Отговори
# 30
1 чаена лъжица суха мая с колко жива да заместя? [/b] - пак да питам, че ми е спешно Simple Smile
1 чаена лъжичка е приблизително едно пакетче, нали така?
Значи = 20 грама жива мая

Hug

# 31
  • софия
  bouquet за темичката

# 32
За съотношението суха - жива мая, преди време намерих това в един друг форум:
1 ч. л. суха мая = 9 гр. жива,
1,5ч. л. суха мая =13 гр. жива,
2ч. л. суха мая =18 гр. жива,
2,5ч. л. суха мая =22 гр. жива
 Запазила съм си го. Извинявам се на момичето, което го е публикувало, но не помня името и  Embarassed
Аз имам цяла шоколадова торта, която няма какво да правя, гостите ми не дойдоха, били болни  Crossing Arms

# 33

Аз имам цяла шоколадова торта, която няма какво да правя, гостите ми не дойдоха, били болни  Crossing Arms
Ау, покани ни на гости. Joy
Мерси за мерките!  bouquet

# 34
как мерите живата мая с лъжица бре  newsm78  аз не мога.
едно цяло кубче го слагам в лъжицата безпроблемно - не се разсипва. колко грама жива мая има в лъжицата ?

# 35
сигурно защото суха слагат в лъжичката  newsm78

# 36
1 чаена лъжица суха мая с колко жива да заместя? [/b] - пак да питам, че ми е спешно Simple Smile
има пакетчета от 7 гр  и от 11 гр.   ти кое взимаш за база ?

# 37

А 1 ч.л не е ли 5 гр суха мая? newsm78

# 38

А 1 ч.л не е ли 5 гр суха мая? newsm78
[/quote]
мисля че толкова се води. но не всички ч.л. са еднакви

# 39
Мами, имам нужда от помощ. Искам да сготвя нещо на моя, пък нали съм руса, нито помня рецептата, нито как се казва ястието. Ще ви напиша какво помня, пък дано поне името му да успеем да открием, после ще се ровя в нета за рецептата.

Значи беше следното: ползват се само няколко кори за баница, от които 2 се слагат на дъното на тава, така че краищата им да стърчат отвън. Залива се със смес, от която помня състава само, че имаше мляко и яйца. Полагат се следващите 2 кори сгънати на две. И пак от тази смес. Следват другите 2 кори, като след тях се излиза плънката от 250 гр телешка кайма и още нещо, след което се полагат още 2 слоя от корите по описаният по-горе начин и между тях се залива пак с първата смес от мляко и яйца. Накрая това ястие се завива със стърчащите кори от най-долният ред и се залива с последната ни останала смес от мляко и яйца. Престоява 1-2 часа в хладилник, след което се пече на 175 градуса.

Това помня. Ще се радвам, ако някой има рецептата или поне да ми каже как се нарича ястието.

За същото нЯщо имаще и вариант с плънка от спанак със сирене.

Благодаря ви предварително   bouquet

# 40
Мами ( #2gunfire), имам нужда от помощ. Искам да сготвя нещо на моя, пък нали съм руса, нито помня рецептата, нито как се казва ястието. Ще ви напиша какво помня, пък дано поне името му да успеем да открием, после ще се ровя в нета за рецептата.

Значи беше следното: ползват се само няколко кори за баница, от които 2 се слагат на дъното на тава, така че краищата им да стърчат отвън. Залива се със смес, от която помня състава само, че имаше мляко и яйца. Полагат се следващите 2 кори сгънати на две. И пак от тази смес. Следват другите 2 кори, като след тях се излиза плънката от 250 гр телешка кайма и още нещо, след което се полагат още 2 слоя от корите по описаният по-горе начин и между тях се залива пак с първата смес от мляко и яйца. Накрая това ястие се завива със стърчащите кори от най-долният ред и се залива с последната ни останала смес от мляко и яйца. Престоява 1-2 часа в хладилник, след което се пече на 175 градуса.

Това помня. Ще се радвам, ако някой има рецептата или поне да ми каже как се нарича ястието.

Благодаря ви предварително   bouquet
нещо като бюрек ???

# 41
Мами, имам нужда от помощ. Искам да сготвя нещо на моя, пък нали съм руса, нито помня рецептата, нито как се казва ястието. Ще ви напиша какво помня, пък дано поне името му да успеем да открием, после ще се ровя в нета за рецептата.

Благодаря ви предварително   bouquet

Да не е лазаня?

# 42
Мда, оказа се, че е бюрек. Аз съм пишман кулинар, не ми се смейте, моля Simple Smile Сега ровя за точната рецепта Simple Smile

# 43
  • Калифорния, САЩ
Здравейте, имам едно бурканче сусамов тахан, а не знам как да го използвам. Приемам всякакви идеи, благодаря предварително!

# 44
Здравейте, имам едно бурканче сусамов тахан, а не знам как да го използвам. Приемам всякакви идеи, благодаря предварително!
Хумус, хумус..... голяма вкусотия.Ето рецепта по която аз го приготвям.
Хумус

Общи условия

Активация на акаунт