Отговори
# 420
  • София
Да ви питам  овесени ядки в кисело мляко ще омекнат ли и мога ли  да ги смеся със счукано ленено семе?

# 421
  • близо под тепетата
Ева на третия етаж, мерси много!  Hug 

bebeiti, няма проблем да ги смесиш с ленено семе...даже е много полезно! Party може и да не е счукано. Аз така си ги правех...и с кисело мляко омекват, но трябва да престоят доста.Аз си ги правех от вечерта  и на закуска ми бяха идеални Peace иначе друг вариант е да ги залееш с вряла вода, да почакаш малко да поемат водата и да ги разбъркаш с няколко лъжици кисело мляко(но първият вариант е по-вкусен Mr. Green)

# 422
Да ви питам  овесени ядки в кисело мляко ще омекнат ли и мога ли  да ги смеся със счукано ленено семе?

Зависи от ядките, има едни по-фини, дето бързо омекват, има и други - трябва да поизчакаш. Ленено семе може да сложиш, аз точно такава комбинация си правя + мед. Понякога вечер слагам ядките в киселото мляко и в хладилника, сутринта са готови, но това за тези по-твърдите. Peace

# 423

лененото семе трябва задължително да е счукано или смляно, защото иначе преминава през цялата храносмилатена система без да се разгради, така да се каже, и полезните вещества в него не могат да се усвоят изобщо!
 Peace

# 424
  • близо под тепетата

лененото семе трябва задължително да е счукано или смляно, защото иначе преминава през цялата храносмилатена система без да се разгради, така да се каже, и полезните вещества в него не могат да се усвоят изобщо!
 Peace

аууу...каква загуба за мен!  Confused  жалко са всичко семе, което съм изяла досега!!! А как го счуквате?В обикновено хаванче ли?

# 425
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Продава се готово счукано ленено семе. Аз си купувам натрошено ленено семе в пакетче от магазините. Последно съм виждала в Хит. Ползвам го за директна консумация или добавка към овесените трици за закуска.
Но в хляба слагам цяло.

# 426
  • София
Смила се в кафемелачка. Също продават и готово смляно.

# 427
  • близо под тепетата
Да, ама на готовото смляно семе не се ли губят полезните вещества? някъде го бях чела newsm78 Нямам кафемелачка, и затова си го ядях така цяло.... ще присвоя на мама машинката Whistling

# 428
Да питам и аз нещо.
Бабата на моя мъж зимата парви пуешко филе. Бяло месо в подправки съхне на тавана и като преценят, че е готово го прибират във фризера и после се вади по едно парче и се хапва.
Всичко беше много вкусно .... но явно последното парче е било по-дебело и е трябвало да седи още някой друг ден да съхне, а те са го прибрали и него във фризера. И сега не ни харесва така ... идеи как да поправя или да го сготвя ли ....

сготви го. задушено с картофи или  бобови  Peace

# 429

лененото семе си ги счуквам в най-обикновено хаванче - достатъчно е само да се раздроби обвивката, не е нужно да става на прах..

когато го ползвам върху питки и разни печива, разбира се, и аз го слагам цяло, но там е с естетическа цел! Simple Smile

# 430
  • Варна
Момичета, с какво мога да заменя яйцата в рецепта за мъфини?

Четох, че  2 яйца могат да се заменят с 1с.л.оцет и 1ч.л.сода, но в рецептата вече има сода Crazy

Става въпрос за кексчетата с хладка вода на Блонди ....
Бананите като заместител на яйцата
Винаги когато искате да синаправите постен сладкиш може да прибегнете към този трик. Достатъчно е вместо  4 яйца да пюрирате 1 банан с ½ ч.л. бакпулвер. След 2-3 минутно пюриране, банатите стават толкова пухкави все едно сте сложили яйца.
От тук.
Някъде четох, че и само банан става - не съм пробвала.

# 431
  • София
Благодаря за отговорите, иначе за лененото семе определено знам, че трябва да е счукано.
Ето интересна информация за лененото семе:
http://poleznata.kutiika.net/leneno-seme/

# 432
Да питам и аз нещо.
Бабата на моя мъж зимата парви пуешко филе. Бяло месо в подправки съхне на тавана и като преценят, че е готово го прибират във фризера и после се вади по едно парче и се хапва.
Всичко беше много вкусно .... но явно последното парче е било по-дебело и е трябвало да седи още някой друг ден да съхне, а те са го прибрали и него във фризера. И сега не ни харесва така ... идеи как да поправя или да го сготвя ли ....

сготви го. задушено с картофи или  бобови  Peace

Мерси много пеп-4o   bouquet
Ще го пробвам утре, че за днес си купих друго да правя   chef

# 433
  • София
Пак да попитам, че времето за вечеря наближава  Praynig
Днес гледах Бон Апети и там приготвиха тортила по тази рецепта:
 210 г брашно тип „00”
 50 г свинска мас
 1 щипка бакпулвер
 120 мл вода
 5 г сол
 Може ли да да сложа маргарин вместо мас, защото постя? Питам дали ще се получат хубави тортили така, защото  месенето ми е съвсем новичка страст, от около 5 дни  Crazy

# 434
  • близо под тепетата
Достатъчно е вместо  4 яйца да пюрирате 1 банан с Ѕ ч.л. бакпулвер. След 2-3 минутно пюриране, банатите стават толкова пухкави все едно сте сложили яйца.
От тук.
Някъде четох, че и само банан става - не съм пробвала.

Пробвах това с банана, ама нещо не ми се получи...май някъде сбърках, ама пак станаха вкусни мъфинчета...даже само 2 останаха от цяла доза hahaha

Благодаря момичета!!!! Hug

И още един въпрос....за една рецепта ми трябва 1пак бакпулвер, а предпочитам содата...ама нямам липомтузу  Rolling Eyes Whistling та на 1 пак.бакпулвер се равнява 1ч.л.сода угасена в оцет,нали?

Общи условия

Активация на акаунт