Близнаци в училищна възраст

• 18 947
  • 164
  •   1
Отговори
# 75
тук на дете е около 200 евро  Tired аз откъде да ги извадя, то тогава нема смисъл да бачкам

# 76
        В Пловдив, в книжарница "Джулия", намира се на ул. Антим І-ви, пресечка е на главната улица.
       Иначе и моите едва ги записахме на занималня. В краен случай щяха да са на частна, ама хич не ми се дават 400-500лв на месец.
Нали в 1-ви клас занималнята е задължителна и безплатна?

# 77
  • Пловдив
      Защото срокът за записването на занималня беше 2 дни, а аз нямах физическата възможност да ида да ги запиша и на третия ден рано рано бяхме там. Защото до колкото разбрах при нас ще е една занималнята за всичките първи класове.

# 78
В нашето училище коментираха, че имало разпоредба децата от първи клас да бъдат целодневно на училище, затова при нас ще има за всяко дете възможност да се запише, но ако не пише в заявлението дали искат или не родителите, значи няма да броят съответното дете. При нас до 3-ти клас ще има безплатна занималня следобед. Вероятно с техния набор ще станат и до 4-ти включително.  Дж, това ми се струва абсурдно, какви са тези правила на германците. Те жените им и без това не работят и само с децата цял живот се занимават, защо пък за семейните да е с предимство??? Успех, дано успееш да си извоюваш правата Hug

Моите от другата седмица тръгват на лятно училище, дано им хареса, че свикнаха на разнообразие на морето и сега са леко подивяли Laughing

# 79
искам и аз за моите лятно училище, ама няма  Cry
ми разправям се сега с кмета, то си държи на теорията, не знае ли били, че съм получила работа. е сега като знат място пак няма, записали ме били в списъка на чакащите. е кво ме грее като места няма. ма днес говорих с една жена, политически доста ангажирана и ще се затъпи за мен още утре

# 80
искам и аз за моите лятно училище, ама няма  Cry
ми разправям се сега с кмета, то си държи на теорията, не знае ли били, че съм получила работа. е сега като знат място пак няма, записали ме били в списъка на чакащите. е кво ме грее като места няма. ма днес говорих с една жена, политически доста ангажирана и ще се затъпи за мен още утре

Дано, Дж, иначе ще бъде много несправедливо Praynig

Аз пак за раниците - намерих на Херлитц - http://www.herlitzbg.com/product-22 Изглеждат хубави. Тези които са комплект са 118 лв с ДДС и май несесера е зареден с всичко необходимо. Мисля да ходя да ги гледам и ако ми харесат да ги купя. По-скъпи са ми, но дано да са качествени.

# 81
да ти кажа харесаха ми тези раници и са сертифицирани по немски стандарт. къде ги има? аз се прибирам в понеделник в бг та искам да ги погледна
намерих места в частна занималня, струва само 484 евро на месец за двете  Sick

# 82
  • Пловдив
        http://www.herlitzbg.com/contacts       
Това е адресът на Herlitz в София.Току що говорих с тях. Някои от раниците ги нямат налични, но съвсем скоро очакват зареждане. Само за тези пълните комплекти мамите в една друга тема се оплакваха, че моливите били некачествени. И аз за това се насочих само към раници и допълнително ще ги оборудвам. Сега се чудя дали шишетата за вода да са обикновени 500мл или да взема от тези
          https://shipka.bg/browse/discounts/1

Дж, стискам палци въпросът със занималнята да се уреди.

# 83
  • София
Нашите моливи от комплекта бяха ок като качество, но идваха малко на брой. В първи, че и втори клас все още доста оцветяват/рисуват и трябват доста цветни моливи. Затова оригиналния несесер го допълнихме с флумастери, а купихме отделен несесер само за цветни моливи от този тип
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/33611

За водата - в повечето класни стаи вече има диспенсъри за вода, както по градините  

# 84
Дж, чак сега влизам и виждам поста ти, но Алесина ти е дала адреса. Аз ходих в понеделник и раниците ми харесаха много. Взех от тези които са 118 лв с ДДС, но имаше и по-евтини и по-скъпи. По-евтините нямаха несесери към тях и спортна торба. Несесера който е тип книжка е зареден с линийка, гума, острилка и по 6 нормални и 6 по-дебели цветни моливи и един по-дебел черен. Забелязах че в двата несесера има различни моливи, в едните няма жълто, в другите розово например. Хареса ми, че по всеки ръб на раницата има светлоотразители, както и на предния джоб, на закопчалката и на дръжките. Свети доста в тъмното, няма как да не видиш движещото се дете. Освен това дъното е от пластмаса, забърсваш с мокра кърпа и готово. Освен това благодарение на дъното стоят стабилни на земята като кош за пране Laughing Няма мърдане Peace Плата е по-дебеличък и предполагам че с мокра кърпа ще се почистват достатъчно добре. Корпуса на раницата е твърди, вътре има разпределене, джобче за пари, отдолу зашити към задната страна има голям и малък джоб за учебнци и тетрадки и отпред остава място за спортния екип, за чашка за рисуване, за несесерите и въобще има доста пространство. Раницата тежи 900 грама въпреки че изглежда доста обемиста:peace:

Алесина, хареса ми бутилката за вода. Ще изчакам да видя дали ще имат диспенсери в училище, но миналата година в учебната стая имаше, а в съседната - занималнята децата си носеха вода от вкъщи. Така че ще видя сега как ще бъде и бих взела такива бутилки ако няма вода и на двете места.

# 85
ще ходя значи другата седмица. точно това имах предвид, че не искам евтина раница, а добра. тези светлоотразители са точно част от стандарта. то склада ли на този адрес? а други марки къде има? аз ходих в джъмбо, няма нито една

# 86
  • Пловдив
     Да Дж., това им е склада. Иначе има и Есприт и Дер ДиДас, ама цените са от 280лв нагоре. Също и Габол продават, но тук до нас едно момче ги продава от години и каза, че качеството се е влошило. Сега гледах в Симонови има много модели, ама нещо не ми хванаха окото.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/3 … 6b63c2b57ba882f0d

# 87
тези на габол и аз ги гледах в нета, не ми харесаха изобщо. сега ще видя линка, мерси

# 88
ще ходя значи другата седмица. точно това имах предвид, че не искам евтина раница, а добра. тези светлоотразители са точно част от стандарта. то склада ли на този адрес? а други марки къде има? аз ходих в джъмбо, няма нито една

Дж, склада е, аз едва го намерих, а уж съм си ориентирана добре. Продават на дребно Peace Но не си прави сметка да плащаш с карта, защото не става. Само на ръка, защото после си ги внасят по банков път. Всички цени които ти казват са без ДДС. От там купих и всичко останало което ми трябваше за 1 клас - бои, скицници, подвързии, от това фолиото за подвързване на учебници, разноцветни папки с копче и т.н.

# 89
аз обиколих всички магазини с питане за раници. нямат още. чак август месец ще ги пуснат  Confused
а до склада не успях да отида, налага се спешно да се прибера в германия  Cry
ще гледам в ибея дано намеря нещо подходящо и по-евтино

Общи условия

Активация на акаунт