Случи ми се нещо странно VIII

• 138 646
  • 834
  •   1
Отговори
# 345
  • Балчик
Втората ти случка, наистина е много странна. Сякаш някой ангел-пазител като във филм те е превел през пътя

# 346
Или е влязла в паралелна реалност по начин, който да не промени хода на събитията. Звучи като чудо, провокирано от много силно желание (психична енергия), някакво по-вътрешно изживяване, заглушило обичайната сетивност... Много интересен случай, напомня ми нестинарството  (минаване през огън без парене и "щети").

Не знам, само си разсъждавам Blush

# 347
  • някъде в България
Брей че интересна тема захласнах че чак във спомените си и незнам до колко мойте случки са странни все пак Thinking
Бях във 7 клас когато един следобед сама в нас се пременям като всяко дете с един красив шал на майка ми пред огледалото.Изведнъж пред очите ми обаче изниква странна гледка:куп насипана пръст отворен ковчег и в него баба ми.Аз плача над ковчега и хвърлям пръст и плача и съм изплашена но съм на главата с точно този шал като погребална забрадка.Това се случи в петък помня отлично и трябваше да си отида за съботата и неделята с татко при баба си но се скарахме и не отидох.В понеделника след уикенда майка ми е рожденичка и ми вика бабини ти сигурно са се разстроили дето не си отиде да ги видиш тази седмица.Лягам си и сънувам че баба идва при мен да се сбогуваме и аз видях същото като пред огледалото ни.Събудих се обляна в сълзи и не можах повече да заспя някакъв страх ме гонеше.Точно в 7 ч сутринта татко позвъни да каже че баба е починала и да си отивам с автобуса в село.Да поясня родителите ми са разведени.Отивам на погребението и шала беше на главата ми и всичко както във съня.Сега ще ви доразкажа и как е станало при нея.Тя беше борбена жена и макар и след тежък инсулт със засягане на едната ръка се възстанови доста.Въпросната нощ и тя рекла на дядо ми ей нашето момиче не си дойде няма да я видя повече.Дядо си помислил че бръщолеви глупости и в понеделник през деня решила да иде на центъра на селото а тя не обича да ходи и почнала наред да си взима нещо като сбогом.Ноща си легнали с дядо и като повечето възрастни хора се събудил да ходят до тоалетна и отишли и като легнали пак тя му рекла :Свиквай да ходиш сам вече без мен...Към 5ч сутринта той се разбудил и я бутнал ама ти е отишла вече Cry.Скоро след погребението й както винаги прослувутия шал на майка ми е отново в коридора на закачен,става майка ми и търси шала ама го нямаше.Никога не го намерихме и не намерихме обяснение как изчезна  newsm78.Имам и още една по странна подобна случка от миналата година.На 12 май беше и отивам по работа близо до нас и трябва да премина през едно натоварено кръстовище.Заставам да чакам на светофара зелен сигнал и докато чакам ей така си помислям:ще тръгна да мина и ще ме блъсне кола и ми омаляха краката направо.Светва зеленото на почти една ръка разстояние от тротоара една кола тръгва да завива надясно и не спира имаше един човек до мене той почна да размахва ръце срещу колата а аз сякаш не съм там оня спря кажи речи "навреме"- метна ме на капака но слава богу не пострадах тежко .
Дано не ми се смеете особенно на случките и аз дори незнам защо се реших да ги споделя Sad

# 348
  • Балчик
Няма да ти се смеем. Темата живна малко. Имаш много силно развито шесто чувство или кой знае какво е. Сетивата ти улавят нещо. Във всеки случай поне не твърдиш, че го предизвикваш ти с мислите си- на това бих се изсмяла. Peace
Някои хора имат по-развити сетива и усещат явно неща, които остават скрити за другите.

# 349
Наистина, усещането беше странно, все едно си на същата улица, но на място без коли, и със светофар. По - странно от липсата на коли беше тази тишина. Виждах, че приятелите ми викат нещо, но не чувах какво, беше абсолютно тихо около мен. Пак според тях, никой от шофьорите не е реагирал при преминаването ми - никой не е намалил или изсвирил. Но истината е, че ако нямаше 10 души, които да ме убедят какво ми се е случило, най - вероятно изобщо нямаше да повярвам.
Друго, като една отявлена фенка на ЦСКА в младините ми (покрай баща ми и по - големия ми брат - футболни запалянковци), преди 10-тина години се бях нагласила да гледам един мач между Литекс и ЦСКА. Предната вечер легнах да спя и сънувах, че влизам в хола, телевизора е включен и виждам, че дават въпросния мач. На екрана на ТВ-то централно беше изписан резултата "Литекс: ЦСКА - 7:0". Седнах на дивана и се загледах в мача, в този момент видях, че Литекс вкараха 8 - ми гол. Друго не помня. На следващата сутрин споделих съня с майка ми, а тя се пошегува, че прекалено много съм го мислила този мач и затова съм сънувала подобни неща. Всъщност, аз изобщо не бях мислила за мача, просто бях решила да го гледам. И въпросната неделя, помня я много добре, защото на същата дата имах рожден ден,  29-ти Ноември. Седнах да гледам мача и той завърши точно толкова -  8:0 за Литекс... Ситуацията, от която падна последния гол, беше абсолютно същата като в съня ми . Имаше една единствена разлика, в съня ми игреха с бяла топка, в действителност беше оранжева.
От тогава брат ми все се бъзика с мен, ако сънувам някакви цифри, да му кажа, за да пусне фиш, но уви, никакви цифри не съм сънувала  Mr. Green

# 350
  • Тук
На времето,преди доста години,на една близка позната жена умира брат ти от болест,около 20 годишен. След години майка му го сънува как й се явява. Бил щастлив, пременен,сякаш с дрехи за хубав повод и й казал : Майко,искам да ти кажа,че си намерих жена и ще се женя! Тя е от нашия град и на моите години. Казва се така и така (споменава двете имена). След този сън майка му разказала на няколко жени колко странен сън имала и се оказало,че преди много много години в същото градче имало момиче със същото име,на същите години починало...  Confused

# 351
Да се включа и аз, че нямам обяснение за случилото се. Пътуваме по магистралата, скорост около 120. Изведнъж нещо се блъсна в горния край на предното стъкло. Отдавна съм шофьор, но такова нещо не ми се беше случвало, дори не разбрах какво беше. Зърнах само сянка и се чу едно глухо "туп" и сянката излетя над покрива на колата. Не знам как стъклото не се счупи. Креснах на мъжа ми: "Какво беше това?!", а той: "Ами някаква птичка". След десетина минути ми се обадиха, че майка ми е починала.

# 352
Майка ми ми е разказвала, как докато си е четяла книга, сякаш нещо, като сянка е излетяло и я е ударило в лицето, по същото време баща й е починал.

# 353
# 354
за 1 седмица изчетох всичките 8 теми  Party страшно ми е интересно и аз лично съм имала странни случки като дете, но вашите са къде по-страшни  Shocked

# 355
Аз също вече на няколко пъти чета тук и там по осемте теми, но сега реших да се включа. Момичета, ве сериозни ли сте за всичко, което ви се е случило? Имам предвид, че всичко, което описвате изгелжда толкова нереално, има ли такива неща като паранормални явления и... даже не искам да ги нарека с името им... доста ме наплашихте.

Последна редакция: сб, 23 юни 2012, 16:53 от cherryblossom

# 356
Момичета, ве сериозни ли сте за всичко, което ви се е случило? Имам предвид, че всичко, което описвате изгелжда толкова нереално, има ли такива неща като паранормални явления и... даже не искам да ги нарека с името им... доста ме наплашихте.
Сериозно, несериозно, за преживелите ги сигурно си е сериозно. Аз лично смятам, че 40% са измислици (особено преразказаните от типа на "от леля ми, на вуйчо му, на брат й .....му се случило"), 30% съвпадения, 20% някакъв вид психоза, обаче с останалите 10% какво правим и аз не знам  smile3505
Аз например имах една леля-баба (Бог да я прости), та за нея се говореше, че й била направена магия, била много красива като млада и й завиждали, та един ден си била загубила черната наметка, търсила я две седмици, накрая я намерила на супер видно място, сложила я на раменете си, и отишла и скочила в кладенеца, оживяла, но леко превъртяла. Та това е случката разказана ми от леля ми, баща ми разказва случката по следния начин: Наистина я нямало съответната наметка, но се оказало, че била паднала зад един сандък, и не скочила в кладенеца, ами се спънала в камък на път за към кладенеца.... та така за истините Simple Smile

# 357
  • Балчик
Аз имам една приятелка, която постоянно си мисли, че комшиите им правят магии, защото им завиждат. newsm78 Rolling Eyes Thinking

Малко отклонение от темата, но кой нормален човек вярва в такива неща. А особено за мотива на съсведите. За протокола- средностстистически българи са, честно няма на какво д им се завижда, дори и да приемем, че има съседи,занимаващи се с подобни ритуали. Laughing Хората сами се вкарват в някакви филми понякога.

# 358
  • в кукувиче гнездо
Аз имам една приятелка, която постоянно си мисли, че комшиите им правят магии, защото им завиждат. newsm78 Rolling Eyes Thinking

Малко отклонение от темата, но кой нормален човек вярва в такива неща. А особено за мотива на съсведите. За протокола- средностстистически българи са, честно няма на какво д им се завижда, дори и да приемем, че има съседи,занимаващи се с подобни ритуали. Laughing Хората сами се вкарват в някакви филми понякога.
Че се вкарват във филми хората, да, вкарват се.. Но и че има магии, има. Много хора се занимават с това. И не е шега работа. Независимо в кой век живеем.

# 359
Преди години моя приятелка намери разпънато пиле на вратата си, че гадно беше, беше, но в интерес на истината и се случиха какви ли не гадории след тази случка. Аз допускам, че е нормално да си мисли човек, че нещастията са му провокирани от подобно нещо. И тя твърдеше, че е от завист от комшиите.

Общи условия

Активация на акаунт