Отговори
# 150
  • софия
С какво може да се замени шери в марина? (нямам и дори и не знам какъв му е вкуса newsm78)

# 151
С какво може да се замени шери в марина? (нямам и дори и не знам какъв му е вкуса newsm78)

С бренди, в краен случай с вино.

# 152
  • софия
И бренди нямам Rolling Eyes Имам един Плиска за сладкиши. Той става ли? И вино, но бяло. (имам и от нашата "бозичка" Wink, но тя предполагам е от всякъде извън списъка Embarassed)

# 153
И бренди нямам Rolling Eyes Имам един Плиска за сладкиши. Той става ли? И вино, но бяло. (имам и от нашата "бозичка" Wink, но тя предполагам е от всякъде извън списъка Embarassed)

А какво ще слагаш в тая марината? Шери-то по принцип е ликьорно вино, подсилено с бренди. И конякът ще свърши работа, и бялото вино би станало. А домашното, ако е хубаво, също, предполагам за месо става въпрос? newsm78

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 21:15 от labrex

# 154
  • софия
Пилето от блога на Краси Embarassed
Цитат
Мариновано за 3-4 часа в босилек, розмарин, лимонов сок, зехтин, Шери....

# 155
Пилето от блога на Краси Embarassed
Цитат
Мариновано за 3-4 часа в босилек, розмарин, лимонов сок, зехтин, Шери....

Слагай му от бялото вино, може и лъжичка коняк да сложиш. Peace

# 156
  • софия
  love001 newsm51

# 157

съвсем ви изпуснах, момичета и момче, и сега се включвам направо с един питане: в какво съотношение ползвате бакпулвер и брашно обикновено?
Simple Smile

# 158
Здравейте момичета  Hug
Вчера мъжът ми направи сладолед нуга и използва само белтъци . Съответно ми останаха жълтъците и се чудя какво да ги правя  Rolling Eyes Дайте ми идеи , моля  Simple Smile

# 159
  • Варна

съвсем ви изпуснах, момичета и момче, и сега се включвам направо с един питане: в какво съотношение ползвате бакпулвер и брашно обикновено?
Simple Smile
1 пакетче бакпулвер = 15г за 2 1/2 ч.ч. брашно =400г. На пакетчето бакпулвер пише, че е достатъчно за до 500г брашно.

# 160

да, и аз забелязах, че така пише на пакетчето и обикновено така правя, но всеки път, когато в рецептите пише "самонадигащо се брашно" (най-често в английските рецепти е така) се чудя колко точно бакпулвер да сложа, ако използвам обикновено бяло брашно.. същото ми се случи и днес и реших да попитам вие как процедирате!
Wink

# 161
  • под тепетата
scaramouche, зависи какво ще правиш. При мъфините повече бакпулвер се слага на по-малко брашно, за кексовете е обратно. Пакетчето е 10 гр, поне на доктора.
 Eлия, nudel33 беше пуснала много хубава рецепта за сладки в коледната тема. Сега ще потърся.
 Linzer Augen/ Линцерови очи
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.570
 На предната 38 страница има снимка. Страхотни са !

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 17:35 от bilqna_69

# 162
  • София
Здравейте Hug.Рождения ден на дъщеря ми/4год./ е на 26 понеделник-всички сме на работа до 17.00 та събирам идеи за салати,мезета, основно,какво мога да приготвя в неделя за около10 възрастни и 2-3 деца което да сервирам в понеделник.

# 163
  • София
kelly_m6, аз бих приготвила руска салата, извара с печени чушки, фалшива млечна - заквасена сметана, краставичка. Ако някоя си харесах мога да бъда по- подробна, ако имаш нужда. Бих направила и баница, която да нарежа на дребни парчета, може и малки бутерки, солени и сладки. Мезета бих купила и нарязала в магазина. За основно ми е трудно да се сетя в момента  Grinning

# 164
  • София
ЕВА мерси за основно ми се върти нещо в грънеца.

Общи условия

Активация на акаунт