си изкарах в станцията на БНБ-то

а аз моето точно на тези (отново) затворени за масово посещение басейни, които преди бяха дет. площадка със спортен кът и тенискортове.
И именно на това се кефех..., че са само за гости на Дом 1, Дом 2... бившите поч. станции на военните. Както и ресторантът с кръгъл дансинг, на който яко танцувах това: http://www.youtube.com/watch?v=qE_il9T-c6M  Сега е май някакъв рибен. newsm78

Въпрос на години и гледна точка от вътре или отвън на оградата.  Laughing
Ех, детски години, ех Дружба  Heart Eyes
А лятното кино? Не може да не си била...

# 174
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
О, знам го, разбира се  Heart Eyes Там гледах за първи път Титаник  Laughing Миналата година там организираха някакво шоу с някакъв смешко, който беше пълен провал - буквално половината деца не издържаха, а за възрастните да не говорим  Laughing Но самото кино е в плачевно състояние - обрасло, мръсно...разрушено.

# 175
  • с/у ОколоМръсТното
Жалко за лятното кино. Беше култово.
Едно се руши, друго се създава.
Не, че не е красив Албатрос сега, макар и към комплекса на МултиТруп, но си искам едновремешната сладкарница и ресторант. И тихите пътеки в парка, които водеха до него. Но нямааа...
Затова, ако съм макар и за кратко в Дружба (Св. Св. Константин и Елена, де), отивам до любимата си дет. въртележка... с/у Пощата... с кончетата и седалките... Сещате ли се? И отзад количките и пистата и мини-голф игрището. Там сякаш се пренасям години назад...
Дори и р-нт Черноморец е запуснат...  Tired

# 176
Отново да попитам за хотел Чайка, знаете ли нещо за него и горе долу къде се намира?

# 177
  • Пловдив
Отново да попитам за хотел Чайка, знаете ли нещо за него и горе долу къде се намира?

Миналото лято почивахме в Чайка  Laughing

Плажа е близо.Най-близкия плаж обаче е кофти-тесен и каменисто дъно.Ние ходихме от ляво на Сириус.Плажа е много по-хубав и пак е близо.
Добра е хигиената на стаите.Ако не обичате шум искайте стаята да не е към басейна,че цирикат по цял ден на него децата.Също се чува анимацията на Сириус.
Храна е горе долу.Хубавите неща свършват бързо и после не вадят.Получава се голяма опашка за храна.Имаше и дни,в които нямаше нищо свястно да се хапва.
Почиващите са доста и местата в ресторанта и на басейна не достигат
Ако имаш конкретни въпроси,питай.

# 178
Много ли се чува от анимацията на Сириус? С две деца сме, едното от които си спи задъжителен следобеден сън от 2-3 часа.
Към храната не сме от най-претенциозните, спомняш ли си какво имаше тогава като готвени неща, скарата хубава ли беше, предлагат ли плодове?
Вие в каква стая бяхте, в двойна дали ще се съберем?

# 179
  • Пловдив
катеринче ,чува се доста.През деня от басейна.Вечер до късно от Сириус.През деня спяхме на затворено,защото сме чувствителни на шум.Искай задна стая.Да не гледа към басейна
Децата как се планува да спят?Ако съберете двете легла и на тях легнете двамата възрасти+малко дете,а по-голямата да е на растегателния диван,става.Или пък двете деца на растегателния.Но зависи колко са големи.Стаите са нормални и като са растегне дивана си е тясно
Храната е най-голямата болка в Чайка.Те не предлагат шведска маса като шведска маса.Както примерно сме свикнали в Албена.Скара няма всеки ден и плодове няма всеки ден.Ако пък пуснат,ще свършат бързо и после няма.
Примерна шведска маса за обяд,за да се ориентираш-салати 3 вида,основно 2 вида,супа 1 вид,плод или някакъв десерт.Хубавото се разграбва бързо и остават салатите.От кухнята казват,че няма повече и не вадят,нищо че не си обядвал.Стигна се и до скандал между почиващи и персонала в кухнята
Ако не сте резервирали,харесай друг хотел.За същите пари на вечер,ще получите по-нормална почивка

Общи условия

Активация на акаунт