Великденска трапеза 2012!

• 76 401
  • 513
  •   1
Отговори
# 405
  • ГОре на черешата...
Тогава го зарови, без да го чупиш Hug.

# 406
Тогава го зарови, без да го чупиш Hug.

Умно  Wink

# 407
  • България
Благодаря на Лабрекс ,че сподели руският начин за шарене на яйца !  bouquet Имах нужда от нещо ново ! И моите яйца са готови !

# 408
  • Балчик
И аз съм готова с яйцата. Първо жената, на която бях поръчала ме подведе и не ми донесе, после поръчах на майка да ми купи-е, не ми върви тази година с яйцата- имат ооогггромни печати- много черни и по цялата дължина изписани номера и дата, но какво да се прави, прежалих го, не можах да го изтрия. Малко мацнах и с писалката, но нямам тренинг и ръката ми се измори.

# 409
Ето още едно предложение за Великден от мен:

солени изварени мъфини в черупки

# 410

Ето още едно предложение за Великден от мен:

Хайде  да добавя още начини за украса на яйца за експериментаторки! Hug Grinning

# 411
Супер са, Лабрекс! Жалко, че няма да имам време тия дни да си поиграя Simple Smile Запазвам си линковете за догодина Simple Smile  Hug

# 412
  • В най - голямото село
Красоти сте показали  Hug

Ето и от мойте тазгодишни:
http://prikachi.com/images/614/4637614C.jpg
http://prikachi.com/images/615/4637615v.jpg
http://prikachi.com/images/616/4637616V.jpg

Неукрасени и неподредени  Embarassed все още.

# 413
cikoni , виждам, че си боядисала 70 яйца.Какво ги правите толкова много?
Аз боядисах 15, и пак са ми много. 

# 414
  • Балчик
cikoni , виждам, че си боядисала 70 яйца.Какво ги правите толкова много?
Аз боядисах 15, и пак са ми много. 

Е, как много? На салата 4-5, да раздадеш на близки и приятели по 3-5 яйца. Аз боядисвам 30.

# 415

аз пък да ви кажа - мисля да боядисам 6 яйца..  Embarassed

миналата година толкова направих и тъкмо ни стигнаха - само ние с мъжа ми сме, той се притеснява да яде яйца, защото е с много висок холестерол, а пък аз изобщо не ги обичам варени. мога да изям не повече от 2-3 за всички дни от великден.

направо се впечатлих днес по колко много яйца боядисвате! Wink

# 416
  • ГОре на черешата...
Аз боядисах 65 за нас - сутринта в неделя да се чукнем - 6 човека - отиват поне 7-8, щото малкия с 1 няма да мине Whistling. Оттам тръгваме - през едната баба - оставям поне 3, после единия дядо - и там 3, другия ни дядо - 3 + още 4-5 за неговия брат и жена му/ нещо като по-млади баба и дядо ми се падат на мен/ и най-накрая акостираме у мамини - за там нося над 10, децата трошат, идват и съседските деца.
Вечерта като се върнем - отиваме у съседите, за големия за училище да отделя 3-4, за малкия за градината и за нас възрастните - четирима - за работа и то каква излиза сметката - я изям 3-4, я не Crossing Arms...

# 417
Светъл празник на всички!  bouquet

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 23:33 от Isabell

# 418
  • В най - голямото село
А на мен ми малеят...
На сестра ми 10, на етърва ми 10, в работата...
Аз обичам да има

# 419
Днес приготвих курабийките, станаха чудесни.

Великденски курабии
Продукти:
6 яйца
1/2ч.ч.мазнина / може да е мас, олио или масло+олио/. Най-добре е с мас-стават меки,колкото повече стоят по-пръхкави са.
1ч.ч.кисело мляко
2ч.ч.захар
1с.л.сода бикарбонат
2-3 ванилии
2 амонячни соди
кората от 1лимон настъргана, а може и сокът
Брашно колкото поеме . Тестото трябва да не е много твърдо.Курабиите се режат дебели.Отгоре се намазват с жълтък+ малко прясно мляко. Поръсват се с цветна или обикновена захар.
Стават доста, но може и половин доза да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт