Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 27

• 81 538
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Момичета здравейте!
  antom,много хубаво стихотворение, страшно ми допадна!Благодаря и за почерпката!
  Днес и аз минах онко комисията.Не знам да се радвам ли или да се чувствам притеснена, че нямам назначена химиотерапия, но това решиха лекарите и  аз изцяло им се доверявам..Заключението е  лъчетерапия :25 броя  и хормонтерапия -LH RH + Tamoxifen.Какво ще рече това LH RH ?
  Пожелавам ви един много хубав ,слънчев ден ,с много положителни емоции, радвам се ,че ви има!
 Целувам ви всички и се надявам  след година ,на рехабилитациите ,за които говорехте, да се запозная на живо с вас!

# 586
Nezabravka,обръщам се към теб като ще обърна на обратно една известна поговорка - Света се върти около всички - а в българия са хиляди жените,които са с рак на гърдата и може да си сигурна,че си помогнала на много повече от 5,10 или 15!

Nadia_0606,много те моля ако имаш възможност да погледнеш този линк,става въпрос за Приложение N2

http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid= … mp;articleid=4553

,в екселския файл са генериките на доцетаксел и референтните цени за болници(то може и затова да го няма taxotere- 149 лв. референтна! Simple Smile Simple Smile ) имаш ли представа какво количество трябва да се прави при 1 вливка(не мога да си изчисля,не знам как)?Понеже на мен с мойте показатели никой няма да иска да ми назначи docetaxel,мисля 4,5 и 6 вливка сама да си ги купя,пък дори и на Актавис!

# 587
Здравейте момичета! Бях решила да се въздържам от писане в темата, защото принципно не съм фен на форумите, както и на прекаленото задълбаване  в силно неприятната за мен тема за рака. Като човек, който мина през шока на диагнозата и паническото търсене на "истината" за заболяването, постепенно стигнах до доста комфортно душевно равновесие, заживявайки с убеждението, че съм направила и правя (а и лекарите!) най-доброто за себе си, без да се вманиачавам прекалено. А и истината е, че за мен това е само дигноза (сериозна, да, но не непреодолима), чувствам се, а и винаги съм се чувствала здрав и пълноценен човек. Конкретно сега пиша, защото видях, че се разисква темата за  MIBI, a аз като човек, който сериозно се конкурира с Миленка по брой изследвания  Laughing, съм правила и това чудо  Laughing Който се интересува от подробности за него, моля да ми пише на лични - ще се радвам да съм полезна. Но да кажа, че аз лично не бих рискувала (дори и с това изследване) да си самоопределям дали да се махат лимфни възли или не.
Хубав ден и ведро настроение на всички!

# 588
Да се почерпя и аз , нищо че е вече обед Embarassed
И на мен много ми хареса стихотворението- благодаря .
Ето ви още нещо - вкусно изглежда http://dieti.rozali.com/hranene/p18618.html

# 589

Днес и аз минах онко комисията.Не знам да се радвам ли или да се чувствам притеснена, че нямам назначена химиотерапия, но това решиха лекарите и  аз изцяло им се доверявам..Заключението е  лъчетерапия :25 броя  и хормонтерапия -LH RH + Tamoxifen.Какво ще рече това LH RH ?

LHRH-  ще ти правят Золадекс + Тамоксифен

# 590
  • София
А това, че нямаш назначена химиотерапия означава, че нямаш мети в лимфни възли и други органи.
Поздравления - от трите дяволчета, едното го няма !

# 591
  • В царството на игрите:)
Здравейте момичета! Бях решила да се въздържам от писане в темата, защото принципно не съм фен на форумите, както и на прекаленото задълбаване  в силно неприятната за мен тема за рака. Като човек, който мина през шока на диагнозата и паническото търсене на "истината" за заболяването, постепенно стигнах до доста комфортно душевно равновесие, заживявайки с убеждението, че съм направила и правя (а и лекарите!) най-доброто за себе си, без да се вманиачавам прекалено. А и истината е, че за мен това е само дигноза (сериозна, да, но не непреодолима), чувствам се, а и винаги съм се чувствала здрав и пълноценен човек. Конкретно сега пиша, защото видях, че се разисква темата за  MIBI, a аз като човек, който сериозно се конкурира с Миленка по брой изследвания  Laughing, съм правила и това чудо  Laughing Който се интересува от подробности за него, моля да ми пише на лични - ще се радвам да съм полезна. Но да кажа, че аз лично не бих рискувала (дори и с това изследване) да си самоопределям дали да се махат лимфни възли или не.
Хубав ден и ведро настроение на всички!

Сенни, може и да не си фенка на форумите, но постовете ти много ме кефят Mr. GreenЗатова, скъпа, продължавай да ни пишеш от време на време:)
Този плод драконовия, не ми изглежда готино Mr. Green

# 592
nadia_0606, благодаря ти,че си ми писала на лични с координатите. Ние намерихме лекарството, но то си остава скъпичко Sad Ох, не искам да говоря за пари ама като видях всичко колко е скъпо направо съм се хванала за главата  ooooh! То сутиени,то протези, то перуки, то лекарства , то ръкав за ръката да не оттича  #Crazy

# 593
  • София
Да, наистина е скъпо, но всичко това го подсигурява държавата.
Аз се лекувам от 20 години и досега само един път ми се е наложило да си закупя Фемара.
В това отношение нямам забележки, а не съм връзкарка.
Явно летвата на претенциите ми е ниска или поне нормална.

# 594
Хули,tani4ka , благодаря  ви за отговора!
 И въобще...всички тук сте страхотни! Heart Eyes

# 595
Милички,искам само да споделя,че имам напредък с лекарството,може и да не ни одерат толкова кожата. само стискайте палците,че докато не го вземем не ми е спокойно.

# 596
  • В царството на игрите:)
Карола, аз все пак не разбирам защо ще си купуваш лекарството? На онкокомитет ходи ли?
А защо и ръкав за ръката. newsm78 Аз гледах бебе оперирана и слава Богу ръката ми не отече, въпреки, че нямаше как да я пазя. Е, сега ме понаболява, ама и аз прекалявам Sad

# 597
И аз не съм си купувала ръкав за ръката  newsm78,никой дори не ми е споменавал нещо подобно.Аз дори не давам да ми мерят кръвното на оперираната ръка или да ми вземат кръв. Иначе  прекалявам - претоварвам я  и веднага ми дотежава .Сега се чудя как ще чистя прозорците , добре , че си падам малко левачка Joy и дори с лявата ръка ми е удобно да върша някой дейности.

Сега прочетох за  този компресивен ръкав - прилага се след мануален лимфен дренаж, когато отока на ръката е спаднал , за постигане на трайни резултати . Thinking

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 23:11 от @tani4ka

# 598
  • София
Аз съм с двустранна мастектомия. Операцията е извършена и на двете едновременно, имам предвид с една операция. Правила съм рехабилитациите, които са описани на първата страница, или не съвсем, защото беше отдавна. Работата ми беше свързана с натоварвания  на ръцете. Като имате предвид и домашната работа, която нямаше кой да ми върши... коя ръка по-напред да пазя ? От коя да ми вземат кръв, в коя да ми влеят лекарства ?
Да не говорим за тези екстри, които сега предлага пазара за такива като нас.
Ръцете си запазих да не кажа перфектни.
Да вметна - никой не ви казва да не вдигате тежко. Не трябва да НОСИТЕ повече от три-четири килограма. Не трябва да правите еднообразни движения с оперираната ръка, не трябва да се претоварва.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 23:27 от Хули

# 599
Една приятелка реши да ми подарява гоблен - да съм си запълвала времето докато съм болничен .
Аз органически мразя тази дейност Mr. Green.За да не я обидя и да и откажа директно , се измъкнах  като казах , че са ми противопоказани еднообразните движения с ръката .Не съм излъгала де  Embarassed
Ама днеска с прахосмукачката доста еднообразно беше ooooh! . Имам  вече навик като си легна и ръката веднага нагоре , над главата .Засега не съм отичала, дано да се опазя все така . Praynig
Цитат
Като имате предвид и домашната работа, която нямаше кой да ми върши... коя ръка по-напред да пазя
По повод това - и аз  не мога непрекъснато да викам някой да ми помага .Предпочитам сама да си свърша нещата лека - полека . Wink
Родителите ми живеят близо до нас и от тяхната тераса се вижда пътя по който се прибирам .Един ден съм минала през магазина и малко се понатоварих-  Embarassedчестно си признавам .Все пак с оперираната ръка носех по леката чанта .Майка ми обаче , като едно ВКР, ме следила от терасата  и докато се прибера веднага ме набра по телефона -голямо каране падна  Laughing -

Общи условия

Активация на акаунт