Отговори
# 210
  • Пазарджик/Лондон

Здравейте, имам едно бурканче сусамов тахан, а не знам как да го използвам. Приемам всякакви идеи, благодаря предварително!

тази вечер мария горздева (или по точно мъжа й) в "черешката на тортата" направи страхотна разядка с печен патладжан, чесън и сусамов тахан... адски ми се дояде - звучи много интересно!
;–)

scaramouche , има ли някъде качена рецептата, че ме интересуват подробностите Wink.

# 211
  • Варна
Аелис, съставките бяха печен намачкан/пасиран патладжан, сусамов тахан и пресен чесън. Обкусено със сол, зехтин и малко лимонов сок. Не казаха количества и пропорции. Нещо такова http://vkuhniata.wordpress.com/2009/06/22/baba_ganush/.

# 212
  • София-Младост

Здравейте, имам едно бурканче сусамов тахан, а не знам как да го използвам. Приемам всякакви идеи, благодаря предварително!

тази вечер мария горздева (или по точно мъжа й) в "черешката на тортата" направи страхотна разядка с печен патладжан, чесън и сусамов тахан... адски ми се дояде - звучи много интересно!
;–)
scaramouche , има ли някъде качена рецептата, че ме интересуват подробностите Wink.

https://www.facebook.com/#!/pages/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/118216278263386?sk=notes

Но ги пускат с закъснение...като гледам последно на Нели са качили.
Иначе разядката беше от два печени паталджана, чесън, обаче колко тахан сложи не видях, а дали не сложи и авокадо... newsm78

# 213
  • София
Как готвите червена фина леща?

# 214
Трябва ми рецепта за 3-ри блата за торта, но без пр. мляко ?

# 215
Как готвите червена фина леща?
Eто това е много вкусно.Като аз пропускам запържването.
цък

И един въпрос: как да направя шницели от мляно месо? Виенски съм правила и са страхотни, но искам и от кайма.

# 216
  • UK
Здравейте!
Искам да направя картофени кюфтета. Само веднъж съм правила и бяха много вкусни. А мога ли да ги изпека, а не да ги пържа?

# 217
  • Варна
Не разбрах. Искаш рецепта за торта, понеже имаш 3 блата или искаш рецепта за блат за торта?

# 218
  • Viena
Вчера правих тази торта и блатовете са супер,ти може и да не слагаш шоколад.http://thegingercookies.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html

# 219
Здравейте!
Искам да направя картофени кюфтета. Само веднъж съм правила и бяха много вкусни. А мога ли да ги изпека, а не да ги пържа?

Можеш, ето на Pety картофените кюфтета на фурна. Peace

# 220
Не разбрах. Искаш рецепта за торта, понеже имаш 3 блата или искаш рецепта за блат за торта?

Да си направя блатовете искам Simple Smile)

# 221
  • София
...има ли някъде качена рецептата, че ме интересуват подробностите Wink.

Така както го описвате, въпросната разядка звучи като баба гануш - ето линк към нечии блог -http://piknik13.wordpress.com/2010/09/18/%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%83%D1%88/ надявам се че автора няма да възрази.

# 222
  • софия

И един въпрос: как да направя шницели от мляно месо? Виенски съм правила и са страхотни, но искам и от кайма.
Правя едни много лесни. Замесвам каймата с кисело мляко и още нещо беше (отдавна не съм ги правила и съм забравила). Получава се по-течна консистенция, която се изсипва на лъци в тигана. Не се панира и са вкусни. Става и добро количество. Довечера мога да погледна как беше точно рецептата и да я напиша. От едно списание си я бях вадила Peace
Нещо подобно беше:
Цитат
Бързи и лесни  шницели

300 гр. кайма
2 големи картофа
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кис. млякo
2 глави настърган лук
2-3 яйца
чубрица, сол, черен пипер.

Всички продукти се смесват до получаване на хомог. смес.
Взима се с голяма лъжица от сместа и се разстилат в тигана.
Това е рецепта на Морена.

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 11:37 от zvanche

# 223
  • Варна

Да си направя блатовете искам Simple Smile)
Аз ползвам тази рецепта винаги като правя торта, после импровизирам с кремовете. Често не слагам какаото.    Слагам 5 желтъка и пак се получава добре Wink.
  БЛАТОВЕ
    6 жълтъци
    5 белтъци
    2/3 ч. ч. захар
    1/2 ч. л. лимонтузу (може да се пропусне)
    2 с. л. гореща вода
    2 с. л. какао на прах
    5 с. л. брашно
    2 с. л. нишесте (пшенично)
От тук.

ПП. Обикновено ми излизат 6 блата с диаметър 20см.

# 224
  • България
пекох парленки в тефлонов тиган и не знам защо го съсипах #Cussing outостанаха черни залепнали парчета тесто и след много бройно накисване не се махат
мъжа ми е бесен ooooh!меко казанооо,ама сам си е виновен-готвач е Crossing Arms а у дома не влиза в кухнатя #Crazy
давай те съвет какво да правя за да го изчистя

Общи условия

Активация на акаунт