За неизбежната самоотбрана

• 35 273
  • 548
  •   1
Отговори
# 420
Сега те разбрах. Съгласявам се  Peace

# 421
Гледам, че Форумския Съд продължава разгорещено да заседава при открити врати - Разследващи органи, Прокурори, Съдии, Съдебни заседатели, Aдвокати, публика, бравос...Май това се нарича по форумски - Гражданска позиция... Wink ... Жалко само, че делото не е пред вас, нито доказателствения материал, ама нищо и така става...по инфо от медиите... Wink Laughing ...

# 422
"Глоби и изключване от ВУЗ чакат купонджиите в Студентския град
Пиеш в стаята, гонят те от общежитието
Няма да пускат почерпени младежи да спят в блоковете"
 Peace

http://www.monitor.bg/bin/marticle?id=328862

Не виждам как охраната би спряла компания от 2-3 подпийнали младежи.  Освен охранителите да са рамбовци и да дежурят по няколко.

Мисля че младежите биха се спрели, ако да влязат означава да си загубят правата над ползването на стаите.  Peace

Гледам, че Форумския Съд продължава разгорещено да заседава при открити врати -
  newsm78

# 423
Честно да си призная, ако ми се случи на мен да ме нападнат вкъщи (Не дай си, Боже, през нощта!) - въобще няма да ме интересува какво гласи Наказателния кодекс в такива случаи...
Директно бих стреляла, ако разполагам с оръжие.
След като някой ще ми влиза с взлом, а не звъни на вратата, както му е реда - е, аз какво да си мисля и какъв избор имам?!

# 424
  • Варна
Честно да си призная, ако ми се случи на мен да ме нападнат вкъщи (Не дай си, Боже, през нощта!) - въобще няма да ме интересува какво гласи Наказателния кодекс в такива случаи...
След като някой ще ми влиза с взлом, а не звъни на вратата - е, аз какво да си мисля и какъв избор имам?

Дори ако влезлия е твой познат, който  живее в същото жилище? newsm78

# 425
  Ако влиза да ме бие с още трима... и чупи вратата...

# 426
След като някой ще ми влиза с взлом, а не звъни на вратата - е, аз какво да си мисля и какъв избор имам?
Дори ако влезлия е твой познат, който живее в същото жилище? newsm78

Ами ако живее в същото жилище на адрес, то се предполага, че има ключ да си отключи и не би си помислил да разбива вратата, за да влезе - ако примерно аз спя по това време.

# 427
Вчера гледах някакъв филм, там героя питаше: Какво струваме ние, ако не можем да защитим себе си? Споделям го защото от това, което чета става ясно, че нямаме право да се защитаваме или по-точно трябва за няколко секуди прецизно да "дозираме" защитата си, жалко !
Ако някой все пак се интересува от "форумския съд" , бих предложила като превантивна мярка затваряне на всички барове, чалготеки и т.н. на територията на студенсти град, само кафенета и кухни, все пак студентите са там за да учат.

# 428
  • София
Само да питам, но “изискването“ пълнолетни хора да не консумират алкохол у дома си не е ли неоснователно пред закона? Как се наричаше - нищожно?  newsm78
Пълна глупост, а агресивните непияни какво ще ги правим? И кафето ли ще забраним на по-късен етап?

# 429
  • Варна
Само да питам, но “изискването“ пълнолетни хора да не консумират алкохол у дома си не е ли неоснователно пред закона? Как се наричаше - нищожно?  newsm78

Могат да консумират, но не на територията на общежитията , нито да влизат там пияни.

# 430
  • София
Пълна глупост, а агресивните непияни какво ще ги правим? И кафето ли ще забраним на по-късен етап?

Общежитието не е "у дома си", а е общежитие, в което си има правилник на вътрешния ред, който трябва да се спазва. У дома си, е при майка си и при баща си, не в общежитието. Ако е под наем на свободен наем, и хазяите кажат, че не трябва да пушиш в апартамента или в стаята, като нищо ще изгонят наемателя.

# 431
  • София
Според мен е неизискуемо, пък. В общежитието те са си у дома докато са класирани за там, плащат си редовно наема и не създават проблеми. Алкохолът не е отговорен за проблемите, простотитята и агресията са. И аз съм била студентка, и на купони в СГ съм била. Защо моите познати не се биеха и не оповръщаха терасите на съседите? Защо предупреждаваха всички наоколо, че ще има купон и се извиняваха за шума? Значи може.
Андариел, не всеки има при мама и тати. Докато си плащаш наема си имаш твоите 10 квадрата  - легло, стол, половин гардеробче и поличка в банята и т.н.

# 432
  • Варна
Според мен е неизискуемо, пък. В общежитието те са си у дома докато са класирани за там, плащат си редовно наема и не създават проблеми. Алкохолът не е отговорен за проблемите, простотитята и агресията са. И аз съм била студентка, и на купони в СГ съм била. Защо моите познати не се биеха и не оповръщаха терасите на съседите? Защо предупреждаваха всички наоколо, че ще има купон и се извиняваха за шума? Значи може.
Андариел, не всеки има при мама и тати. Докато си плащаш наема си имаш твоите 10 квадрата  - легло, стол, половин гардеробче и поличка в банята и т.н.

Изискуемо и още как. Ползването на тези общежития е привилегия и са длъжни да спазват определения вътрешен ред, ако не желаят никой не ги задължава да ползват общежитие.
 И аз съм правила студентски купони, само че бях на свободен наем във Велико Търново. Съседите нямаха никакви скрупули да викат полиция като прекалим и в крайна сметка не прекалявахме.

# 433
  • София
Спомням си преди двайсет години как се случваха подобни проверки, и то при свободен наем, след обаждане на съседи - звънят полицаите на вратата, и се започва проверка кой има адресна регистрация в паспорта, кой не, че и глоби друсваха без да му мислят, ако се случи втори път да ги викат комшиите. Като нищо можеха да изкарат работата сериозна на тема морал, пък после доказвай, че нямаш сестра.
И преди, и сега портиерите в СГ замижват здраво, ама сега е направо разгладен двор.

# 434
  • София
Добре, де, защо употребата на алкохол се свързва винаги с “прекаляване“? Защо да не изпият по бира на терасата или по чаша вино две момичета на приказка за момчета?
Питам кое е позволено по БГ закон да се определя като “вътрешен правилник“? Защото майка ми живее в чужбина, преди в блок с правила. Например цвеня по терасите на можаш да слагаш, че разваляли фасадата на сградата. Имаха проблем със съсед страстен пушач, който окадяваше всичко наоколо и се повдигна въпросът на общо събрание дали не могат да му забранят да пуши в жилището си. Познайте какъв беше отговорът на домоуправителя - не, не може. Та затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт