Отговори
# 180
Извинявам се, не съм описала къдравите лентички точно. Сега ги намерих http://www.google.bg/search?q=Tete+de+Moines&hl=bg&clien … =1653&bih=918. Виждам, че използват някакъв уред. Къде се продава такъв и без него мога ли по някакъв начин да направя такива цветчета? А също и какъв кашкавал е подходящ?

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 18:35 от Зелен дух

# 181
  • Варна
Зелен дух, това което показваш е специален нож за твърди сирена. Подобни къдрички може да се получат с такъв нож, ако самото сирене е достатъчно твърдо и жълто, грюер например.

# 182
Аз тъкмо търсех това сирене Тет де Моан и го намерих само в един магазин в София. А това Грюер лесно ли се намира и ножът в какви магазини може да се намери?
ПП: Намерих Грюер.

# 183
antonia, предполагам имаш такъв нож за сирена.. откъде е? извинявам се за любопитството, но от известно време издирвам такъв!
Simple Smile

tuly, аз правя следния дресинг за зелена салата: 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок (или "балсамико"), 6 с.л. зехтин, 1 с.л. мед и 2 ч.л. дижонска горчица, черен пипер или бях пипер, а понякога и мъъъничко люто (едро смлян лют пипер или накълцана чушка) по желание! вкъщи просто го обожаваме!
Wink

но не бих го направила към салата се репички.. може би може да добавиш сладка царевица от консерва или крутони наистина...

# 184
Планувах да правя тортата на Наталина - Рафаело, но вместо подсладеното кондензирано мляко съм сложила неподсладено. Че и двойна доза!!! Направо ми призля като видях това, което пише на кутиите. Вече бях го сложила при маслото, та добавях доста пудра захар и кокосови стърготини. В момента е в хладилника, но доста е течно като консистенция. Някой, ако има идея въобще дали ще мога да го използвам като някакъв крем за торта - ако трябва ще го преработя - много ще съм благодарна да ме посъветва. Благодаря предварително!

# 185
.... и ножът в какви магазини може да се намери?

antonia, предполагам имаш такъв нож за сирена.. откъде е? извинявам се за любопитството, но от известно време издирвам такъв!
Simple Smile

Mомичета,такъв нож за сирена се продава в магазините за домашни потреби......Виждала съм в много....Моят е купен от немски магазин тук в София....Мисля ,че беше нещо от сорта "МERKLY""MERKALY".......уФФФФФФФФФФ.......Ако продължава да ви интересува ще видя как се казваше точно и ще пиша пак.....Но го има и по другите магазини за домашни потреби.... Hug Hug

п.п. Духченце,чак сега зацепих какви къдрави "неща"  търсиш  hahaha (бавен реотан съм днес,сори!) Laughing

# 186
  • Варна
Дух, scaramouche, моя е от комплект купуван от Метро. Има ги в магазините за домашни потреби.

# 187

благодаря, момичета! сега се сещам, че в немските магазини наистина може да има, а не съм се сещала да проверявам там..

такъв нож видях в норвегия преди година и бях решила да си купя и да си го донеса тук, но една приятелка ми каза, че в българия ги имало една ли не навсякъде... ей, от тогава проверявам във всеки магазин за домашни потреби, покрай който мина, и досега не съм попадала на такъв!

# 188
Такъв нож има в магазин @Home. И чак сега видях приложението му Simple Smile Толкова се чудех как се бачка с него Simple Smile

# 189
Дайте, моля ви, вкусна рецепта за ризото. Трябва ми за довечера за гарнитура, но като съм яла са все едни блудкави и безвкусни  Tired

# 190
  • София
 petia0805, тортата стегна ли се? За мен кондензираното мляко и желатин не си подхождат, но аз не съм фен на желатина по принцип. Аз бих сложила втечнената торта в чаши, гарнирайки със сметана или лек крем с плодове например.
 Блонди, аз почти винаги приготвям ризото по един и същи начин, само импровизирам със зеленчуците или месото. Загрявам масло и зехтин, в които задушавам лук или чесън, или и двете, може и без, след това добавям зеленчуците/ моркови, грах, броколи, царевица.../. Слагам при тях ориза, които е изпит до бяла вода и хубаво отцеден. Разбърквам хубаво и добавям бяло вино.  Като се редуцира започвам да добавям бульон на порции, не на веднъж. Намалявам котлона. Когато почти поеме цялата течност добавям малко течна сметана и оставям само 2-3 мин. на котлона. Подправям по избор и сервирам топло ризо, поръсено с кашкавал или пармезан.

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 10:48 от Ева на третия етаж

# 191
Благодаря ти, ще го направя  Hug

# 192
  • София
Благодаря ти, ще го направя  Hug
Дано ти хареса  Hug Като знам какъв кулинар си малко ми е притеснено. Ако искаш можеш да си направиш за обяд малка порция за проба.

# 193
Според мен за ризотото е въпрос на вкус. Аз винаги съм го намирала за блудкаво и не ми е харесвало. Подобно на ризотото и вкусно ми харесва единствено оризът със зеленчуци и яйце по китайски, но не зная как се прави.

# 194
Според мен за ризотото е въпрос на вкус. Аз винаги съм го намирала за блудкаво и не ми е харесвало. Подобно на ризотото и вкусно ми харесва единствено оризът със зеленчуци и яйце по китайски, но не зная как се прави.
И аз се интересувам как се прави ориза по китайски с яйце. Моля някой да сподели рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт