Очакваме да чуем сърчица - ОКТОМВРИЙКИ 2012 сега :)

• 34 571
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета!!! Hug
Tory, искрено се смях на съветите, които си получила.  hahaha И около мен има такива доброжелателки, които нямат търпение да споделят опит, да ти кажат как ще ти е по-лесно да си гледаш детето или най-ужасното - да започнат да ти разказват колко ужасно е да раждаш, колко е трудно, какво може да се обърка и тем подобни безумия. Аз лично се справам като ги избягвам, а когато това е неизбежно само кимам одобрително с глава и гледам много, много да не слушам. Защо само да ни вкарват във филми.
За пазаруването - само детско кошче сме си харесали, но ще пристъпим към купуване чак като излеза в болничен. За дрешките бабите са толкова въодушевени, че ще оставя на тях тази работа. Останалото в движение. Не ми се иска да изпадам в шок, че няма да се справя без този или онзи уред, или че ще е ужасно трудно. Ще го обичаме, ще го гушкаме, ще си го целуваме и нека не забравяме , че дори и да не сме го преживявали - ПРИРОДАТА СИ ЗНАЕ РАБОТАТА. Котките и кучетата да не би да минават курс за родители!!! Naughty

# 586
Здравейте момичета,
искам да попитам дамите, които са с по-проблемна кожа как се справят? Моята кожа по принцип е смесена - варира от мазна до много суха и лющеща се и от време на време ми излизаха пъпчици.
За съжаление обаче от седмица и половина сякаш нещата излязоха извън контрол Shocked Cry Доста пъпки започнаха да ми излизат по лицето и раменете и вече не знам с какво да се мажа Sad Вкъщи имам голям арсенал от козметика за пъпкотрепачи , но ако някой вече се е сблъсквал с подобен проблем по време на бременността моля да сподели как се е справял. Най-вероятната причина са хормоните, но ми се иска някак да овладея нещата.....

# 587
lidi_milanova, бих ти препоръчала да отидеш на дерматолог ако смяташ, че обрива е повече от нормалното. Имам една приятелка, която по време на бременността беше пъпчасала цялата и най вече тялото. Оказа се, че час от пъпките били като алергия от дрехите и беше и препоръчано да носи памучни дрехи и по широки да не са прилепнали по тялото и се мажеше с разни мазила.
Добре дошли на новите момичета в групата.  welcome

Искам да попитам някой имали проблеми при влизането в албума на групата в www.snimka.bg, освен мама-смехорана.

# 588
Някой ще ме светне ли за групата в снимка.бг. Какви снимки качвате и само с регистрация ли става присъединяването? newsm78

# 589
Здравейте,бих искала да се включа във вашата група.Бременна съм за втори път,след една неуспешна бременност с близнаци преди 8-9м.,имам спонтснен аборт в началото на шестият месец.
За последно ми дойде на 22 януари,по калкулатора термина ми е на 28 октомври.Вчера и онзи ден бях на двама лекари за да потвърдят бремеността,сега съм на преглед на 20 март и нямам търпение до тогава.

# 590
bu_bu, добре дошла при нас! Пожелавам ти една лека и безпроблемна бременност с успешен финал!!! Hug

# 591
Здравейте мами Hug
Аз отдавна не съм писала, но толкова много работа имам , а вечер съм напълно разбита.
Аз казах на сина ми още като видях положителния тест. И на следващиа ден цялата детска градина беше информирана (аз пропуснах да му кажа , че трябва да почакаме малко преди да казваме)...ама здраве да е! За нула време ни разконспирираха  Sunglasses.
 За колелото о плуването- тук са най препоръчваните спортове за бременни. Аз и без това само с колело се движа...миналата бременост точно вечерта преди да започна да раждам, ходихме на бирен фест с колелетата- някаде 5-6 км си покарах, и през ноща ми изтекоха водите...Мъжа ми ме базика тогава, че спокойно можем да се мятаме на колелетата и да караме към клиниката.
 А за къпането- на 20тия ден беше първото къпане на сина ми ( за ужас на майка ми Shocked). Кожата им е изключително тънка и след раждането все още е покрита с един тънък слой който ги е защитавал от водната среда в тумбака.  И не съм използвала никаква козметика, само детско сапунче.

Коя мама се интересуваше от подробности за майчинството тук. Аз още не съм наясно, но веднага щом се информирам, ще изпратя подробно инфо на "лични".
Приятен ден на всички и спокоен weekend

# 592
лилка, при мен кървенето е следствие частично отлепване на плацентата...много малка част, заради която вече десет дена съм плътно на легло, спрях кърменето, не вдигам Катерина, преместих се при майка ми, за да мож тя да я гледа...днес се прибира мъж ми от работа и се прибираме вкъщи, но пак майка ми ще помага, но за шана радост тя не работи от доста години, така че това ни е плюс...
лекарката каза, ставане само за тоалетна , душ и ядене...така че опитай и ти нещо подобно, викни някоя баба да ти помага, ако има как...

момичета, който иска достъп до общите профили, нека пише на palica или общия профил Октомври2012, също така за новите мами, за да е по-лесно прибавянето ви към списъка, пишете лични съобщения, до същите хора със дата на термина, град, години, ред на бременност или каквото искте да с знае за вас Simple Smile

# 593

За колелото о плуването- тук са най препоръчваните спортове за бременни.

А де, и аз така си мислих, но резервите на доктора са, че при колоезденето има прекалено мн вибрации, друсане, ще падна... такива неща. А за плуването - че като нищо ще хвана някаква инфекция, с която да се борим после. Презастрахова се, не й се сърдя за това. "Зависи колко го искаш това дете. Аз ти давам препоръките си. Не мога да те спра." Та си прибрах колелото в мазата. Ще пазя поведение и няма да споря. Решила съм да я слушам. Тъкмо ще наваксам с плетенето, шиенето и бродирането Simple Smile

# 594

За колелото о плуването- тук са най препоръчваните спортове за бременни.

А де, и аз така си мислих, но резервите на доктора са, че при колоезденето има прекалено мн вибрации, друсане, ще падна... такива неща. А за плуването - че като нищо ще хвана някаква инфекция, с която да се борим после. Презастрахова се, не й се сърдя за това. "Зависи колко го искаш това дете. Аз ти давам препоръките си. Не мога да те спра." Та си прибрах колелото в мазата. Ще пазя поведение и няма да споря. Решила съм да я слушам. Тъкмо ще наваксам с плетенето, шиенето и бродирането Simple Smile

Да съгласна съм, защото условията не са същите. Тук има огромни велосипедни алеи в целия град, така че няма опасност кола да те бутне или нещо такова.  и разбира се няма грам дупки. Аз в БГ не бих се престрашила да карам колело, мен там и кола ме е стах да карам #Crazy

# 595
За плетенето, шиенето и бродирането...понеже много обичам да шия и постоянно се чопля по някой гоблен, а и предималко в темата някой беше споменал за суеверията, някой чувал ли е , че бременна жена не трябвало да шие? newsm78 Онзи ден ме застреляха с това!!! От баба знам, че не трябва да намотава кълбо, защото бебето можело да се оплете в пъпната връв. Ама за шиенето - едно време как се справяли жените, нали това им е било основно задължение. newsm78
Иначе вече имам 2 ушити гоблена за детската стая - едно момиченце с кученце и едно момченце  с кученце. Ще видим кой от двата ще е актуален!!! Simple Smile

# 596
  • София
По темата с момиченцата и момченцата - при първата ми бременност още по време на ФМ в края на 11г.с. ми д-р Марков ми каза, че ще е девойка и си беше прав.
За тази бременност още не сме решили дали искаме да знаем, но предполагам като дойде 11 седмица, когато отново мисля да посетя д-р Марков за ФМ, ще се изкуша Simple Smile
neli_m.nankova по лентичката ти виждам, че ти можеш съвсем съвсем скоро да знаеш какъв е полът на бебока Simple Smile

# 597
някой чувал ли е , че бременна жена не трябвало да шие? newsm78
С първата бременност заших един детски гоблем, в чест на очакваната рожба. Simple Smile
Мисля, че това са нелепи  суеверия.
Относно пъпната връв...... това е изцяло божа работа,
никакви кълбета не носят отговорност. Simple Smile
Положителни мисли и ведро настроение, това е нужно.

# 598
  • София
Лилка, на мен за кървенето (освен че ми увеличиха дозата "Утрогестан" на 3х3) ми включиха и "Естрофем" + Но-шпа Peace

Да кажа и за бродирането (защото и аз съм от този отбор) - не е на 100% суеверие - при по-дълго седене в една и съща поза се намалява притокът на кръв към бебето, но ако се раздвижваш през 15-20 минути - няма никакъв проблем  Peace Аз сега се уча да бродирам легнала, за да не седя сгъната на две през цялото време  Mr. Green За навиването на кълбо, постригването и т.н. вече са си чисти суеверия  Peace

Момичета, аз да попитам за гърдите. Известно време бяха ужасно твърди (предполагам, че от хормоните и лекарствата), едва се обръщах през нощта, после се отпуснаха. Сега обаче като полежа по гръб, а след това реша да стана, имам чувството, че имам не гърди, а камъни. Ако стана по-рязко, придърпва така, все едно ще се откъснат. Освен това са ми изпъкнали и едни вени откъм подмишниците. Нормално ли е да изглеждат и да се чувствам така?

За пола 100% съм убедена, че е момче  Tired Но да видим какво ще кажат в 11-та седмица  Peace

# 599
Ако имате малко повече време ето някой суеверия, свързани с бременността:smile3513
http://sanovnik.bg/p-8703-Бременна_жена
http://sanovnik.bg/p-2288-Бременност

Общи условия

Активация на акаунт