Великденска трапеза 2012!

  • 76 413
  • 513
  •   1
Отговори
# 315
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Sincerita_11, Таня, Вени,  Doret, много благодаря за милите думи!  Hug Heart Eyes

Doret, това е тестото за така нареченият "Светкавичен кекс"  който иначе правя в микровълнова, но в случая опекох в нормална фурна. Открих, че количеството тесто като обем, е точно за тази ми форма и затова използвах него. Вътре е с парченца шоколад ( начукани шоколадови фигурки останали от Коледа). Whistling

ПС. Честит имен ден на всички дами и господа с имена на цветя!    bouquet

# 316
  • Мнения: 1 263
Цитат на: Киса
Колко оцет слагаш и колко предварително да се извадят яйцата от хладилника? Благодаря!
Изваждам ги 45-60 мин преди да ги сложа да се варят,оцета в зависимост от броя на яйцата и обема на съда, в който ги вариш. Аз за 3 яйца сложих 1/2 каф.чаша оцет. 
Рецептата я гледех в едно предаване и реших да опитам, защото по другите начини, досега винаги съм се оказвала с пукнати яйца. Wink

# 317
  • в колонките
  • Мнения: 510
          Добро утро и Честита Цветница, Hug

         Понеже и аз се интересувам от безвредното оцветяване на великденските яйца намерих нещо полезно тук, ще го пробвам,дано се получи.
          http://prittywomanstyle.blogspot.com/2012/04/blog-post.html?utm_ … B5%D0%BD%D0%B0%29   
       Да не го вземете за реклама само,защото не ги обичам аз тях /рекламите/. Heart Eyes
              Хубав,светъл празник на всичкиbouquet

# 318
  • Мнения: 449
Здравейте! Честит празник на именниците! За първи път искам да правя курабийки за Великден и може ли някой да ми каже каква е рецептата? Миналата година боядисах едноцветни яйца, но този път искам да постарая повече, въпреки че съм с малко дете, но ще намеря време.

# 319
  • Мнения: 3 453
Честит празник на празнуващите днес!  bouquet

Малко нещица и от мен.






Козунака го месих на ръка, стана чудесен на вкус, на вид също не изглежда зле. Липсват конците обаче. Усуквах през цялото време, докато месих, после и фитилите усуквах, но не ми станаха конците. Ще се радвам на съвети, защото тепърва ще пека козунаци за празника.
Бриошите са чудесни, за пръв път ги пробвах и съм очарована.

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 00:20 от _Hope_

# 320
  • Мнения: 6
Здравейте видях какви хубави курабийки сте направили, но никъде не мога да намеря рецепта, а ми се иска да направя за тази година за Великден, дали бихте споделили рецептите си и с каква глазура ги правите.Благодаря предварително.

# 321
  • Мнения: 54
Честит празник!

Изчетох темата, и се записвам чак сега. Харесала съм си доста рецепти, но да ви питам. Въпросните cake pops в какво ги потапяте след като сте ги оформили?
  bouquet

# 322
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
В разтопен шоколад.

# 323
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 163
Момичета, колко грама е 1 бакпулвер, тук сме на големи кутийки?

# 324
  • Мнения: 54
Момичета, колко грама е 1 бакпулвер, тук сме на големи кутийки?

Пакетчетата на Доктор Йоткер са по 10 грама.

tunata
Благодаря за идеята с разтопен шоколад!   bouquet

Ще приема и всякакви други  Peace

# 325
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 163
Благодаря  bouquet

# 326
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 38
Момичета, колко грама е 1 бакпулвер, тук сме на големи кутийки?


Аз заменям с  2 малки чаени лъжички

# 327
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 814
Честита Цветница!

Честит Великден ! (на празнуващите го днес)

Моля да споделите ако сте мернали някъде бели яйца.

# 328
  • Мнения: 16
Pure Adoration,  по принцип в повечето рецепти за кейк попс използват candy melts, които са много по-лесни и непретенциозни за топене от шоколада. Има ги в  различни цветове, което опростява процеса, но аз лично използвам шоколад, по - вкусно ми е.
Ето една идейка за кейк попс за Великден:

Egg pops



Честит празник, на всички носещи имената на цветя!

# 329
  • у дома
  • Мнения: 7 952
От днес - децата вече ги ометоха... и едни шоколадови близалки

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 20:13 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт