За неизбежната самоотбрана

• 35 357
  • 548
  •   1
Отговори
# 345
  • В Космоса
Наскоро 3-ма пребиха до СМЪРТ мой познат. И на тях идеята им била да го "ступат", защото се дразнел с тях. Close
Това не го разбрах, кой се е дразнел и защо ония са го пребили?И аз се дразня на много неща, но не бия всеки и всичко,което ме дразни.Той ли ги е дразнил,те ли него?

Нещо са се сдърпали и решили да го понабият, но се унесли. Та и тук е било възможно подобно развитие, ако не е реагирал.

# 346
Не ми обяснявай как за такова нещо нямаш избор. Ще седя с някакви дебили да ме тормозят, които не са ми никакви на всичкото отгоре и накрая ще заколя единия. Няма начин.

По този повод си мислех, че вниманието на всички днес е насочено към самите агресори и проявите на агресия, и някак се отнема вниманието от другата страна на монетата, а именно как да се отбягват агресивни личности и конфликти с тях. Щото такива винаги ще има. Мисля, че това е също важна част от "обучението" на едно дете, грубо казано. Вие учите ли децата си как да се справят със злонамерени индивиди? Ако например някой ги тормози, както в случая, ако им се подиграва, ако застрашава спокойствието им изобщо, казвате ли им да бягат с всичка сила, да се оплакват на всеослушание, да викат за помощ или по-скоро ги съветвате да се отстояват и да си търсят правата?

# 347
Илко е викал и това се е чуло в съседните стаи ...

# 348
  • Варна
Ако например някой ги тормози, както в случая, ако им се подиграва, ако застрашава спокойствието им изобщо, казвате ли им да бягат с всичка сила, да се оплакват на всеослушание, да викат за помощ или по-скоро ги съветвате да се отстояват и да си търсят правата?

Ако тормозещите ги са деца, казвам им да си отстояват правата (т.е. да съобщят на някой възрастен), ако са възрастни - да бягат с всичка сила.

# 349
  • София
Трудно,Чик! Трудно! За да отстояваш едно право, като правото на защита, трябва да има някой, който да ти съдеейства за това право. В случая общежитията са като бардаци, едва ли има човек, който да не е влизал там по някакъв повод, и да не се е уплашил - портиерите са слепи, глухи и неми, изчезват регистрационни книги (защото свършила книгата и колежката я изхвърлила!), държат се стаи за препиване, кражби, обири... хората просто нямат на кого да разчитат и се оправят сами,  включително децата в училище масово се опревят помежду си, къде с бой, къде с психически тормоз. Също като разказаните тук истории с тормоза над нежелани съквартиранти. Цветът на нацията! Срамота!

# 350
  • Gone with the wind
Ами значи все пак си се изнесла. Не ми обяснявай как за такова нещо нямаш избор. Ще седя с някакви дебили да ме тормозят, които не са ми никакви на всичкото отгоре и накрая ще заколя единия. Няма начин.

Да, това също не ми се връзва - върнал се е в стаята при близнаците, понеже новата била по-мизерна. Ако трябваше да избирам между мизерията и тормоза, определено не бих се спряла на тормоза  newsm78
Много неща във версиите и на 2те страни не ми се връзват - дано истината излезе наяве

пс - едно от странните ми неща е как Илко е бил сънен. Нали 5-10 минути преди това е имал спор с 1ния близнак, станал е да заключи вратата. Аз лично не заспивам никак лесно след като вече веднъж съм събудена, не знам как е при другите

# 351
Също като разказаните тук истории с тормоза над нежелани съквартиранти. Цветът на нацията! Срамота!

Ти видя ли сайта на Студентски град, линк към който постнах по-назад? В подфорум "Общежитието" има главна тема "Хайде да се пое*м довечера,a?" (дословно цитирам) и друга: "Заведения, пиене, лудници". Какъв цвят, каква нация...

Аз вече казах как мои роднини решиха ситуацията със Студентски град и изобщо софийското студентстване - с рязко прекъсване и прибиране в родния град. Изглежда крайно, но в крайни ситуации се налагат крайни мерки понякога. Когато те тормозят, най-добре е да бягаш (включително и в по-мизерна стая), защото иначе лесно можеш да се окажеш въвлечен в неприятности. Децата и младежите трябва да знаят това.

# 352
  • София
Това са млади мъже, при тях територията е важна. Нищо чудно в един момент да му е щракнало нещо от вида, защо аз да живея в мизерията всеки ден и всяка нощ, а двамата да ползват хубавата стая като база са преспиване  при препиване. Конфликтът е тлеел от доста време, че и като нищо си е горял.

Никой не е казал, че непременно студентството трябва да е в СГ. Може и на свободен наем, вместо завой в родния град. Толкова много хора идват и се установяват по време на студентството, за щастие не всички живеят в СГ, и работа си намират, и квартира. Не казвам, че са светци, но я карат доста по0кротко. То, как и да я карат, ако ходят на работа!

# 353
Детето на мои познати се настани в СГ в прилична стая - легло без пружина, баня със счупени кранове и избита врата към нея. Родителите правиха почти основен ремонт и купиха ново легло. Представям си какво е мизерна стая, щом това е прилична...
Много лесно коментираме, когато нещо не сме преживяли.

# 354
  • София
   Всичко е станало вече и нашите приказки са след дъжд качулка.Можело е, ако ...  и т.н., но вече няма връщане назад. По-добре да измислим, как да не  продължават да се случват  такива неща.Лошото е,че родителите могат да ги контролират само до един момент и после ... става страшно.

# 355
  • София
какво  има а му мислим, като всичко вече е измислено! Просто трябва да се въведе ред и дисциплина в общежитията и извън тях.

# 356
crazy chick, моята философия още от детско-градинските площадки, когато децата ни тепърва прожождаха бе, че когато срещнеш агресор, най-напред трябва да се дистанцираш. Категорично. Изчезваш и толкова. На по-късен етап, с чужда помощ може и да си отстоиш правата, ако има цивилизован начин, ако не - какви права? Как се отстояват права? С побоища, надмощие и прочие? Абсурд, това не е моята философия. Някои я споделят, други предпочитат да съскат на децата си - удари го, маме и ти!
Да не си помислите, че съм слабохарактерна, нееее, напротив, но първични и физически битки, както и психически тормоз като демонстрация на надмищие са ми безкрайно противни.

# 357
Лошото е, че винаги така се получава - случва се нещо, говори се "ще направим..." и накрая пак същото. Всяко чудо за 3 дни. Ще забравим и този инцидент до ... следващия подобен. Първия ден някакви хора изговориха сума ти безсмислени неща в ефира на една ТВ и нищо конкретно не казаха на студентите, присъстващи в студиото с реални предложения.

# 358
че сме за това като цяла в темата, да им дисциплина  при студентите
 Peace
, като се спазва " Правилник за вътрешния ред в студентските общежития" !

какво  има а му мислим, като всичко вече е измислено! Просто трябва да се въведе ред и дисциплина в общежитията и извън тях.
 Peace

Видеонаблюдение на всеки етаж, паник бутон при портиера и да
бъдат отсранявани тези студенти, които нарушават правилата!
Те да си търсят квартири на свободен наем - нарушителите.

# 359
  • София
какво  има а му мислим, като всичко вече е измислено! Просто трябва да се въведе ред и дисциплина в общежитията и извън тях.
Мисълта ми не беше само за общежитията.

Общи условия

Активация на акаунт