За неизбежната самоотбрана

• 35 360
  • 548
  •   1
Отговори
# 330
Е на мен ми се стори арогантен в репортажа, но от няколко минути не може да се прецени, може да е бил неадекватен, а намигването-тик... Освен това не може да тръгне да се обяснява на репортерката, тя не е тази, пред която да го прави.
 Но на мен ми направи впечатление ританата врата - такива дупки правят ли се от неагресивно настроени хора?

# 331
Единият близнак отива да вика подкрепление - защо  - за да си легне ли?

За да го ступат, може би, но заради 2 синки, които ще носи 2 седмици, трябвало ли е да стига до убийство? С кое по-точно му е бил застрашен живота, с това че са били трима ли?
Според теб, ако единият държи бухалка, а другият пистолет и този с бухалката убие този с пистолета - това не е умишлено убийство, а самозащита? А този с пистолета, сигурни ли сме дали би го използвал или това няма значение нали е превишаване пределите на неизбежна отбрана и с това заслужава смъртта си?

smile3516

# 332
  • Gone with the wind
Малко ми е странно как с лека ръка решихте кой виновен и кой не, без да сте сигурни във фактите. За мен и двете страни са еднакво убедителни в обясненията си колко е добро тяхното гардже. Непонятно ми е как майка може да нарече дете, което още не е изстинало, боклук  Shocked До толкова ли сте убедени в думите си и как може да сте сигурни, че вашите деца са по-добри от него? Явно сте много безгрешни щом си позволявате да мятате така камъни на поразия по някой, който никога вече не би могъл да се защити. 
И друго се замислих - един човек с близо 2 промила алкохол колко може да координира движенията си и колко сила му е останала? Може би за това и нападнатия е с по-малко рани и синини от нападателите (с такова впечатление останах от прочетените коментарите тук)  newsm78

# 333
  • Варна
Малко ми е странно как с лека ръка решихте .......................

На мен много ми е странно, ти как реши, че сме решили. Никой не е изказал категорично мнение, а и някой да го е направил обърни се лично към него, а не към всички пишещи. ooooh!

# 334
  • София
Наскоро 3-ма пребиха до СМЪРТ мой познат. И на тях идеята им била да го "ступат", защото се дразнел с тях. Close
Това не го разбрах, кой се е дразнел и защо ония са го пребили?И аз се дразня на много неща, но не бия всеки и всичко,което ме дразни.Той ли ги е дразнил,те ли него?

# 335
  • София и там където не се пуши

На мен много ми е странно, ти как реши, че сме решили. Никой не е изказал категорично мнение, а и някой да го е направил обърни се лично към него, а не към всички пишещи. ooooh!

И аз това се учудих, но все пак да кажа на ku4o, че сме за това като цяла в темата, да им дисциплина  при студентите и да се изрине Лас Вегас от студентски град. Вместо да се строи нов град например или новата дума кампос, Лас Вегас да отиде някъде в полето в пустинята ако може. Защото това на нищо не прилича. Мъжът ми дори разправяше преди време колеги на по 40 и действащи в нощния живот на София, всичко търчало към СГ. Е там е бъдещето на България и ако от сега им се разбият нервите, става лошо.

# 336
  • Gone with the wind

Не малка част от пишещите изразиха категорично мнение, затова и не се обръщам поименно, малко дълго ще се получи.
Dorothy, това го разбрах, съвсем различен беше въпросът ми.
Нееднократно се е оказвало, че нещата не са такива, каквито изглеждат. Не, че това има значение - едно момче е мъртво, а на още 3 тази нощ ще остави белези за цял живот. За жалост ние не си взимаме поука от трагедиите и се сещаме за причините след поредната такава, но мерки да се предотврати следващата никой не взима. 

# 337
че сме за това като цяла в темата, да им дисциплина  при студентите
 Peace

, като се спазва " Правилник за вътрешния ред в студентските общежития" !

Не можах да намеря конкретно за УНСС /Общежития/, но предполагам са подобни.
Напр. :
I. OБЩИ РАЗПОРЕДБИ
Чл.2.
(3) Гости се допускат в общежитието в часовия пояс от 07:00 до 24:00 часа, след като дежурният портиер запише в книгата за гости данните на лицето, от представения документ за самоличност, часа на влизане и лицето, при което гостува.

(4) Гости се допускат при наличие на предварително заявена писмена покана при Управител-домакина от страна на настанения, като се вписват поканените гости. При невъзможност за предварително заявяване на поканата се допуска гостът да бъде посрещнат лично от настанения, при когото гостува, като двамата се представят и легитимират за вписване в книгата за гости едновременно.

Чл.3. (1) В общежитията се определя времето за почивка от 22 до 06 часа и от 14 до 16 часа.
(2) През определеното за почивка време обитателите и наемателите на помещения са длъжни да пазят тишина и да не смущават живущите в блока. Изключения се допускат само за случаи с разрешение на управителя на общежитието и председателя на домовия съвет, както и при ползване на обособените за самоподготовка стаи – читални и репетиционни.

http://www.nma.bg/bg/lpage/75a951/5a7905/a9dddb

# 338
  • Варна
PAV1 , за съжаление правилници не се спазват, ако чатала не е на врата.
То така е и със законите, ако има безнаказаност, все по-малко хора си правят труда да ги спазват.

# 339
Малко ми е странно как с лека ръка решихте кой виновен и кой не, без да сте сигурни във фактите.

На една друга планета, както правилно отбеляза мъдра потребителка, се прави така - прочитат се пет реда в Блиц, Шок, Тряс и прочее, правят се малоумни изводи и се започват шествия, присъди и петиции. Сега всеки се прави на много безпристрастен списващ, но в началото тази тема отпочна доста по-различно - алкохолици; агресори; получил си заслуженото; да не е пил; един боклук по-малко; изобщо не ми е жал ни за него, ни за майка му; убиецът не е убиец, горкото момче, как може изобщо да бъде задържано, каква несправдливост, възмутена съм (за справка: дословно из предходните страници) ... И така нататък пеньоарени безсмислици. Опиташ ли се да озаптиш свободната лирика, малките мозъчета изпадат в затруднение и криза на смисъла, и не проумяват, че всеки е невинен до доказване на противното.

# 340
  • София
Maрио е бил съквартирант на Илко. Илко го изхвърлил от стаята, защото му пречел да спи. И заключил. Чул, че Марио се обажда на брат си, който също му е съквартирант, да дойде. Не се обадил в полицията да потърси помощ. После Марио, брат му и още някакъв започнали да блъскат по вратата да бъдат пуснати. Илко ги пуснал най-накрая и станало мелето. В цялата ситуация ТОЧНО Марио, който бил част от първоначалния конфликт, бил наръган. В гърба. От Илко - другата страна в конфликта.
Засега това са данните.
Всеки сам преценява, но следствието си върши работата, а съдът решава.
Не мога да бъда категорична в личните си оценките на този етап.

# 341
Аз не мога да разбера как може да съжителстват тези момчета, при тази неприязън, която са изпитвали взаимно.  Аз не биха търпяла, че да се стигне до там, че да се убиваме.

Ами като нямаш избор къде да идеш... Аз имах съквартирантка в Студентски град - всяка вечер влачеше някакви типове, пияни, заляни, един куп простотии... иди спи или учи. Оплаквах се на домакинката - ефект никакъв. На третата седмица се изнесох при далечни роднини,но добре че имаше къде да ида поне временно. Като отидох да освободя стаята домакинката ми вика "Ама ти защо не каза, щяхме да я предупредим, да ти търсим друга стая", ами колко пъти трябва да ти казвам... Та така приключи моето пребиваване в Студентски град - 1 курс точно 3 седмици

Ами значи все пак си се изнесла. Не ми обяснявай как за такова нещо нямаш избор. Ще седя с някакви дебили да ме тормозят, които не са ми никакви на всичкото отгоре и накрая ще заколя единия. Няма начин.

# 342
  • София
Един евтин апартамент извън "престижните" квартали, в който могат да се настанят трима души и да си поделят наема, би могъл спокойно да излезе около 100лв на човек. Има възможност и да се работи нещо, за да се докарват някакви доходи, ако положението е нетърпимо.
Аз, доколкото прочетох, близнаците почти не посещавали квартирата, Илко си бил в нея практически сам през по-голямата част от времето, явно това го е устройвало. Сигурно затова си е позволил и да изхвърли близнака посред нощ и да заключи.

# 343
Не знам, но очевидно са имали взаимоотношение. Може и да не съм съвсем права, изхождайки от личните си усещания, опит и т.н. по отношение на тормоза. Просто съм крайно нетърпима. И това, което ме кара да се чудя е, че става въпрос за млади момчета, които за мен имат избор. Не става въпрос да търпиш нещо в името на дете, здраве, нещо крайно наложително. Махаш се  и толкова. Прекратяваш контактите изцяло.

# 344
  • София и там където не се пуши
КЛОНКА, да и това се обсъждаше назад и това, че всъщност, общежитието им е било за след такива тежки вечери, да не пътуват.

А за сведение, поначало момчетата не са толкова оправни, както са момичетата. Някакси докато им дойде акъла, че такова нещо не бива да търпят и че по-добре в мизерия, отколкото с такъв тормоз.

Общи условия

Активация на акаунт