помогнете ми

• 9 987
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Между другото, ако се наложи запор на заплатата, шефа ти няма право да те уволни, не знам дали го знаеш. Тогава той носи наказателна отговорност.

Това пък изобщо не е вярно! Може ли да ми посочите конкретния законов текст в Кодекса на труда, където се гаратнира такава закрила от уволнение на заборчнелите работници?  Не е много разумно да се дават напразни надежди на момичето. Работодателят носи отговорност ако не запорира и не превежда запорираните суми, но никой не го задължава да държи на работа работника. То ако ставаше така, всички щяхме да си просрочваме заемите и с това да си гаратираме трудовите договори в тая безработица.
Говорих преди не много време с позната, която има фирма и е счетоводител. Нейна подчинена имаше този проблем, и жената обясни, че няма право да я уволни, след като току що са й запорирали заплатата, и че носи наказателна отговорност  за това.
Няма как да ти посоча такъв законов текст в Кодекса на труда, тъй като не съм го чела. Но в крайна сметка, ако се замислиш, има логика.
Та, не искам да обнадеждавам авторката, просто аз това знам.

Нито има логика, нито е вярно.
Не разчитайте на "един счетоводител така каза".

И като вземеш друг заем, който няма как да върнеш, пак ще дойдат в работата ти. Да се хващат баща ти и братята ти нещо да работят. Ако е истина.

# 31
  • където ми харесва

Нито има логика, нито е вярно.
Не разчитайте на "един счетоводител така каза".

И като вземеш друг заем, който няма как да върнеш, пак ще дойдат в работата ти. Да се хващат баща ти и братята ти нещо да работят. Ако е истина.
Не разчитам. Казах какво знам. Аз не съм се сблъсквала с такъв проблем. Извинявам се, ако съм подвела авторката, не е било нарочно.

# 32
Цялата тема ми понамирисва. Няма съдия изпълнител, с който да не можеш да се разбереш. Както и финансова институция, с която да не стигнете до разбирателство...

# 33
Момичета, възможно е авторката да няма майка - тогава пак си сирак нали така? Гледам постовете и са основно в темата  "Получихте ли семейни добавки за деца /детски/ " Споменала е, че баща и и братята му са безработни. Не мисля, че има нещо гнило.

GOSSIPGIRL_S, мило момиче, ако някак успееш да се отървеш от тези кредити бъди сигурна, че това ще е едно от най-правилните решения в живота ти! Успех ти желая!

# 34
Благодаря на всички за опитите да ми помогнат!Вече погасих всичко!И относно съмненията ви-братята ми бяха ученици,когато съм писала в темата за детските.Вече не са затова сам писала че са безработни.И да имаме баща,но нямаме майка-почина много отдавна бяхме почти бебета.И отново благодаря!

# 35

Общи условия

Активация на акаунт