Отговори
# 165
Здравейте момичета  Hug
Вчера мъжът ми направи сладолед нуга и използва само белтъци . Съответно ми останаха жълтъците и се чудя какво да ги правя  Rolling Eyes Дайте ми идеи , моля  Simple Smile

Правя яйчен крем по тази рецепта  Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101353.msg1789826#msg1789826

# 166
Момичета,
направих този чийзкейк. Струва ми се обаче абсурдно да го пека 90 минути на 160 градуса.
Дали няма грешка в рецептата?
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1164/

# 167
ЕВА, благодаря ти за рецептата за крема.Не сложих яйце, страх ме беше, че яйцето нямаше да е обработено добре и заради бремеността не ми се рискуваше. Експериментирах с орехи, стафиди, бадеми банани и ягоди. Стана страхотна и най-важното хареса се от всички.

# 168
  • София
 Радвам се  Hug

# 169
Момичета,
направих този чийзкейк. Струва ми се обаче абсурдно да го пека 90 минути на 160 градуса.
Дали няма грешка в рецептата?
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1164/

печи го до готовност. какъв ти е проблема ? рецептите са ориентировъчни. и точно тази рецепта  може да не  е съобразена със спецификата на твоята фурна   bouquet

# 170
Момичета и Бонго, ще правя месеницата на Пепчо, в тестото се слага оцет, а се оказа че милото пазарувайки по списък, го е изтървал  ooooh! и съответно нямам, мога ли да ползвам 1 с.л. лимон или разтворено лимонтозу  newsm78, наместо оцета ?

# 171
Poly не съм правила тази месеница и не мога да кажа с точност, но мисля , че не е проблем да се замени оцета с лимонов сок. На мен ми се е случвало да го пропусна в някои рецепти, не за друго, а защото съм  го забравила и пак си се получава. Peace

# 172
Момичета и Бонго, ще правя месеницата на Пепчо, в тестото се слага оцет, а се оказа че милото пазарувайки по списък, го е изтървал  ooooh! и съответно нямам, мога ли да ползвам 1 с.л. лимон (даже бих го препоръчал. поне е истинско. докато не се знае на какъв оцет може да попаднеш)или разтворено лимонтозу  newsm78, наместо оцета ?

пп. поинтересувай се защо милото е пропуснал да купи оцет? да не би някоя кака да му е отклонила вниманието  newsm78

# 173
  • софия
Момичета и Бонго, ще правя месеницата на Пепчо, в тестото се слага оцет, а се оказа че милото пазарувайки по списък, го е изтървал  ooooh! и съответно нямам, мога ли да ползвам 1 с.л. лимон или разтворено лимонтозу  newsm78, наместо оцета ?

Оцетът в тестото се слага, за да се работи по-лесно с него. Точи се по-хубаво. В случая, просто не го слагай Peace

# 174
имам зелена салата, лук и краставици, а до вчера имах и репички....Правя зелената салата все по един и същи начин- режа всичко и овкусявам с оцет,олио и сол....Обаче малко ми втръсна все едно и също,та да питам -да не би да има и друго приготовление на зелена салата?
И понеже имам съмнения,че някои ще ми подхвърлят нещо и за ракийка,та да вметна-че я приемам вечер редовно със салатата...

# 175
Някои слагат крутони. В темата за салатите има интересен лек сос от яйце. Може да се сложи сварено яйце, маслини, може някой морски дар. Понякога слагам различни семена и семки. Тъкмо писах преди малко в темата за салатите, че на зелената много върви настърган пармезан, според мен и с друго твърдо сирене от рода на кашкавалестите ще стане. Общо взето с много сирена върви зелената салата. Може и царевица да се сложи, каперси, рукола, авокадо, ананас, портокал..., много, много неща. Сещам се, че има и млечна зелена салата.
Да попитам с какво се реже кашкавала за да стане на къдрави лентички, които като се оставят малко на въздух, стават леко сухи и много приятни на вкус?

# 176
Може ли хубава изпитана рецепта за запеканка с картофи?

# 177
Може ли хубава изпитана рецепта за запеканка с картофи?

Заповядай!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg13090118#msg13090118

имам зелена салата, лук и краставици, а до вчера имах и репички....Правя зелената салата все по един и същи начин- режа всичко и овкусявам с оцет,олио и сол....Обаче малко ми втръсна все едно и също,та да питам -да не би да има и друго приготовление на зелена салата?
И понеже имам съмнения,че някои ще ми подхвърлят нещо и за ракийка,та да вметна-че я приемам вечер редовно със салатата...
Варено яйце също слагам на зелена салата....
*Понякога слагам и кисело мляко след като я овкуся с олио и оцет
*Понякога слагам скилидка чесън пресована и малко запечен на сух тиган сусам(белен)

Да попитам с какво се реже кашкавала за да стане на къдрави лентички, които като се оставят малко на въздух, стават леко сухи и много приятни на вкус?

Ей с такъв нож режеш.....(и за картофи за пържене става  Laughing )

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 17:39 от TheNMaster

# 178
Онези лентички, които аз съм виждала, са много тънки, може би милиметър. На по-смотаните места където опаковат подаръци и цветя нали накъдрят с ножицата лентата - нещо подобно изглеждаха кашкавалчетата.

# 179
Благодаря на всички, замесих с лимонов сок, дано се дърпа добре.
Гале, някой път я направи - няма да сбъркаш, страхотна е  Heart Eyes

пп. поинтересувай се защо милото е пропуснал да купи оцет? да не би някоя кака да му е отклонила вниманието  newsm78
Аз го бях по сбутала леко в левия ъгъл на списъка  Blush

Общи условия

Активация на акаунт