Отговори
# 510

аз уж всеки път правя застройката по метода на пеп-4o и пак ми се пресича.. трябва ли да се вари супата след като се смеси със застроената вече част от нея или веднага трябва да се дръпне от котлона?
 newsm78

белтъците си ги замразявам и ги ползвам, когато има нужда.. няколко месеца издържат във фризер!
Simple Smile

# 511
 аз ползвах подсладител заради повишена глюкоза (малко) после се оправи, но продължих и почти всичко правя с подсладител. Но  заради детето - не знам. Стевия, мед?

scaramouche, в първите години кипвах супата след застройване, но отдавна не я кипвам. Пробвай така пък.  Съвсем врял ли наливаш бульона?

# 512
  • Варна/Лондон
Никога не ми се е пресичала по метода на Пепчо. Загрявам на слаб котлон застройката, наливам от врелият бульон, но по малко, да поеме, и ако ще се пресича, то още тогава си личи, иначе не се ли пресече на котлона, и в супата няма.  Връщам пак бавно застройката, като бъркам и е готова. После не захлупвам готовата супа, докато дръпне малко температурата.

# 513
ами да, но нали и ти така си го описала? гребвам малко от врящата супа и добавям постепенно към яйчената смес, като непрекъснато бъркам.. пробвала съм да добавям и със супена лъжица за да стана по-постепенно изравняването на температурите.. сигурно проблемът е точно в това кипване, но мъжът ми изпада в някакъв неконтролируем пристъп на паника като чуе за яйца, които дори не са кипнати..

(тъкмо сега правя една супа и съм пред дилема отново - да застройвам ли или не..)

# 514
  • Варна/Лондон
Ами освен да е в бъркането.Simple Smile Аз бъркам с тел, тази за разбиване, не с лъжица. Не знам, но наистина топлата застройка винаги ми се получава. Слагаш всичко за застройката на слаб котлон, бъркаш докато почне да прави балончета(кипване), и почвам по малко от бульона, пак с бъркане.
А и това е най-вкусната застройка, наистина.  Simple Smile

# 515
и плътна  Peace и аз с тел за яйца. Купих си един по-малък, че онзи за сладкишите все ми е голям.

# 516

да, с тел бъркам... и пак не стават нещата, не знам... Sad
оптимист съм - някой ден ще се науча! нямам още 25-годишен опит зад гърба си, сигурно затова не ми се получават някои неща съвсем добре..

# 517
ти гледай преди тях да я докараш.  Hug
Абе не и се давай на тази застройка - важни ти са Т* те и по малко да наливаш, а бъркаш енергично. Веднъж направиш ли го - ще видиш, че е лесно.

# 518
  • Хасково
пеп-4o направих боза по твоята рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,836.msg1564.html#msg1564 и стана супер, точно като купена! Благодаря за рецептата  bouquet (а за квас използвах бозата на Бомакс, която е със захар и уж няма вредни съставки)

# 519
ейй супер, браво!   bouquet  Сега вече оставяш от твоята боза за закваска да имаш за следващия път.

# 520
Зелен дух, моля те кажи някой хубав сладкиш за диабетици! Майка ми е с диабет и все я изкушаваме с неща, които не са за нея. Тя ги прави, а не може да яде!

# 521
Зелен дух, моля те кажи някой хубав сладкиш за диабетици! Майка ми е с диабет и все я изкушаваме с неща, които не са за нея. Тя ги прави, а не може да яде!

Докато Зелен дух каже, да кажа и аз Grinning, и дано не досаждам вече, че все го хваля тоя вкусен постен сладкиш, правя го със сладко за диабетици, на половинката му харесва. За мен си го правя и със захар и с домашно сладко или плодове. А можеш да погледнеш рецептите на Жоро Бордовски в "гответе с мен", той има хубави предложения за диабетици. Peace Иначе и тулумбички правих със сироп с подсладител, на мен нещо не ми харесват, някакъв нагарчащ привкус ми има, но важното е, че на половинката допадат.

# 522
малко повече да изтървеш подсладителя и горчи   Peace Но точно на сироп не мога да определя. И за баклава и за тулумби.
и аз веднъж направих такива. Сега слагам малко, а допълвам със захар.

# 523
малко повече да изтървеш подсладителя и горчи ........

пеп-4о, не мисля, че го изтървавам, може и внушение да е, ама нищо от това, дето правя с подсладител и го опитвам просто на вкус, не ми харесва, както, когато си е със захар. Имам си аз едно много недобро отношение към подсладителите, ми дано не ми се налага да ги ползвам и за мен, че........сигурно ще се откажа от сладкото. Дори готовите халви, сладка, десерти разни с подсладители нещо не ми се харесват, особени са ми. Peace
Скрит текст:
Дето рекла оная баба на дядото:"ще си умреш от сношение" (от внушение искала да каже) Grinning

# 524
 hahaha hahaha  пък може и права да е била.
Странен е  вкуса, да. Но  като ти се яде  сладко, а не бива захар се свиква и не прави  впечатление.  Laughing 
Аз и сладката вече правя с него, но  му свикнах  при един лек стрес преди години, а после - нали знаеш, страха е голяма работа, та си карам с него.  Дано не ти се налага на теб  Hug

Общи условия

Активация на акаунт