Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 82 149
  • 723
  •   1
Отговори
# 165
desert rosee , и при мен беше така - оперирана съм на 9.11., започнах с лъчетерапия на 5.12 и сега вече съм на химия - 2 курса ФЕК минаха .Обясниха ми , че операцията ми е органосъхраняваща , затова първо лъчетерапия .Дали е така незнам.Ако някое от момичетата има органосъхраняваща операция , да каже.И не се тревожи , че времето минава - от химията май няма да се оттървеш Laughing

# 166
Цитат
А мнението ми за добавките го знаете-просто едни хора са намерили начин да печелят пари на гърба на едни други хора,които страдат и се борят за оцеляването си! Това е!

Абсолютно съм съгласна .Подлъгах се и аз обаче- накупих си едни чайове, гъби майтаке и т.н. и съвсем сериозно ми беше заявено , че ако мръдна от диетата и веднага ще получа метастази .В началото пиех и сок от цвекло,моркови и ябълки - не ми беше гаден , ама сега съм сложила едно цвекло във фризера и не е мръднало от там има няма месец Laughing
Добре , че повечето неща от диетата си ги обичам и без това , само ми липсва белия ориз - кафявия така и не успях да го сготвя както трябва.А пък сладко по принцп не обичам - само сладоледдддддддд Embarassed

# 167
@tani4ka и моята явно се води органо съхраняваща- цялата ми гърда е запазена , а за химията колкото и да е страшна не бих я отказала по мнението на лекаря е вид застраховка, а пък мое мнение е че за това нещо  застраховка няма,   но  пък каквото трябва съм длъжна да го направя Simple Smile.Обръщам се към вас защото вие тук ще ми бъдете базата за сравнение между това което ми назначават и това което вие сте преминали вече, от хората съм които ценят съветите и препоръките дадени от хора преминали през това към което аз тепърва тръгвам Hug

# 168
@tani4ka и моята явно се води органо съхраняваща- цялата ми гърда е запазена
- затова започваш първо лъче, ако има останали евентуално ту клетки в гръдната тъкан , те ще бъдат облъчени .Спазвай каквото ти казват , аз лично се мажех с Пантенол  в петък след облъчването и в събота и неделя .Пробвах и през седмицата , но е много неудобно да се миеш всеки ден щателно - заради маркировката която ще нарисуват по теб .За облъчването не трябва да има никакви остатъци от козметика или мазила по кожата.Успях да си опазя кожичката от рани , но все пак се опекох и още се беля hahaha

Последна редакция: нд, 11 мар 2012, 21:21 от @tani4ka

# 169
Лъчетерапевтката ми препоръча използването на някакви гелове R1 и  R2 защото като се имало предвид че съм била със светла кожа можело да поизгоря малко.Ще видим, утре почвам дано протича нормално

# 170
  • пловдив
Лъчетерапевтката ми препоръча използването на някакви гелове R1 и  R2 защото като се имало предвид че съм била със светла кожа можело да поизгоря малко.Ще видим, утре почвам дано протича нормално
Правилно ти е препоръчала, защото не малко... може да се изгори и множко.... На първа страница, момичетата са дали още съвети при лъчетерапия. По добре е човек да е подготвен.... прочети и тях  Peace

# 171
Благодаря ти ще изчета всичко Simple Smile

# 172
Мили момичета, скъпи приятелки! Почерпете се за мое здраве!

# 173
  • В царството на игрите:)
Ще се почерпя и още как...Такива вкусотии:)
Сонче, ЧРД! Празнувай още много щастливи рождени дни и не забравяй да почерпиш и нас! Наздраве!
Хубава седмица, момичета! Hug

# 174
Честит Рожден Ден! Бъди много щастлива   bouquet
Хубава седмица и от мен  Hug

# 175
  • София
Suzi_66, тук си бъбрим за полезното сокче от цвекло  Sick, а ти искаш да ни умориш с тази толкова вредна трапеза  Laughing  Но ще се жертвам за твое ЗДРАВЕ  Hug

# 176
 newsm51 newsm59 ,Честит рожден  ден, мила,много много ЗДРАВЕ- само това ще ти пожелая, останалото ще дойде само.
 smile3521И аз като гледам си наредила на масата цвекло до ряпа и зелен чай.Наздраве!

# 177
  bouquetЧестит Рожден Ден и от мен, пожелавам ти много много здраве и мъъъничко късмет! Да ви кажа и за моята лъчетерапия- нещата толкова бавно и мудно се случват че сигурно първата процедура ще я приема като някакво ЧУДО.Свикнала съм че всичко тук става бавно,трудно но когато от това зависи донякъде живота на човек защото институцията е толкова бездушна, общо взето днес ми е тъжен ден Sad

# 178
desert rosee Не само на теб мила , аз пък изхабих сума нерви и време в разходки между институции и Несъпричастни хора .

В сряда съм на преглед при доцент Тимчева и жената ми е написала , че иска направление - уви ,  и личната и в онкото не знаят кой аджеба трябва да го издаде това направление и просто ми отказаха .Това да е проблема - ще си платя прегледа .
Но не , гадостите не свършиха .Отивам при онкотерапевтката /Генова -русенки знаят за какво иде реч/ , за да си проверя ту маркер , че никъде из епикризите от химията не е отразен и като ми отвориха една уста : защо съм ходила при представителя за Херцептин в Русе , защо съм ядосвала докторката с това ровене .Не съм ли разбрала , че ту ми е малък , няма мета  и изобщо , ама изобщо няма да го получа този Херцептин.Опитах се да възразя, че ту ми е пораснал за около 6 месеца , че КИШ показва голяма експресия на ХЕР2 , че съм Г3 .Не , аз нищо не съм разбирала , то КИШ  може и да е > 50% , ама нали няма мета .Значи риска е среден  и то си имало критерии. И те все пак нали са добри , ще ми влеят 4 ФЕк и 4 бяла - не знам точно коя и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ще повишат ПРЕЖИВЯЕМОСТТА ми. Е това просто ме разби . #Cussing out
Накрая ми съобщиха информативно , че в щатите Херцептина вече се прави и предоперативно, но те имали много пари и в Германия имали много пари , а пък ние тука с нашите мижави 3 милиарда проооооооосто да мрем. Това е . Добре дошли в зоната на здрача  #2gunfire

# 179
  • у нас - на брега на морето
Сонче, мила, честит рожден ден!  bdbaloni  party023 Gift Gift Gift Жива и здрава! Каквото ти е на сърце, това да ти е на ръце! Hug  love001 newsm51 Другите да си пият цвеклото, а аз и присядам на трапезата и тамЪн ще ми дойде! smile3532 Прегръщам те!!!

Общи условия

Активация на акаунт