Очакваме да чуем сърчица - ОКТОМВРИЙКИ 2012 сега :)

• 34 576
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Честито сърчице Nadya81 .

Незнам при кой да ида тук в Б-с .Моя док е във Варна.Засега това зацапване като големина на левче  черченикаво си стои засега само то.Но преди него шурна така повечко .Нямам сили за нищо.Детото си играе в другата стая, но от паткосване и т.н забравих го му дам закуска (не че не ръба сумати други неща имахме готинчета)  ooooh! сега като обядва се сетих че го забравих милото. Tired.Луда работа срамота каква майка.

*Белоснежка* чу ли ти сърчицето вече?

# 556
Още миналата седмица в понеделник ги чухме и двете сърчица Simple Smile Моите понеже са ин витро и за това си имах график кога да ходя за сакчета, кога ще се чуят сърчицата, та за това съм напред с материала. Моята кръв доктора беше казал,че я вижда вътре в маточната кухина, но не е от ембрионите, и ще се стича от време на време и за това не се притеснявам, до като не видя ясна кръв.

# 557
Още миналата седмица в понеделник ги чухме и двете сърчица Simple Smile Моите понеже са ин витро и за това си имах график кога да ходя за сакчета, кога ще се чуят сърчицата, та за това съм напред с материала. Моята кръв доктора беше казал,че я вижда вътре в маточната кухина, но не е от ембрионите, и ще се стича от време на време и за това не се притеснявам, до като не видя ясна кръв.
О, да да сега се сетих .Извинявай!Просто вече не мисля и нензма къде се намирам и така  по инерция  те попитах.

# 558
Момичета, честит празник! Всичко най-хуабво от сърце ви желая.
По-малко се притеснявайте, това е най-вредното. И аз си имам притеснения, колкото и да се опитвам ми разклащат нервите, а хич не е полезно. Търсете подкрепа в половинките, в семейството, в приятелите. Окуражавайте се и не губете сила.

Я кажете, оглеждате ли се вече за колички, легла, биберончета? Heart Eyes Аз съм решила каквото мога да взема втора употреба - количка и легло, но ако не мога нови ще купувам. Все още не зная много неща от сорта на това колко биберона ще ми трябват, какви, колко шишета, кога кое му се дава на детето и т.н.
Вчера една позната ме изпрати в трета глуха като ми каза, че задължително трябва да имам специални уреди за варене на яйца, уред за топлене на мляко и каша, уред за печене на домашен хляб, уред за специални бебешки сокове, уред за готвене на пара... Вие смятате ли да се сдобивате със специални уреди за невменяеми или ще варите яйца в тенджерка? Mr. Green Моята позната ме заплащи, че ще съм на успокоителни и няма да мога да си гледам детето ако ги нямам тези така специални неща.

# 559
Можеш да минеш спокойно без повечето неща Simple Smile. Моето първо дете така и не се научи да пие от шише докато беше бебе, така че няма да купувам залъгалки, шишета. Даже мисля и помпа да не купувам (моята се разпадна и загуби), понеже като отбивах нямах помпа и ща не ща се научих да се цедя на ръка Grinning. Мисля да инвестирам в слингове, защото така ще имам повече свободни ръце за големия.
А това за уред за яйца защо ти е ? Достатъчно ти е едно малко канче да вариш яйце, тези уреди освен че струват пари ще заемат и място.
Общо взето на детето му трябват преди всичко време и любов от родителите, много гушкане и носене, а всички тези уреди и вещи единствено са с идеята да заместят майката.
Имаше много примерни списъци с вещи за бебето и тогава въпреки, че ме тресеше треска за пазаруване, избрах само неща, които м исе струваха крайно необходими, всичко друго се купуваше при нужда  Peace. Всеки има нужда от различни неща.
Между другото, другото , което ще коригирам при това дете е че ще го къпя много по-рядко. Сестра ми роди миналия месец в Германия и имах удоволствието да наблюдавам като идваше нейната акушерка вкъщи и се оказа че бебетата нямат нужда от често къпане (всеки ден като при нас), че това им изсушава много кожата и налага използването на всякакви химии за овлажняване.

# 560
Ами аз съвсем не съм на мнение, че имам нужда от купища прахосъбирачки. Както се изразих - баба ми не е отгледала децата си посредством подобни неща, нищо не е имало и пак е ментално здрава. Обижда ме идеята, че едно яйце не мога да сваря, или че тегобата на многото задължения ще ме погуби. Ще поема риска да се пробвам да топля на топла вода или котлон или микровълнова, пък ако ще да се разчуе. hahaha

# 561
хи хи, не се притеснявайте, те първа започват подобни съвети, препоръки и напътствия.   Важното е да  не им обръщаме внимание или ако не можем, поне да намираме повод за забавление с тях.
 Joy
Със сигурност ще чуете как микровълновата печка е вредна за бебето ( е вредна е, ако го пъхне човек вътре), или как в столчето за кола коланите на детето му стягат и затова е по-добре без тях, или всякакви други безумни съвети как да си гледате децата. Моето виждане и съвет е - правете го както вие усещате, че трябва и ако се съмнявате дали нещо е вредно/полезно прочетете някъде или питайте лекар ( в зависимост от съответния казус).
А всички вещи за в помощ на родителите, а не на детето, както каза gingerina, бебето има нужда единствено от гушкане и любов от родителите!

Hug

# 562
Здравейте и честит празник!
  bouquet
Аз да си призная вече разглеждам някакви неща, но гледам неща, от които наистина се нуждае едно бебе - количка, легло, столче за кола... Не мисля да се изхвърлям с цените и броя на продуктите. А и докато детето почне да си вари яйца има време  Joy
Иначе искам да взема домакински робот, че нямам, а не искам да прекарвам толкова време в кухнята като родя. Знам, че и аз самата ще имам нужда от пресни плодове и зеленчуци след раждането, така че роботът го считам за нужна вещ.
Имам алергия към сухия въздух от климатика, така че овлажнител вече си купих преди половин година. Може и с купичка вода на радиатора да се овлажнява въздуха в бебешката стая, така че не е задължителна вещ:)
Всичко друго ще го набавя в движение. А самото пазаруване мисля да го правя като изляза в болничен. Като за начало се надявам да му купя детска стая на Бебо Simple Smile И на мама гащи, че вече нищо не ми става а още ми е студено за рокли... Дайте някакви хубави магазини за дрехи за бременни - само парцали откривам в нета... Simple Smile

# 563
Вчера една позната ме изпрати в трета глуха като ми каза, че задължително трябва да имам специални уреди за варене на яйца, уред за топлене на мляко и каша, уред за печене на домашен хляб, уред за специални бебешки сокове, уред за готвене на пара... Вие смятате ли да се сдобивате със специални уреди за невменяеми или ще варите яйца в тенджерка? Mr. Green Моята позната ме заплащи, че ще съм на успокоителни и няма да мога да си гледам детето ако ги нямам тези така специални неща.
Еха, тази твоя позната направо ме срази тотално  Joy Сякаш детето от първите дни ще почва да яде яйца и домашен хляб hahaha А и другите неща ми се струват напълно излишни,термоканата и микровълновата ще влизат в действие за топлене, пък за другите неща ще се нагодим според нуждите. Аз за нищо друго не съм се замисляла още освен за кошарките, защото моите за сега нали са 2 и мястото ще ни е тясно за две дървени кошари, та бях се разровила да видя какво ползват хората с близнаци, оказа се, че повечето препоръчват за близнаците от сгъваемите кошари, което и мен ме устройва напълно

# 564
Бях на преглед Simple Smile Имам си първата снимка на бебо Simple Smile Всичко е наред - сърчице  Heart, местоположение. Освен това се оказа, че съм качила 2кг хехе подготвям се да дебелея Simple Smile Но трябва да спра карането на колело.... и плуването... абе всичко... Може да ходя пеш колкото си искам... Аз пък хич не искам, ама... Прекрасен празник - за пръв път се чувствам някак мама  pregnant Simple Smile

# 565
лилка, защо не прескочиш до Девата? Да видиш за какво иде реч...не ти трябва час.

# 566
Ами тя същата позната още когато се опитвах да забременея ме съветваше веднага да изоставя спорта, да внимавам как дишам, да не ползвам силни препарати, да ида веднага да се изследвам от-до с моя мъж (а се пробвахме от 1-2 месеца все пак) и ме хвърляше в паники даже колко е вредно подрусването на колата...
Искрените заплахи как ще съм на успокоителни ако нямам уреда за варене на яйца, защото с едната ръка ще търкам вечно загорялата печка, а с другата ще дондуркам вечно ядящото яйца бебе просто ме потресоха. Заканвания от сорта "е, ще видиш...". smile3556
Друга пък ми препоръча да не се смея на картинки осмиващи/подигравателни към нещо/някого, щото било вредно за бебето.
И сега всички са ми обидени, щото заявих, че не желая повече да ми се месят и да ми нареждат какво да правя. Аз съм се държала отвратително.  smile3515

# 567
  • София
При мен могат да се объркат много неща, затова съм забранила да се говори, мисли и обсъждат кошарки, колички, шишета и т.н.  Peace Когато (живот и здраве  Praynig) видя детото здраво в ръцете си, ще имат 4-5 дни да напазаруват каквото трябва. Още повече, че количката първия месец изобщо е излишна, за нейното избиране има време Peace

Надя, Летар, честити сърчица  Hug

Момичета, ако говорите за т.нар. "яйцеварка", това е страшно удобно нещо (особено за такива заплеси като мен), аз имам за 7 яйца с три степени на твърдост на свареното яйце. Като, разбира се, може да се свари и само 1  Peace

# 568
  • София
Честит празник, момичета! Да сте много щастливи и обичани, красиви като пролетни цветя!

И аз още за нищо не бързам и не смея да мисля, изчаквам да мине поне заветната 12-та седмица  Praynig, дори разни мазила за стрии, които си бях купила предишния път, още стоят прибрани на дълбоко и не смея да ги извадя, но ако и на следващия преглед всичко е ок, тях поне мисля да започна да ползвам.

Честити сърчица на Надя и Летар  Grinning

# 569
tory твоите приятелки от кой свят са...хахахах...разсмя ме искрено...да ти кажа много неща ще са излишни, но тези от вас с първо бебе ще си ги купят, така както сме си ги купили ние първия път...но това е неизбежно...като мине още малко време видим здравите дечица в нас ще ни се иска да им купим всичко, защото ще ни се струва, че ще ни върши работа и на тях ще им е удобно...е да, ама не...

доста е рано да говорим за шишета, биберони (аз не съм купувала нито едното, нито другото, моето се научи да пие от шише на 1,4г хахаха и то от лигавщина)...но пък лошо няма...може да разсеем малко темата от напрежението като поговорим за това какво са ни казвали приятели, че ще ни трябва, какви суеверия спазвате или не...
количка, обаче със сигурност ще ни трябва от самото начало, защото октомври ще е още топло и аз си мисля, че още от самото изписване, стига всичко да е ОК и времето да го позволява със сигурност ще се ходи много на разходки...

gingerina с теб сме от една порода...аз катерина също не съм я къпала всеки ден...а пък шампоан чак след първия месец...след това през три дни някъде, като наакано дупе съм мила всеки път...вече след като почна да лази и да сме навън всеки ден е друго...но бебе на един месец, не виждам за какво му е толкова вода...ама да не стресираме още не раждалите...хехехе...

лилка моето кръвотечение беше червено-кафеникаво колкото кафена лъжичка...след това половин ден има розови остатъци...това беше от отлепване на плацентата...и ми беше казала, че може да продължи няколко дни, докато се изчисти нещо си, не запомних...така че докато се свържеш с доктор, лежиш, гледаш да не вдигаш малката и повече почивка...знам, че е почти невъзможно, но сега най-важното е да се пазиш...наистина зареже всичко и лягай...и най-малкото се чуй с твоя док по тел...стискам палци всичко да е ОК  Hug

и накрая ВЕСЕЛ ПРАЗНИК МОМИЧЕТА, бъдете здрави, щастливи, усмихнати, обичани и обичащи Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт