Колко бързо времето минава-МАРТенчето на годинка става! - тема 15

• 48 217
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ех, migeo Hug Hug Hug

Да обявя и тук! Среща на софийските мами, утре, 16.03, Докторската градина, 13:00 - 13:30!

# 556
Относно яслите - баткото го пуснах на 2г и 9м и много бързо свикна и ходеше с желание. За щастие попаднахме на страхотни лели и той си ги обожаваше. Сега в градината също са страхотни педагози  и съм много доволна и най-важното детето ходи с кеф Simple Smile

За номера на крачетата - ние сме с 24-ти номер, 13.5см.

Пенмар, браво на юнака, няма по-хубаво от ящно дете Hug

Честито със закъснение на сладура Алекс на Tasha Hug Много здрав и щастлив да расте Hug Много сте хубави на снимката Hug
Честито и на днешните рожденничета Hug

# 557
  • София
Здравейте мамчета!

Истината е, че не знаем как ще потръгне с яслите при нито една от нас. Това, което си говорим сега (тези, които не сме ги дали още там) е само предположение. Може да потръгне неочаквано добре, а може и не. Опитът на мамите с деца ходили или ходещи на ясли и градини е полезен, но не трябва да ни стряскат или обнадеждават техните преживявания. Всеки има или ще има своите. Нека си пожелаем да са положителни и за децата и за нас  Hug

В поста ми става дума за моите социални контакти, а не за социализацията на детето.

Сиренце, много добре казано за аксесоарите и използването им за игри. Ти с какво се занимаваш? Харесва ми изказът ти...  Hug

Лека нощ и до скоро.

# 558
Благодаря ви за отговорите, мами!

vikiimm, явно има и други с нашите мерки;)

Аз за мляко си мисля, че си поема достатъчно кърма (3-4 пъти през деня и особено нощем  Laughing), но изобщо не изяжда такива количества 300-400 г - браво на вас, Пенмар!! Също нямаме първо, второ и трето, а е само едно ястие, повече дори и да предлагам - не иска.

Пенмар, matza, а това по европейска номерация ли е и не е ли голямо? Аз гледам някакви таблици из нет, но 22-ри номер пише, че е от 13 см, a 24-ти номер, oт 14.6 см? Може би са различни номерации или...???
Притеснявам се да не взема много големи или много малки, че на някои модели по-летни дори на 20-ти номер имаше място отпред на пръстите, като ѝ пробвах, а като ѝ сложа крачето на тези разграфените стелки в магазина, по които се определя номерът, ми излиза 20-ти:(

catwalk, аз млечна каша не съм давала (зърнени още давам), при кърма не сметнах за необходимо.

Сладки сънища и хубава вечер на всички   bouquet

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 01:43 от love in paris

# 559
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАЛИЯ НА БИШКОТА!!!  newsm38 newsm59  bigdance2
ДА РАСТЕ ЗДРАВА, КРАСИВА, УМНА И ДОБРА!!!
ЗА МАМА БИШКОТКА - МАЛКО БИШКОТКИ ДА СИ ХАПНЕ НА ДНЕШНИЯ ДЕН   bouquet

ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДРУГИТЕ ДНЕШНИ РОЖДЕНИЧЕТА:
АЛЕКСАНДРА НА АКАША (пиши как сте, Акаша, и ти скоро не си се появявала Wink )
ИВОН НА МИЛЕНКАА
ВИКТОР НА МАГИНКА !!!

Хубаво Парижанката  Hug  повдигна темата за количеството, което си хапват сладурите (ама вие  - вярно - голяма любов към тази Франция - френски партита още от сега - откога ли ще започне да учи малката фрнски? Wink  )
Аз си мислех, че ние ядем огромни количества, защото вече, освен от държавната,  взимам и от частната едно ястие за вечерта, ама Пенмарче, вие ме разбихте от всякъде! Много си е хубаво, че Дени си папка добре, но все пак, като една свекърва да ти кажа, да не прекалявате чак толкова с вечерното мляко (две-три бутилки?!) , да не му се разшири стомахчето. Защото съм забелязала, че ако аз не го спра, Марио може да изяде и много повече, има една лакомийка, на мама си прилича по това Wink. Пенмар, от любопитство питам, понеже сте ящни като нас, та и повече - колко пъти на ден ака Дени? Марио до скоро по три пъти, вече по един или два пъти на ден
Закуската ни е от три и половина сухарчета с две кибритени кутийки сиренце, или пък четири лъжици кус-кус на "Плазмон", пак с толкова сиренце. На обяд изяждаме първото и второто от държавната кухня с половин филийка хляб и 1/4 от десерта (някъде излиза общо към 300-350), а на вечеря - или мое ядене, специално за него готвено, или от частната кухня второто или първото (което е по-интересно - писах ви преди, че може да се взима само едно, не се връзвам с трите ястия задължително) + още четвъртинка от кремчето за десерт. Вечерята е по-малко като количество, но някъде два и половина - три часа след нея давам 4-5 лъжички АМ на заспиване. На ден изяжда също по една ябълка и един банан между храненията. Ние - на практика, нямаме следобедна закуска, направо ранна вечеря. Та кремчетата не му ги давам целите, защото не искам да свиква с много сладко.

От една седмица се опитваме да прескачаме  сутрешното спане, и да го преливаме в следобедното. Мисля, че много скоро ще си остане само второто.

Викиим, да се оправя Калоянчо  Hug

Мур, Андули   Hug Ще се видим, надявам се, днес на срещата, сама ще съм, най-вероятно. Времето ще е страхотно днес Simple Smile

Ена, Майски, къде сте  Hug

Понеже Буб попита за "пътешествието" на софиянки с цел пловдивска среща на мартенчетата, да ви кажа, че не съм забравила, и ако никой дотогава не я е организирал, ще го направя аз през месец май - да може да са проходили повечето дечица, че сега ние (а и други виждам, че има като нас) сме ни така, ни така.

Преди това, хубаво е още отсега да си определим кога  - например, моето предложение - дали на 31 март (събота) или на 1 април (неделя) ще се съберем на среща в някой парк (или пък - както някои искахте - в детски център) да се поздравим за общата годинка на компанията. Днес на срещата може да го обсъдим това, а който няма да може да дойде, е добре да пише какво мисли.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 09:09 от sirence

# 560
Привет сладурки  Hug

Много ми се иска да дойда на срещата, ама този час  Rolling Eyes Вики горе долу по това време се събужда  newsm78 А докато се оправим и дойдем......  Confused

Още не съм ви изчела, нещо ви изпуснах спатиите напоследък  Mr. Green

# 561
Дубрютру  Party

Първо честит рожден ден на Далия на Бишкотка! Нека да расте здраво и лъчезарно дете!

love in paris 
няма да е голямо ние носихме до скоро C5.5 , те са за краче 12 см. Поне на Найк са така. Пише го на самата маратонка.  Peace Мога да снимам ако искаш.
Сиренце ами вчера конкретно е акал 5 пъти.  Laughing Средно между 3 и 6 пъти на ден.
Закуската ни днес беше две кифлички със сирене (дом. производство  Laughing) + около 400 мл мляко. След около час сигурно ще хапне я някой банан или ябълка. Дори вече сам ми ги носи , да му ги обеля  Laughing На обяд съм направила пилешко с ориз и зеленчуци. За след обед ще правя за него бисквитена торта , а вечерта може би ще хапне кисело мляко с бисквити .. Изяжда горе долу около една кофичка т.е. един среден буркан - може би е около 500 мл.
Аз кухня не взимам , защото не ми харесва, а и трябва да взимам всичко X 2.

# 562
  • Стара Загора
Честит първи рожден ден на Александър на Tasha(на патерици) и Далия на Бишкота !Да са живи и здрави,послушни и много щастливи! Hug

Таша,Бишкота,много и радост да ви носят!Честит празник!

Честит празник и на всички останали бебчета от последните два дни,чиито мами вече не пишат.  bouquet Hug
По въпроса за яслите-нашия батко тръгна на 2г и му избрах хубава държавна ясла-директорката беше страхотна личност и я управляваше много добре.Имаше си педагог,който още със започване на яслата ни привика и ни обясни какво можем да очакваме като промяна на поведението в следствие раздялата,а и беше винаги насреща,ако имахме някакви притеснения.Децата в групата никога не са били заставяни да стоят само в едни очертания(както виждам много зависи от това в каква ясла ще попадне детето,и при какви сестри).Винаги са шарили из цялата стая.Малкия си имаше любима г-жа и до ден днешен си е влюбен в нея.Другата,обаче беше от тези дето явно приемат работата с децата като тежко бреме  ooooh! и винаги,когато съм ходила по-рано да го взема,съм чувала как крещи на някое разплакано за мама детенце. TiredМалкия веднъж ми сподели,че тази г-жа биела децата и им се карала.Като го питах защо ги бие и им се кара,ми отговаряше,че не слушали и плакали. #2gunfireНо другата си беше невероятна-имаше страхотен подход към децата и никога не съм чула да повиши тон в групата.Водеше се в картона на малкия непрекъснато наблюдение в развитието му-как е приет в яслата(може ли да се храни сам,ходи ли на гърне,колко добре успява да комуникира и тн)Там се научи да ходи на гърне,там ядеше редом с другите деца(че даже и допълнително си е искал,а в къщи едва успявах да го нахраня Crazy),научи се сам да се храни...Учиха ги да рисуват криви линии,кръг...Още си пазя "рисунките" му от тогава Heart Eyes Сега не знам като пуснем малката на 2г на какви г-жи ще попадне,но в същата ясла няма да можем,защото вече ни идва много далеч.За съжаление където и да си пуснем децата,нищо не ни дава гаранция,че освен добрата и любима г-жа,няма да има и една лоша  Tired
Лъжичка си ползва предимно нейната пластмасова,но понякога се е налагало и от нашите да използвам.
Банята е същата одисея като повечето-не иска да седне и се поливаме прави,реве докато мия косата.
Количеството храна,което изяжда всеки ден варира.А и аз на око не мога да преценя като грамажи-просто гледам купичката колко е изпразнена днес и колко е било изядено вчера.
Млечни каши ,въпреки че се кърмим,й давам.Само това яде на закуска и кърма.Ако направя филийки с кашкавал или сирене и яйце също хапва,но после много бързо огладнява пак.Кус-кус,мидички,звездички,попара-не иска да ги погледне.
Вчера ми поставиха спирала.Малко ми е притеснено с тази алергия от метали,дето я имам,но ще следим за евентуална реакция и ако има такава ,ще я махаме.Дано както доки каза,да ми служи вярно  Praynig

Хубав и слънчев ден на всички! HugНие днес заминаваме за Ямбол  car003

# 563
  • Пловдив
Честит рожден ден на Дали я на Бишкота! Да е жива и здрава, много щастлива и игрива!  newsm59 newsm18  party023  Gift

За яслите си промених мнението напоследък. Иска ми се да не я пускам, заради боледуването, което е неизбежно. Но пък не искам и свеки да я гледа и да има по- голям контактс детето от мен самата Rolling Eyes. За мен идеалният вариант е да си имаме още едно детенце и да си се гледаме всички вкъщи  Mr. Green. Та, дано така стане  Praynig.

За къпането - няма такъв кеф  Crazy. То е пласкане на водата, радостно цвърчене и като резултат цялата баня, аз и ММ сме целите мокри  Party. Но, важното е че детето се забавлява  Peace. Банята е доста топла, минават тръбите на топлата вода и няма нужда от допълнително отопляне. Blush

Пенмар, и мен ме разби с тия количества храна  Laughing.

# 564
  • София
Добро утро дами Simple Smile

Мур, Андули   Hug Ще се видим, надявам се, днес на срещата, сама ще съм, най-вероятно. Времето ще е страхотно днес Simple Smile

Сиренце, и аз искам да те видя отново. За съжаление не мога да се включа в разходката поради неотложен личен ангажимент. Остава за друг път. Оттук нататък времето ще е хубаво и ще имаме много възможности.  Hug

Честит празник на всички рожденници!   bouquet

Love in Paris, не е добре да купуваш обувки без да ги премериш на крачето, особено ако не са за настоящия, а за бъдещ момент. Не знаеш колко ще порасне крачето до тогава. Каквато и скала за размери да намериш, най-точна е преценката на място с детето за обувки, които ще носи сега.  Peace

И да не забравяме, че в ДМ на рожденните дни на децата ползваме отстъпки, че аз съм изключила и приятелка ми напомни.

До скоро, хубав слънчев ден и весела Софийска среща.

# 565
За мен идеалният вариант е да си имаме още едно детенце и да си се гледаме всички вкъщи  Mr. Green. Та, дано така стане  Praynig.
Пожелавам ви го от сърце! HugИ тука да кажа, че снимките на Дара са супер! Нямам търпение и ние в неделя да видим как ще се представим! Wink
Сиренце, тук съм Hug, следя ви редовно, разписвам се също, макар и  не както преди на всяка страница Laughing Добре сме горе -долу, чакаме срещата София-Пловдив с нетърпение! Party
Ама този Емо Чолаков сутринта едни слънца показваше из цялата карта на България, а тука едно намръщено време... Crossing Arms
Бета, много са милички децата!Кака Яна ми е любимка, и преди съм го казвала-много умно детенце! И колко е музикална само! Simple Smile
За яденето-Ева напоследък хич не яде.От зъбите ли, от какво-не знам, но сутрин освен кърма и 2-3 залчета принцеска не хапва друго. Обедното хранене е половината от 220-те грама от кухнята, следобед пак по няколко лъжици каша или грис и вечер е най-зле-нищо не иска, освен кърма. Но пък през целия ден хапва много плодове-не отказва, за разлика от брат си. ПенмарShockedкакво е това ядене при вас??? Да ти е жив и здрав!
Весето, айде чакаме разказ и снимки от прощъпулника.
Катуолк, аз давам млечни каши-има по-голям избор на пазара от безмлечните. Иначе и ние се кърмим.
За акането:както казах Ева се храни твърде недостатъчно, но се изхожда поне по 2 пъти , че и по 3 на ден.
И да честитя рождения ден на Далия на бишкота!Нека е щастлива! Да ви радва и развеселява!
Честито и на Акаша/къде ли изчезна?/!  bouquet

newsm59  Gift newsm38

# 566
  • Бургас
Бишкотка, честит празник - нека Далия ви радва, както слънцето ни радва днес и е много здравичка, разбира се.    bouquet

Честита първа годинка и на Александра, Ивон и Виктор - да са послушни и весели дечица.

Мерси за инфото за млечните каши.
 Нови умения - слага капачката на мин. вода и я завива, съблича си сам анурака, (отваря ципа), вади предмети от кутийки и после ги слага обратно там, реди рингове (но предпочита да ги хвърля наляво - надясно). Иначе да върви още не може  Simple Smile
Стари умения - хапе, скубе, рита, удря, плаши ни   Grinning и само когато е в настроение прави гуш.

# 567
Честит рожден ден мъничка Дали, да растеш здрава и щастлива!
За мама Бишкота

Хайде на разходка в този слънчев петък....

# 568
Честит рожден ден на Дали , Александра, Ивон и Виктор ! Живички и здравички да са,много послушни,весели и дивички!

Мами,пожелайте ми успех,че колкото и смешно да ви се струва,пита съм месила точно 2 пъти(1-вия беше много успешен,късмета на начинаещия) Искам аз да си я направя,нали трябва от майката да е направена:) До сега рецепти гледах и сега запрятам ръкави. Снощи при нас валя мнооооооооого хубав сняг  Close Тая сутрин слънцето въобще не можеше да пробие облаците,но сегааа грее,греее:))) Дано и да се постопли повечко,че ми писна от тоя студддддддд

# 569
Получихме страаааахооооотна картичка от далечна Австралия - Катилиас,БЛАГОДАРИМ bowuu newsm51 Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт