Случи ми се нещо странно VIII

• 138 529
  • 834
  •   1
Отговори
# 120
Случвало ми се е нещо подобно - с майка ми се возехме на Драгалевския лифт и казах: "Е, сега ако спре лифтът..." Точно в следващата секунда спря.
По принцип не е странно да спре лифтът, но синхронът беше забележителен.

# 121

слънчева*, за мен няма нищо случайно. Simple Smile При мен повтаряемостта е на две дати- 13-ти и 19-ти. Хората, изиграли най-сериозна роля в живота ми, са родени на тези дати, но в различни месеци. Като малкото ми дете дори повтори и месеца на един от тези хора.
не знам, касита. аз напоследък много си мисля за случайностите. и за друго - да се окажеш на точното място, в точното време. доста често обаче това е с отрицателен знак. мисля си така по повод катастрофа с мен, ако бяхме се забавили примерно в някое кафе с една минута повече, ако бпхме спрели да заредим бензин, ако бяхме спукали гума дори, щяхме да се окажем не пред тира , който ни блъсна. не знам случайност ли е, или друго, просто си мисля как едната минута/дори секунди понялпга/  могат да променят съдбата на хората, да я завъртят, да го унищожат или с обратен знак- да му донесат късмет.

тъй като това не е по темата, се извинявам.

иначе - опредено след третия срещнат мъж  роден на тази дата, вече дори ми беше забавно. викам си, не, четвърти няма как да срещна. е, срещнах Laughing

# 122
При мен има нещо с датите...
На 14ти юли 2011 загубих бебка, на 15ти я родих...
На 14-15 октомври ми бече термина /според различните изчисления/.
От тогава на всяко 14то и /или/ 15то число ми се случват разни неща /понякога лоши, понякога хубави/, без да са били планувани специално точно за тези дати съм имала срещи с лекари, с които сме обсъждали смъртта на бебка. Както и вчера за първи път видях психолог, а днес май имам втора чертичка на теста за бременност...
Просто, някак, през всеки месец тези дати са били крачка напред... /поне аз така си го обяснявам/

# 123
апофения – склонността на мозъка  да вижда образи там, където те отсъстват, и да намира връзка между напълно независими събития.
толкова за числата.
Любимо ми е просто как все на 14 и 15 и се случвали странни консултации с лекари  Laughing

Сериозно, какво му е странното на датите??
Годината има 365/6 дни, хората са милиарди.
Виж, поне годините да съвпадаха, ама нъц.

Няма как да не се повторят няколко стотин на една дата.

По-странно би било ако ги познавате всичките  Laughing
Другия вариант е кораба майка да ви праща специални англеи хранители на конкретна дата, че да е ясна работа и да не стават гафове.  Laughing

Ех, скука.
Къде отидоха привидиенията и сутрешните духове?
 newsm78

# 124
Да споделя нещо и аз Simple Smile
Случи се преди десетина години.Тогава с мъжът ми бяхме "млади"гаджета,тамън завършили училище.Сънувах вечерта,че съм му купила страхотна златна гривна.На сутринта майтапейки се му казах,че някога като забогатея наистина ще му купя  Laughing.Така тръгнахме всеки към своето работно място.Тогава работех като сервитьорка в заведение.Разказах на колегите за съня и готвачката тогава ми каза,че да сънуваш,че слагаш накит на някого значи ,че го "връзваш"за себе си.И като почнаха едни майтапи за сватба и как не били поканени......Десет минути след това докато отсервирах една маса,на земята видях уникалната гривна от съня ми Shocked.Като я показах на колегите всички изпаднаха в шок.Естествено я подарих на гаджето.За неговата реакция няма да ви пиша #Crazy

# 125
  • Балчик

Как така я загуби, пък я роди? Това заслужава номинация за най-странна случка.

П.П Съжалявам за случилото ти се.

П.П.П Ааа,схванах какво искаш да кажеш.

Последна редакция: чт, 15 мар 2012, 17:31 от Джемма

# 126

Спря и сърцето на 14ти, а на 15ти я родих.....
А за срещите с лекарите определено не е умишлено, както вече споменах, още повече че не аз питам за дата, а скретарката на доктора ми я дава...

# 127
просто си мисля как едната минута/дори секунди понялпга/  могат да променят съдбата на хората, да я завъртят, да го унищожат или с обратен знак- да му донесат късмет.
И аз вярвам в това, единствено не мисля, че случайностите съществуват. Случвали са ни се такива неща. Нещо необяснимо да ни забавя и после разбираме, че всъщност поради тази причина не сме се озовали на дадено място където се е случило нещо. Последното от преди няколко месеца. Отиваме да посрещнем сестра ми на летището и се оказва, че единствения пътник, чийто багаж е мистериозно изчезнал е нейният. По документи и снимки на скенера (вижда се как го свалят от самолета) куфарът е там...нооо издирването остава безрезултатно. Блуждаем като свободни атоми, защото на рекламация отказват да го пишат изгубен и тъкмо да се предадем и тя ми звъни, че са й го донесли...непокътнат се е появил от нищото. Мъж ми на шега дя я успокои й каза "Приеми го от добрата страна, вселената иска да ни задържи тук, че кой знае какво се случва там отвън"  Mr. Green Качваме се в колата и по радиото чуваме, че на нашия път се е случила ужасна катастрофа.

Друг случай имаше наскоро с 2 момчета на по 20тина години. Пътуват по магистралата, изгубват управление и правят леко пътнотранспортно произшествие между двете платна. Невредими излизат да чакат помощ и решават да минат на отсрещната страна за по-сигурно.  Момент след това кола с две момичета на същата възраст губи управление и ги помита. Щяха ли да се разминат, ако бяха минали на другата страна или просто нещо някъде е решило, че така ще е.

# 128
  • Страната на чудесата
Аз пък в различни периоди от живота си съм се влюбвала в двама мъже родени на 19.05,но в различни години.

И аз имам двама такива любими, единият ми стана и съпруг. Родени на 13.02, още по-интересното е, че мама е родена също тогава Simple Smile

# 129

Спря и сърцето на 14ти, а на 15ти я родих.....
А за срещите с лекарите определено не е умишлено, както вече споменах, още повече че не аз питам за дата, а скретарката на доктора ми я дава...
Не казвам, че е умишлено,
казвам, че е тъпо да намираш нещо кой знае колко странно.

Пак елементарна математика - от 30 дни в месеца нищо чудно да целиш подобни дати.  Peace
Нищо странно, по скоро ти е емоционално от скучката и знам ли, търсиш някаква утеха от някакви числа. Недей. Тъпо е.
Пожелавам ти здраво и желано бебе, остави 14ти и 15 на мира.

# 130
  • в пералнята
Вместо запис.
Много от вас тук обясняват как децата им виждат духове, ангели и т.н. И аз ги виждах и много добре си спомням. Когато погледнех към небето виждах малки прозрачни точици( и до ден днешен си ги виждам) и понеже не знаех как точно се казват, си ги бях кръстила ангели или души... Както и много други странни явления. Не се вторачвайте чак толкова в децата, действително те имат друг вид възприятия, но пък чак свръхестествени - едва ли. Повечето неща, които не разбират си обясняват с думи, които също не знаят какво означават, но са дочули от родителите си.  Peace

# 131
Т.е. понеже си виждала някакви петна и не си знаела какво са,
си си ги кръстила ангелчета и духчета,
затова те съществуват.

Ей направо ми скривате шапката  Laughing

# 132
  • в пералнята
Това беше иронично, Дейв. Може би трябваше да го сложа в кавички.

# 133
Архинора,би ли разказала повече за точиците?Интересно ми е.Някъде бях,чела,мисля,че при диабет е възможно човек да вижда точици като петна във въздуха (не знам как да го обясня),без определена форма.Но не твърдя,че твоето е от това,просто се сетих като прочетох разказът ти.

# 134
Духчетата на Arhinora май всички ги виждаме  Laughing

На мен пък ми се е набило 15.17 като час. Не пропускам ден в който да погледна колко е часа
и да не засека 15.17ч. Много често в 15.17ч ми звъни телефона, сметка за вода 15.17 лв.  Crazy
Просто му обръщам повече внимание, явно.

Общи условия

Активация на акаунт