Очакваме да чуем сърчица - ОКТОМВРИЙКИ 2012 сега :)

• 34 573
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
tory, определено разведри обстановката, но най-много ме радва твоето отношение!  Party
Обаче, аз на твое място, не бих я изтраяла тази позната дълго.
Ние все още не сме казали и като че ли отлагам точно заради неизбежното втелясване на
роднините.  Crazy Сега на моменти дори забравям, че съм бременна и се фокусирам
в задачите за деня. Но скоро няма да мога да крия, то и сега коремът ми е издут,
ама зимните дрехи ме спасяват.  Laughing

# 571
Здравейте момичета!
Връщам се тъкмо от преглед и съм много щастлива. Видяхме бебенцата, добре са, симетрично развити са, отговарят си на седмицата, имаме сърдечна дейност, махат с ръчички и краченца, плуват си и всичко е наред! ФМ ми препоръча моята докторка да правим в 20 г.с. когато ще се види всичко хубаво, аз и имам пълно доверие и така ще постъпя. Каза ми за кг да не се тревожа, че не качвам още, бебенцата си растат, за кг имало време, важното е да се храня пълноценно, здравословно и така  Hug Peace Това ми е най-хубавия 8 март досега с тези хубави новини, пожелавам ги на всички Hug Peace Praynig
За всички неща, които "трябват" мисля да се консултирам с кака най-вече, племенницата е на 1 годинка точно (днес е рожденничка) и ако нещо ми трябва ще го наследя от нея Simple Smile А относно "двойните" близнашки неща, нищо не сме гледали..Всъщност гледаме..по-голяма къща, че тази ще ни отеснее драстично  Laughing
Тory...абе тея твоите познати ме хвърлиха в тъча от смях ...Ами какво да кажа, който както си го направи:) "Ще видиш ти"  Mr. Green
Letar интересно защо са ти забранили плуването, то е толкова полезно точно сега...Аз преди ходех да тичам всеки ден, сега го замених с по-бързо ходене и лекарката даже ми го препоръчва ...Ходя и да плувам, и друг път съм споменавала 3 пъти седмично...
Цунки и хубава, красива, спокойна осмомартенска вечер на Вас, мъжлетата, дечицата (които вече ги имат) и бебенцата в коремчетата Ви   bouquet Hug

# 572
Честит празник и от мен, момичета! Пожелавам ви да сте много здрави, щастливи, успешни, късметни и слушани!
Днес бях на преглед, че уж да правим БХС, ама като отидох в Майчин дом ми казаха, че било рано, при положение, че на сайта им пише "БХС 1-ви триместър...", но явно се правило от 11 до 13 г.с. (13-та не е ли вече 2-ри триместър? newsm78). Но поне се зарадвах на прегледа, пак чухме сърчицето и сме порастнали - 2,10 см. Доки каза, че всичко е супер, та сега ми е кеф. Grinning
Иначе ние с мъжо гледахме информативно колко струва една хубава количка, легълце, кошарка - въобще всичко най-важно, че да сме подготвени финансово.
От домакинските уреди пък най-много и ние един кухненски робот да си вземем, но толкоз, не мисля, че друго ни трябва. Пък ако ни потрябва, тогава ще купуваме.
tory, въобще не се вслушвай в подобни "приятелски" съвети, а слушай най-вече себе си. Прави се че слушаш, че си взимаш бележка, но го пропускай покрай ушите си, иначе рискуваш главата ти да гръмне от тез "драгоценни" съвети. Wink

# 573
Добър вечер!

smiley_girl много хубво за твоите близнета.

Аз отидох на лекар(не при моя) знаех си ,че само ще се ядосвам  #Cussing out,но......Нямаше такъв преглед.Казах за кървенето, за което веднага ми се написа направление за кюртаж след преглед с видеозон единствено върху корема с две докосвания,Там си е сакчето уж ,в добро състояние.Според този видеозох отговаря на 6г.с  и 1д.И за направлението за кюртаж си платих 30-така.Обадих се на моя док за състоянието и за изписания Утрогестан, каза да го пия ако искам даго задържа ,но има и верояност и да не се задържи ,ако не да оставя да се изчистя сама без разни интрументи да се намесват.Но и малко го обърках според мен, защото едно е през корема и друго е вагиналния.Не споменах, че е през корема прегледа  тази седмица на, която отговаря днешната снимка и той каза ,че явно изпада щом  намаля  седмицата според ехографа.Но пък размерите са странно големи за ден да се увеличат с 5мм   newsm78 ,а по малка седмица.Бях сигурна че ще се объркам повече,но ще си пия сега утрогестана ,ще си почивам колкото е възможнои ще чакам 10 дни.
Някой пие ли Утрогестан.

# 574
аз го слагам вагинално

# 575
Аз го слагам вагинално 2 на ден x2

# 576
Ааа,Лилка, недей така, защо веднага тръгнаха да правят кюртаж и отписаха малката душичка на бързо ooooh! ooooh! ooooh!
Аз съм на Утрогестан от трансфера насам, моите са на 6 часа х 2, на ден са общо 8. По принцип го слагам вагинално, но когато имам кървене или зацапване го пия през устата. Да се надяваме, че той ще закърпи нещата и лошото ще се размине Praynig Praynig Praynig

# 577
и моята доза е 2х3вагинално

# 578
При мен могат да се объркат много неща, затова съм забранила да се говори, мисли и обсъждат кошарки, колички, шишета и т.н.  Peace Когато (живот и здраве  Praynig) видя детото здраво в ръцете си, ще имат 4-5 дни да напазаруват каквото трябва. Още повече, че количката първия месец изобщо е излишна, за нейното избиране има време Peace

Надя, Летар, честити сърчица  Hug

Момичета, ако говорите за т.нар. "яйцеварка", това е страшно удобно нещо (особено за такива заплеси като мен), аз имам за 7 яйца с три степени на твърдост на свареното яйце. Като, разбира се, може да се свари и само 1  Peace

eheee tova vseedno az samgo pisala Simple Smile

# 579
pepsi77 ти си в моята седмица чухте ли сърчицето

# 580
лилка, аз съм на утрогестан 2пъти по едно...през устата...

# 581
аз пия утрогестан 3 пъти на ден по 3

# 582
mirados ти коя седмица си аз поеследно като ходих тая седмица бях 5 седмица и 5 дена,а по последна менструация трябва да съм осма седмица някъде но имам нередовен цикъл и овулация

# 583
  • София
Здравейте,

От две седмици ви чета, защото на 20 февруари кръвния тест ни показа бременност, но чак днес съм по-спокойна да се запиша в темата.

Аз съм от София и съм мама на девойка на почти 3 години - като след трудно забременяване в клиника Щерев, бременността ми с нея бе прекрасна и лека... направо ми се искаше вечно да съм бременна Simple Smile
Този път нещата станаха с по-малко помощ, но пък се оказа, че съм с тромбофилия и също като още една мама в темичката ще карам на Клексан цялата бременност. Все пак съм позитивна и съм сигурна, че всичко ще бъде наред!
С последна менструация на 17 януари терминът ми е 23 октомври и технически съм 7 г.с+2д., но съм с късна менструация и бебока от вчера отговаря на 6 седмица + 1 ден. Вчера освен 4мм бебе видяхме и пулсации и вече започвам да се чувствам бременна Simple Smile
Иначе нямам никакви признаци - също както първата бременност.
За кремчетата - първата бременност от момента на позитивната новина до 3 месеца след раждането се мазах много активно с Мустела - за бюст и за против стрии и смея да се похваля, че нямам нито една нова (от вариации в килограмите през тийн годините си имам по дупето).
За килограмите - опитът ми от първата бременност показа, че първите 4 месеца, да не кажа почти 5, трябва да се внимава да не се качва. Аз тогава тръгнах от 49кг, до средата на 4 месец не бях качила нищо макар, че не повръщах, а в края на бременността бях +15кг до 64кг. Сега започвам от 52 и се надявам да се огранича до +10кг, което си е по-здравословен вариант. 

Честито на всички очакващи мами, пожелавам лека и много приятна бременност Simple Smile

И въпрос към мамите с дечица - казахте ли им и как?

# 584
Добро утро!
Благодаря за отговорите!
Значи и някои от вас го приемат.Аз го приемам през устата.3X1
Каква е причината кървене и задържане на плода или ....?Спря ли ви евентуалното кървене,ако причината за приема им е тази?

Общи условия

Активация на акаунт