МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 102 197
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Хе-хе, току-що прочетох това.

"Жена избира ламиниран паркет:
- Трябва ми нещо практично и здраво за детската стая.
- Колко деца имате?
- 6.
- Препоръчвам ви да я асфалтирате... "

Да ви навява някакви асоциации?
Joy

# 646
  • София
Привет, мами! Hug На Косьо не му достигна балът на първо класиране за НПМГ Sad. Класиран е в 18 СОУ, паралелката с френски. Доколкото знам, това е една от най-силните паралелки в училището, но не е това, което искахме. За съжаление прогнозите за драстично покачване на баловете се сбъдна- беше с 0,804 над минималния бал от 2011г.в НПМГ и това се оказа недостатъчно. Дано има шанс на второ класиране! Praynig

Чакаме отчет и от другите седмокласници! Wink

# 647
  • Не съм от тук и съм за малко
Сладка, дано!  Praynig  Hug Кога е второто класиране?

# 648
  • София
На 3 юли ще излязат резултатите от второто класиране. Още една седмица.... smile3518

# 649
  • София
Дано да успее!

# 650
  • София
На 3 юли ще излязат резултатите от второто класиране. Още една седмица.... smile3518
Hug Стискаме палци за 2-то класиране.

# 651
Мами дайте кураж -не знам от хормоните ли е или полудявам!
Скоро ще пиша при вас -чакаме си третото детенце, но проблема е такъв -имаме си 12 годишна щерка -лъвица  ooooh! , и страхотно момченце водолейче на 6год. -нашата гордост и спечелена с действията си любов -за сметка на каката ни! Не че не ги обичаме и двамата -но са толкова различни и малкия печели точки! Та за третото заложихме на момче -то не бяха таблици и изчисления на гинеколози -но аз имам голяма слабост към момчетата, а и таткото ни, отидохме вчера на ФМ и си тръгнахме много разочаровани като ни казаха пола на бебето -момиче, прибрахме се без да си говорим!
Таткото се нацупи, малкия се разсърди, че няма да си има братче, а пак сестричка, а каката ни че все ще и досажда по малката сестричка, аз също много се разстроих -много искахме момче!
Цяла нощ не спах притеснена -най вече от реакцията на мъжа ми -ако ако след време реши да избяга от нас, ами сега не се разбираме с нашата лъвица, а чакаме скорпионче момиче -и пак цялата тежест върху мен пада!
Мили мами -четох тук че има мами с две щерки и един мъж -кажете как е, особено, ако и вие сте искали да сте мъжка мама, мъж ми днес цял ден не се е обаждал да ме провери -децата само се карат -а аз съм извън нервите си -не знам на кой да угодя и какво мога да направя -няма връщане назад! Вчера като го питах -дали ако мислеше поне малко че ще е момиче, щеше ли да пожелае трето -нищо не ми отговори!
Как да се справя психически -дали да не се обърна към психо, защо искахме толкова момче и не бяхме подготвени за момиче -но като си ги имам и двата пола в къщи и едното просто боготворим и се притесняваме повече за него, а и то отвръща -а пък другото всичко на готово без да дава нищо в замяна! Много съм объркана -полудявам и се извинявам че по този начин се обръщам към вас, просто не виждам друга подкрепа -то господ си знае работата и затова ни праща още една дъщеря, а и съм чела, не родителите, а децата си избирали родителите -просто не съм подготвена за това -а моите ме гледат с упрек - все едно аз съм виновната!  Защо се получи така -как да реагирам, как да се успокоя, че ще имам една помощница!

# 652
Неонка, много съжалявам за така развилата се ситуация!Не за това, че бебето ще е момиче, а за реакцията на бащата.Предполагам си наясно, че това че е момиче няма по никакъв начин да определи и характера на бебето.По скоро според мен това че мъжа ти се държи така те измъчва.Аз имам две момчета и момиче.Момчетата са ми коренно различни.Големия е сериозен, отговорен, разумен и разбран.Малкия е фурия - енергичен и пакостлив.
Хормоните ти бушуват и сигурно ти е много тежко.Помня и аз как ми се плачеше и драматизирах и нелепи случки.Дано съпруга ти скоро се вземе в ръце и ти върне спокойствието и радостта!Желая ти една прекрасна бременност и  детенце с което да се гордеете! Hug
Нашия батко е приет в 133-то с френски и руски.Това въобще не му е по вкуса обаче и ще чакаме второ че и трето класиране.Не съм много наясно обаче какво се прави за третото класиране и се притеснявам да не объркам нещо и детето да остане без училище.Ако някой е осведомен би ли ми влял малко мозък в главата, че там сега е само една пихтия и малко айрян  Laughing

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 18:31 от карамелена

# 653
Сладка мама, пращам ти положителна енергия и вярвам, че детето ще попадне на най-доброто за него място. Simple Smile
Карамелена-на теб също късмет и успех пожелавам Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 15:06 от Еластина

# 654
  • София - Дианабад
Ооо, и аз стискам палци на 7-класниците  Praynig!

neonkaa, аз пък имам три момичета и съм щастлива. Таткото може би е искал поне едно момче, но сега си е щастлив с трите. На характер са различни, а на визия като близначки  Mr. Green. Не знам какви ще бъдат в "трудната възраст", че на всичко отгоре са породени и ще навлязат в нея една след друга. Най-важното е, че си ги обичаме и се подкрепяме. А на съпруга си му кажи, че "каквото е сложил във фурната, това ще се опече  Wink" /наскоро една приятелка го разказваше  Mr. Green/. Пожелавам ти спокойна и лека бременност, наслаждавайте се и се радвайте един на друг, бъдете живи и здрави всички вкъщи!  Hug

тедивас, благодаря за пожеланията. На къмпинг бяхме в Гърция, на Ситония /на нашето Черноморие отдавна не ходим по шепата останали къмпинги/. Много спокойно място, без излишни барове, таверни и т.н., с изключение на едно малко магазинче. Дърветата пазят сянка в къмпинга, а на крачка от изхода е плажът и моренцето - топла вода до коленете, затворено заливче, кърпата си я опъваш съвсем спокойно където си искаш  Peace. Миналата година бяхме пак там през септември и сега пак бяхме там. Бяхме на палатка Peace.

# 655
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте милички.Първо честито на всички който празнуваха поводи през последните две седмици.За да не пропусна някой няма да изброявам.Желая ви здраве и пак здраве,останалото си го имате.Щастието е в къщите ви.
Пролетна и аз мислях да слагаме при първа възможност паркет,че на плочките Айси доста се посинява като пада,но сега се замислих дали да го правим  newsm78.Щом при толкова деца се препоръчва асфалт  Rolling Eyes!?!? Ще взема да се откажа,че той пък много жули,а мойта мома само чака лека коричка и почва да чопли  hahaha
Неонка ние много искахме последното да е момче.Смятахме по смяната на кръвта,по всякакви таблици и тем подобни.Мъж ми има сестра и тя има момиченце и ние едно ,а свекървата умира за момче та и ние се запалихме,ама не стана.Не мога да кажа,че бяхме разочаровани.Явно дълбоко в себе си сме искали пак момиченце.Сега много често си говорим отново за бебе,но мен много,много ме е страх.И двамата обаче сме категорични,че искаме пак момиченце! Наистина всяко дете е различно.Имам голяма кака скорпион,която е дете мечта за всяка майка.Малка кака овен и е също мечта.Малкото е уж благолюбива зодия-дева,ама е  същинско дяволче  Mr. Green.Моля се само да ми е жива и здрава,другото ще го изтърпя  Praynig Praynig Praynig.Живо и здраво да ти се роди детенцето пък всичко ще се нареди и ще си дойде по местата  Peace.
Горис и ние от няколко години почиваме само в Гърция ,но на Керамоти.Наемахме един апартамент,а миналата година бяхме в един по евтин хотел.Случвало се да отидем 2 пъти за по 2 дни и на палатка в горичката на плажа.Противно на очакванията ми беше супер( а си мислех,че не ставам аз за тая работа) .Сега обаче ще  сме на палатка в къмпинга само заради тока понеже ще сме за 4-5 дни  и имам куп въпроси,така че очаквай да ти напълня пощата  Embarassed извинявай за което  Hug  bouquet
Ние бяхме с Айси е Пирогов за няколко дни.Понеже ми е много кротко диването и не иска да си изпие химията,се наложи да я приспят за да огледат със сонда с камера хранопровода.Там всичко е наред,но другите новини са лоши.Някой може би помнят,че тя е с амниопластика на влагалище.Сега се оказа,че пак няма,няма и матка   Cry.Изплаках си очите.Как да погледна детенцето ми,как да му кажа,че то е по специално,че живота му ще е различен? Аз родих 4 деца,ами тя? Ужасно е......................По ужасно е ,че с пълната упойка и мъчението изобщо увредихме повече сърчицето.Много трудно излезна от упойката,все още не диша добре и личицето и посинява а минаха няколко дни .Не яде,само на кисело мляко е и някоя и друга солетка.Ще трябва да се опитам да влезна по рано при Велковски  от очакваното.Уплашена съм много.Благодаря ви,че бяхте с нас и ни стискахте палци.Ще ми трябват малко сили и на мен и най-вече да се въоръжа с воля.Щом от мъж правят жена,че и ражда ,явно има решение и за нашия случай,ако не тук в чужбина може би.Извинявайте за дългия и с лош привкус пост-ферман,но така ми дойде от вътре,а уж щях да си държа устата затворена  ooooh!С две думи ще спомена и нашата голяма кака.На матурите има добри оценки в неделя беше и първия изпит в Софийския.Още не съм убедена,че журналистиката е най-доброто за нея,но няма да и се бъркам.
В този ред на мисли,сладка мама ще стискам палци да влезнете на второто класиране.
Ако някой има време за губене и му се чете ,ето тук са произведенията на Зори.Много се гордея с нея.
http://otkrovenia.com/main.php?action=showuser&username=elisten&tab=2

# 656
Майките на седмокласниците обяснимо са притеснени, но ще се наредят нещата. Ако не сте доволни от първото класиране, спокойно изчакайте второто - нищо не губите. Стават доста размествания, така че шансът да се придвижите за по-предно желание е доста голям. Виж, за трето - обмислете добре шансовете за успех, рискът не е малък - така или иначе детето няма да остане без училище, но може да се окаже в не много желано. Стискаме палци!

неонкаа, полът на детето няма нищо общо с характера. Имам само една дъщеря (прекрасна е!), но трите ми момчета са абсолютно различни като нрав. От разказа ти оставам с впечатление, че дъщеря ти страда от откровеното предпочитане, което демонстрирате към брат й и затова се държи предизвикателно - просто се бори за внимание, пък ако ще и то да се изразява в караници. Опитай се да се вглеждаш повече в хубавите неща, които прави (колкото и рядко или дребно да е хубавото в поведението й) и й показвай, че го забелязваш. Постави си за задача да я хвалиш поне веднъж на ден - дори за нещо съвсем дребничко - но веднага, след като го направи и непременно й кажи за какво точно я хвалиш: че си е измила чинията, че се е прибрала навреме или че кротко е поиграла с брат си. Или за каквото още се сетиш. Тя очевидно ревнува и от брат си, и от новото бебе, затова е така лабилна. Позволи й да покаже добрите си страни. Точно в момента не ти е лесно да се успокоиш и да погледнеш нещата отстрани, но ако сама не си помогнеш, никой не може да го направи. Страхът ти, че съпругът ти може да ви напусне заради пола на бебето, може само да подхрани негативното му отношение. Мисли си за хубавите страни - на момичетата обикновено може повече да се разчита, те по-открито и без резерви изразяват любовта си - а какво повече му трябва на един родител?  Simple Smile Ще видиш, че и двамата с мъжа ти ще сте щастливи, че ви се е родила втора дъщеря.

Еми, много е трудно да приемеш, че детето ти е различно, но всеки си намира мястото в живота, особено ако е обкръжен с любов  и разбиране. Надали точно това е темата да го кажа, но не раждането те прави майка. Тази година наградата "Герой от приказка" на конкурса "Златна ябълка" на Национална мрежа за децата получи една жена, осиновила 4 деца - не можеш да си представиш колко любов и щастие излъчваше цялото семейство! Разбира се, осиновяването не е единственият път към щастието, но просто не мога да ги забравя как светеха!
Стискаме палци на Айси да е жизнена и енергична, другото ще си дойде.

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 22:44 от Кабо Алма

# 657
Емили, голямо гуш.
Ти си толкова позитивен човек, сееш оптимизъм и вяра. Всичко ще е наред с малката кукла .
Обградена от  толкова много любов, носена от толкова много ръце.....няма как нещата да не тръгнат на добре за невинното човече Hug
Медицината всеки ден твори чудеса, дано попадате на добри специалисти и човечни хора.
Сили ти пожелавам Praynig Hug

# 658
  • Бургас
Еми,приеми и от мен една голяма прегръдка! Hug
Еластина много правилно ти е писала,че медицината се развива непрекъснато и болести,които преди мислехме неличими,вече не са присъда.
Стискам палци за Зори!Защо мислиш,че журналистиката не е за нея?Сигурна съм,че ще успее!

Неонка,прочети поста на Еми и помисли имате ли проблем всъщност.Какви са тези лъвове,тигри и водолеи?Ти сега си объркана и изморена от децата,но мъжът ти хич не го разбирам.даже децата знаят,че вероятността момче-момиче е 50 към 50.Какво се е одертил?Кажи му,че всъщност от него зависи пола,да върви да се сърди на себе си.И да стиска палци да се роди на зодията си,че има майки едната си ръка дават да се роди детето им на термина.

На всички седмокласници желая успех!Милите душици,измъчиха се вече.

# 659
  • София
Емили, не знам какво да ти напиша, миличка.... Sad Голяма болка си е за майката да научи такова нещо за дъщеря си....Но ти си знаеш, че Айси е специална, Бог е намислил нещо хубаво за нея и тя ще го осъществи с вашата любов и подкрепа. Hug

neonka, проблемът ви не е в пола на бебето, а в различното отношение към първото и второто дете. Минахме през такъв период и донякъде мога да те разбера. Hug На първото дете по правило се възлагат много големи очаквания, отговорности, много се изисква от него. Второто се гледа вече по-спокойно, с повече разбиране. Като прибавиш към това и неизбежната ревност на по-голямото, ето ти достатъчен повод за едно по-предизвикателно поведение от страна на дъщеря ти. Сигурно притеснението от предстоящата промяна и бушуващите хормони на бременността ти пречат да оцениш адекватно ситуацията, но ако последваш съветите на Кабо Алма, най-вероятно съвсем скоро ще осъзнаеш, че нямате никакви основателни причини за тревога.  Hug

карамелена, предимствата на второто класиране са, че или запазвате сегашната позиция, или ще бъдете придвижени към по-предно желание. При третото класиране, обаче, не е така- местата от първото и второто класиране няма да ви се запазят; участвате на чисто, така да се каже, но за много по-малко на брой места и то само в училищата, където останат незаети бройки.

Общи условия

Активация на акаунт