Отговори
# 540
# 541
  • София
Имам маскарпоне, чиито срок на годност изтича днес, а сме едва на половината кутия - т.е. към 250гр. Какво мога да направя с него? Не искам да е крем със сурови яйца. Все такива приложения намерих, където крема се прави със сурови яйца Sad.

Направи тирамису- лесен вариант  Wink Смеси маскарпонето с чаша пудра захар, добави ванилия и една голяма заквасена сметана. Разбива се с тел, не с миксер. Крема е готов.  Взимаш си бишкоти и вече тук избора е твой. Можеш да ги топиш в еспресо, но ако ще го хапват и дечица, можеш да замениш кафето с компот. Топиш бишкотите, редиш в тавичка, в/у тях плодовете от компота / скоро ядох сладкиша с компот от кайсии/ , отгоре крема и така до свършване на продуктите. Гарантирам ти- лесно, бързо и уникално вкусно  Peace

Докато се натуткам и другите момичета са се включили  Hug

# 542
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
момичета, кажете за козуначеното тесто   - някой пробвал ли е наистина да бие тестото в ценрофугата на пералнята-или това е шегичка??? И увива ли се в нещо-за да не се цапа пералнята???   

Не е шега, това е "патент" на нашата съфорумка Умбра. Коментирали сме с нея няколко пъти това във форума. Потърсих статията й в "Дневник", но достъпът е с регистрация и се отказах. Аз лично не съм пробвала, но Умбрето разказваше, че трябва да се постави в няколко найлонови торбички - по-плътни, напр. тези за боклук, за да не се спукат и омажат пералнята.  Wink
Тя и авторката пише тук, надявам се да прочете и сподели от първа ръка.

# 543
  • София
 Да, аз също си спомням, че съм попадала на постовете на Умбра по темата, даже мисля, че тук, в тази тема имаше препратка към нея. Помня само че центрофугата трябва да е на 100 оборота.

# 544
  • Варна
Благодаря ви момичета за рецептите!

# 545
Някой може ли да ми препоръча изпитана рецепта за шоколадово суфле с течен център?  bouquet
Заповядай!

# 546
Ако нарежа от сутринта гъби, за да ги сготвя вечерта ще им стане ли нещо?

# 547
да, ще почернеят

# 548
От къде в София, мога да си купя ментова есенция - в големите вериги магазини не намирам ...

# 549
  • София
Аз съм взимала от едно павилионче на Женския пазар.
Друг вариант е това:http://www.hitrini.com/product/338/mentova-esentsia-15-ml.html

# 550
  • под тепетата
Vanja77, можеш ли да дадеш упътване къде се намира това павилионче. Предполагам е същото , за което се каза, че има шоколад на копчета насипно и други сладкарски занимавки, а трябва да упътя щерката максимално подробно.Благодаря и хубав ден ! Аз изчезвам да работя  Laughing

# 551
  • София
Малко ще ми е трудно да го обясня newsm78 Скоро не съм ходила, но със сигурност продават подправки, също има и сладкарски бои. Павилиончето е съвсем малко. Като се тръгне от към бул. Сливница се пада от лявата страна (под постройките), горе-долу по средата на пазара.

# 552
Искам да приготвя пюре от зрял боб!
Можете ли да предложите изпробвана рецепта!? Praynig

# 553
Момичета един бърз въпрос.Мога ли да замразя зелеви листа/кисело зеле/,без да ги завивам на сърми,а само листата да замразя.Като ги размразя после не стават ли жилави. Thinking

# 554
Калинчи аз готвя от този саит и съм много доволна не съм пробвала ама се надявам да съм била полезна   http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B1%D0%BE%D0%B1

Общи условия

Активация на акаунт