За неизбежната самоотбрана

• 35 363
  • 548
  •   1
Отговори
# 300
  • София
не, беше си намигане, дори леко се усмихна, ми се стори. Точно останах и аз с впечатление, че наглее.

# 301
  • София
да, верно намигна накрая! Оозадачена съм, не мога да си го обясня.

Всъщност сега като гледах за втори път, може и някво тикче да е.
Има си разлика между тик и съзнателно намигване.Гледах го няколко пъти.Дали майка му му е повдигнала самочувствието,че всички са на негова страна, или си и самовнушил, че не е направил нищо. newsm78 Поведението му ми се стори нагло.Очаквах смачкано и свито момче, може би затова ми се разминават очаквания и действителност.

# 302
Е, аз не изключвам вероятността да е пийнал един-два Ксанакса и поради това да стои леко неадекватно. Повече ме изненадва липсата на следи от т.нар. "побой", "меле" и прочее угрози за живота. Не, че е невъзможно, но е странно да твърдиш, че животът ти е бил в ужасна опасност, след като нито си бил приведен в безпомощно състояние (както ако двама те хванат и трети те млати), нито си пребит в буквалния смисъл на думата. Виждала съм какво представлява мъжко меле и как изглеждат после потърпевшите, затова и се изненадах.

# 303
  • София
Е, аз не изключвам вероятността да е пийнал един-два Ксанакса и поради това да стои леко неадекватно. Повече ме изненадва липсата на следи от т.нар. "побой", "меле" и прочее угрози за живота. Не, че е невъзможно, но е странно да твърдиш, че животът ти е бил в ужасна опасност, след като нито си бил приведен в безпомощно състояние (както ако двама те хванат и трети те млати), нито си пребит в буквалния смисъл на думата. Виждала съм какво представлява мъжко меле и как изглеждат после потърпевшите, затова и се изненадах.
Не сме го видяли гол, може и да има синини...

# 304
Не сме го видяли гол, може и да има синини...

Ми гледам, че ходи, не казват да е бил третиран медицински, здрав и прав ми се види, а не като след животозастрашаващ побой от трима пияници... Не може да убиваш в гръб всеки съученик, който те е сритал до синьо, все пак. Както и да е, ще видим, засега все още нищо не е особено ясно.

П.С. Със сигурност знам обаче, че никак не е лесно да убиеш човек с един удар в гърба - много силно трябва да замахнеш, много ентусиазирано и определено не става случайно.

# 305
  • София
не знам, на мен би ми станало страшно само при вида на трима пили срещу мен, особено след разбиването на вратата. Тогава човек буквално може да превърти и да грабне каквото му попадне. Все пак, как се оказва така, че по него няма драскотина (ако приемем тази версия), а трима млади, здравви младежи са смляни, целите в синини? От един човек?

# 306
crazy chick Ако проникне някой у вас и ти прибегнеш до самозащита, първо трябва да те вкарат в инвалидна количка ли, че да ти изглежда достоверно? Да не си го видяла гол, че да знаеш как му е тялото ?  ooooh! ooooh! ooooh!

П.П.: И ти разбра ли кой или как е нанесъл/нанесен фаталния удар?  ooooh!

# 307
Ами той си изглежда доста здрав физически, а пък и синините на другите не са ни показали или поне аз не съм видяла репортажи...

# 308
crazy chick Ако проникне някой у вас и ти прибегнеш до самозащита, първо трябва да те вкарат в инвалидна количка ли, че да ти изглежда достоверно?

Виж сега, вярвам, че ако положиш усилие, ще вникнеш в разликата. Едно е у нас да влезе някой непознат, друго е съквартирантът ми да влезе в стаята, която е толкова моя, колкото и негова, и то след като аз му отключа. Или на теб ти е едно и също? Това, че някой е сритал талашитената врата веднъж-дваж (щото тя точно така изглежда, като сритана веднъж), понеже отвътре съквартирантът му не го пуска да си влезе, на мен не ми изглежда някаква нечувана революция или повод да се грабне ножа и да се убива.

# 309
А възможно ли е друг да е наръгал починалото момче в мелето? ТУК чета, че Илко са го нападнали с нож и вилица, затова е грабнал и той нож да се отбранява. А това, че не коментира, може би е посъветван от адвокат. newsm78

# 310
  • София
  Аз още вчера писах на едно място,че щом тримата са биели един, единия няма как да наръга откъм гърба един от тримата.Дори предположих,че може биячите , без да искат или замахвайки , да са се наръгали един друг.

# 311
  • София и там където не се пуши
 Аз още вчера писах на едно място,че щом тримата са биели един, единия няма как да наръга откъм гърба един от тримата.Дори предположих,че може биячите , без да искат или замахвайки , да са се наръгали един друг.

и аз това го споменах, как ще докажат със сигурност, че Илко е забил ножа.

# 312
crazy chick Ако проникне някой у вас и ти прибегнеш до самозащита, първо трябва да те вкарат в инвалидна количка ли, че да ти изглежда достоверно?

Виж сега, вярвам, че ако положиш усилие, ще вникнеш в разликата. Едно е у нас да влезе някой непознат, друго е съквартирантът ми да влезе в стаята, която е толкова моя, колкото и негова, и то след като аз му отключа. Или на теб ти е едно и също? Това, че някой е сритал талашитената врата веднъж-дваж (щото тя точно така изглежда, като сритана веднъж), понеже отвътре съквартирантът му не го пуска да си влезе, на мен не ми изглежда някаква нечувана революция или повод да този някой да грабне ножа и да го убие.

Виж, отвчера забелязвам че във всеки пост хвърляш нотка на съмнение и едва ли не загатваш, че момчето (което е било потенциалната жертва) умишлено и хладнокръвно е убило другото. А нито знаеш дали и кой и как е нанесъл някакъв удар. Аз също не знам, не разполагам с проверени факти, включих се по темата, защото съм потресена оттова да чувам за подобни случай всеки ден и имам гражданско мнение по темата. Докато твоята гледна точка, която дотук си представила за мен ЛИЧНО е адски тесногръда и посредствена, и не обръщаш внимание на по-големия проблем. Както и да е... Нека съдът реши как е действано, кой и как трябва да бъде наказан.

# 313
......., друго е съквартирантът ми да влезе в стаята, която е толкова моя, колкото и негова, и то след като аз му отключа. Или на теб ти е едно и също? Това, че някой е сритал талашитената врата веднъж-дваж (щото тя точно така изглежда, като сритана веднъж), понеже отвътре съквартирантът му не го пуска да си влезе, на мен не ми изглежда някаква нечувана революция или повод да се грабне ножа и да се убива.

То и заключването си има причина, ако вече е коментирано, извинявам се:

Цитат
По думите на обвинения Илко всичко започнало, след като пияният Мартин Данчев  - братът близнак на убития Марио, се прибрал в стая 322 в бл. 23А в Студентски град и започнал да го тормози.

"Святкаше и гасеше лампите, буташе шкафчетата от единия край към другия. Всичко правеше, за да ме събуди и да ме подразни", споделил Илко.

Той се вбесил и избутал Мартин извън стаята, а след като си разменили няколко остри реплики, заключил вратата след него. Това ядосало още повече Мартин и той повикал брат си Марио и приятеля им Владимир.

Когато пристигнало подкреплението, те започнали да тропат по вратата и да заплашват, че ще я разбият. По самата врата дори има дупки от удари.

Тогава Илко отключил и тримата се нахвърлили срещу него. Студентът от Добрич разказал пред разследващите, че не помни откъде е взел нож и кого може да е наръгал
.

# 314
да, верно намигна накрая! Оозадачена съм, не мога да си го обясня.

Всъщност сега като гледах за втори път, може и някво тикче да е.
и на мен не ми прилича на намигване, а освен това се вижда само едното око, може да е примигал с две очи, но не се вижда

Общи условия

Активация на акаунт