За неизбежната самоотбрана

• 35 282
  • 548
  •   1
Отговори
# 405

КЛОНКА,

1. Илко е спял! /бил е събуден/

Да, когато единия от близнаците се е прибрал и са се скарали. Сигурно спейки е станал да заключи вратата?
И пак казвам - аз лично, веднъж събудена не заспивам никак лесно.
Затова и теорията за спането на мен леко ми издиша  

Аз заспивам много лесно. Проблем?

# 406
  • София
говоря за тук, в тази тема. И да е имало, съм ги пропуснала, повече се говореше за алкохола и СГ. Лично аз не участвам и не бих участвала в разни петиции, шествия и др. за случай, на който не съм била пряк свидетел или не зная подробности. Но и за близък човек не се знае какво би направил, та петиции ще организират! Дай им на хората групи и петиции!

# 407
повече се говореше за алкохола и СГ.
  Peace

Не  съм прочела тук някой да  защитава Илко. Засега той е в относително по-добра позиция, защото, ако е вярно казаното, той си е спял тихо и кротко в стаята и трезвен, а едното от другите момчета влиза пияно и започва скандал, следва отиване за подкрепление, разбиване на врата и бой. Дори да оберем всякакви емоции и пристрастия, при такъв скелет на действията, не виждам защо трябва Илко да е съвсем виновния, а другия съвсем невинния, само защото е бил наръган. Айде да видим другата страна - Илко не е повикал полиция, но и другият не е отишъл при портиера да му каже, че не го пускат в стаята му, а е тръгнал за подкрепление от пилите си брат и приятел. Защо ли? Значи, единият, само защото е трезвен и е обвинен в убийството, е трябвало да носи отговорност за трима пили? Накрая като нищо може да се окаже, че някой от другите е наръгал момчето, но нали се сещате какво чудо ще настане!

# 408
... Това, което ми тежи, е, че не може просто ей така да се оправдае едно убийство, до степен извършителят да бъде произведен в герой, преди да се знаят фактите по случая докрай..

Точно така го чувствам и аз.
Това, че е убит човек, се възприема едва ли не като нормално ежедневие.
Вчера се опитах да коментирам темата с познати от България.
Повечето ми казаха-Оо, остави ги тия в Студентски град, там все такива работи се случват.
И толкова. Все едно до вчера и ние не живяхме там.

gebura,

Хубаво е, че във вашето общежитие има ред, но това не означава,
че в останалите 60 блока също е така. А и дискотеките и баровете са си там.
На времето, в 10 блок, на Консерваторията, имаше железен режим,
но домакинът беше гнусен изнасилвач.
И всички го знаеха-полиция, колегите му от други университети.
А Цецо Спасов-ата кръчма дънеше точно под прозорците.
За полицаите от РПУ-то да не отваряме дума, пълна пародия.

..Ами при това положение как очаквате да не циркулират по дискотеките?

Е, това ли е единствената алтернатива за запълване на свободното време?
Работа, например?

# 409
По принцип в СГ бой между алкохолни елементи и неалкохолни такива е нормален.
За съжаление.
Няма да влизам в подробности, виждам, че Толумбата е наясно - една студентка и да не е пияна, пак може да й налети някой изрод. После ходи и обяснявай.

# 410

И пак казвам - аз лично, веднъж събудена не заспивам никак лесно.
Затова и теорията за спането на мен леко ми издиша  
Аз също .Мъжът ми обаче няма такъв проблем .

# 411
  • София
Абе, за съня е дълга темата, но фактът, че Илко разказва какво точно се е случило, последователността на действията, че чул отвън как другото момче се обажда на брат си, осъзнал разговора, помни репликите си -  какво казал, като почнали да ритат, недвусмислено сочи, че не е бил в неадекватно състояние. И е осъзнавал какво се случва.

Иначе - в сънено състояние моят мъж е тотално дезориентиран, даже сме се карали, а той не зацепва, а на сутринта не помни нищо. Вдигал е телефона, водил е разговор, пред мен, в леглото, после - бяло петно, никакъв спомен. Mr. Green

Случаят с Илко видно не е такъв.

Но наистина е излишно да изпадаме в търсене на доводи в каквато и да било посока. Нека следствието си свърши работата.

# 412
Абе, за съня е дълга темата, но фактът, че Илко разказва какво точно се е случило...

Къде го разказва.

# 413
  • София
не се изненадвам, че го е разказал, защото преди да каже, го е наредил в главата си. Когато човек стигне до момент в паметта си, в който две действия се конкурират, ще избере по-вероятното, по-логичното. На разпит вероятно всеки от нас ще гледа да е максимално последователен в думите си.

# 414
  • София
Абе, за съня е дълга темата, но фактът, че Илко разказва какво точно се е случило...
Къде го разказва.
Доколкото схванах, в полицията.
И доколкото може да се вярва на пресата, разбира се.
Точно по тази причина, засега се въздържам от коментар. Но ако решим, че е спял, значи да се доверим на пресата, а при това положение, следва да се доверим и на останалата част от информацията, нали?

# 415
Наистина, предлагам да се въздържим преди по-достоверни данни.

# 416
На разпит вероятно всеки от нас ще гледа да е максимално последователен в думите си.

Давала ли си показания?
Особено, още докато си под афекта на събитията..
Няма никаква логика там, последователност и прочие.

Няма какво да се конкурират действия и да нареждаш в главата си.
Честно казваш, какво си спомняш. Логично, не логично, това се иска от теб.
Предполага се, че срещу теб стоят професионалисти, които да наредят и оценят детайлите.

# 417
  • София
А ти? Колкото и да е объркан човек, все пак се стреми да е последователен, прави го несъзнателно. Нареждането в главата е съвсем несъзнателно действие.

# 418
Давала съм няколко пъти като потърпевш и като свидетел.
Губят ти се моменти, някои са твърде ярки, а в действителност много кратки,
други ти идват смътно, а са продължили по-дълго.
Разместваш последователността на събитията.

По тукашната телевизия бяха давали предаване, защо не се отсъжда
само на свидетелски показания и не се приемат за изцяло достоверни,
дори и да се вижда, че свидетелят не лъже.
Наред с всичките експерти, които се изказаха, направиха и постановка.
В един бар, двама души уж се сбиват и единия наръгва другия.
После разпитаха, нищо неподозиращите за експеримента, присъстващи.
Всеки бе убеден, че казва истината, а имаше не само огромни разминавания
с това, което всъщност се случи, а и чисти измислици.
На края, на свидетелите им пуснаха запис от постановката и те се извиняваха,
казвайки, ама аз наистина си мислех, че точно това се случи и видях.

# 419
  • София
толумба, ние четем препредавени думи, не сме присъствали на разпита. Това, което ти описваш е същото, което аз казвам и се казва конструктивна природа на паметта - неща, които ни се струват непоследователни, ги наместваме според логичността им; неща които ни се губят - допълваме ги; когаато две вероятни подробности се конкурират и не знаем кое точно е станало, избираме най-пасващото. Правим го несъзнателно, защото не можем или трудно търпим непасващите елементи в пъзела, затова гледаме да ги напаснем, дори с привнасянето на чужди елементи. Твоето и на другите поведение е потвърдило изводите на учените.

Общи условия

Активация на акаунт