Прочетох внимателно целия ти пост, включително и първата част за отбиването. Много полезно, ще си ги запаметя, да си го имам като наближи времето
Взимам си бележка за залъгването и храненето в движение. По принцип се храним заедно, ще гледам и да му предлагам често и разнообразно, пък когато реши, че му се яде, тогава.
И аз като другите съм копирала имената 

Нека ви
Няма такова понятие има си просто една дума "МАЙКА"..и какво ви пука кой как си гледа детето-дали го кърми, къде как, защо, кой го гледа...посещава ли ясла, всеки е свободен да си прави каквото намери за добре.Какви сме ние, че да съдим хората...я всеки да си гледа неговото дете както си иска...

С тези майстори в къщи ми идва да се изям. Защо така всички се редят да кажат как това или онова им било по трудно да го направят и да помисля за нещо друго
Е да де ама аз ако знаех нямаше да го викам него а щях да си го направя сама. Ако продължават така ще има пострадали
На всичкото отгоре Вики е хремав и не може да спи с него и аз и картинката съвсем се допълва с шумната какафония от къртач и бормашина.
За съжаление нито мога да изляза, нито да го оставя накъде и вече съм на предела на издържливостта, а имам още няколко дни в АДА.
Единствена ми утеха е, че е заради децата. 
Браво за Елия ще ми бъде интересно да споделяш как върви, ако искаш.
Аз ходих на една такава среща, но нещо не си спомням дали засегнахме всъщност самите методи за спиране на кърменето. А на мен това ми беше въпроса. За готовността и другите неща съм съгласна, но все пак как трябва да започне самото спиране. Например да се започне със спиране през деня? А вечерното хранене през ден или през 2 дни? Това е само пример, нямам представа дали това е добре като подход, все пак е важно и да не се получи проблем с гърдите. Ще ми се да бъде щадящо както за него така и за мен. Лекарства не ми се пият, или поне ако може да бъдат в мин. количества.
Браво на теб Таша 
Аз още не съм го даже слагала на гърне
. За играчките независимо от всичките ми опити никой от двамата не се заиграва с играчки. Дай им кутии, бутилки, купички, неща които се пъхат едно в друго и т.н. За Димана и аз не съм я учила по система, както писах само четох и си взимах от тук и там идеи които ми харесаха. И разбира се винаги във вид на игра
Да си призная тя ме принуди да се занимавам с нея
все ме разпитваше и аз трябваше някак да отговарям. На училище не исках да я пускам по рано, защото тя нямаше да си бъде с другарчетата от градината, така че всъщност нищо не изпускаше.
Благодаря ти за мнението за езиците 
ще чакаме да разкажеш
Аз май те видях в неделя в парка на св. Троица, когато си тръгвахме ама не съм много сигурна
Оххх ако знаете как ви завиждам за разходките
А за развитието на децата няма нищо по хубаво от това да им се говори и да си играеш с тях.

Невероятна е
На Вики му пуснах Бетовен и Вивалди и той явно я хареса като звучене. Преди време пак му пусках, но той никак не реагира за разлика от сега. Имате ли наблюдения?
Аз ходих на една такава среща, но нещо не си спомням дали засегнахме всъщност самите методи за спиране на кърменето. А на мен това ми беше въпроса. За готовността и другите неща съм съгласна, но все пак как трябва да започне самото спиране. Например да се започне със спиране през деня? А вечерното хранене през ден или през 2 дни? Това е само пример, нямам представа дали това е добре като подход, все пак е важно и да не се получи проблем с гърдите. Ще ми се да бъде щадящо както за него така и за мен. Лекарства не ми се пият, или поне ако може да бъдат в мин. количества.

), дали все още има мляко - дори и месеци след отбиването, успяват да изцедят по няколко капчици. Обикновено е съвсем нормално, след спиране на кърменено, при стимулация да излизат капичци кърма (но не е препоръчително да се прави подобна проверка, тъй като е стимулация за гърдата и съответно – сигнал за организма на майката, да прави мляко).