И победител е ... Софи Маринова

• 48 875
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Направо се чудя що за музика трябва да слушаш, та да враг да ти бъде Софи Маринова.

Аз залагам на детските песнички  Whistling

# 196
Поне тази година никой няма да се оплаква, че изпълнителят няма глас.Песента става, а Софито си беше и е с най-добрите гласови данни:)

# 197
Аргун,тук не опираме до музикална определеност,а до духовна нищета.До мразене на себе си,поради не можене....и не желание за промяна.От Whistlingтам и отричане на талантите,особено самородните!!!!

Съгласна съм.
Като човек, който познава предимно почитатели на класическата музика, недоумявам какъв трябва да си, за да неглижираш Софи Маринова.

Направо се чудя що за музика трябва да слушаш, та да враг да ти бъде Софи Маринова.

Аз залагам на детските песнички  Whistling

Или още по-първично. Ако изобщо има такова.

# 198
  • Бургас
Аз имам представа от музика, средното ми образование е такова и мога да кажа, че абсолютно всичките ми преподаватели оценяваха високо таланта на Софи Маринова - такъв глас не се ражда всеки ден.
А относно произхода - Полша преди няколко години беше представена от цигани и съм сигурна, че поляците са стискали палци на своите, същото и за Сърбия - дори тяхна ромка спечели конкурса, дали сърбите са се срамували, ъм?! Боже, как изобщо на някого може да му хрумне да се замисли защо, ама как и каква е Софка?!  ooooh! Можем само да се гордеем с изпълнител като нея!
Друг е въпросът, че за нейния глас можеше да бъде направена и много по-хубава песен, но и тази става - заразителна е, лека, ритмична. Евровизия са печелили и далеч по-големи бози.

# 199
Уффффф.
Наистина си мислех, че песента не ви допада. Чекнах се да ви обяснявам, че конкуренцията се представи по-зле и изборът беше съвсем адекватен на показаното на конкурса. А то хората всъщност се чувствали обидени и лично засегнати от това кой ги представлява на Евровизия.

Другарки и другари обидени, страдайте. Проблемът си е ваш и никой не може да ви го отнеме.

# 200
  • Варна
Десислава беше една идея по-подходяща, поне беше включила народни български мотиви в песента си и изглежда в пъти по-добре на сцена, освен това е българка.

Аууу, а как ли ги е срам кипърците от тяхната представителка с полубългарски произход! Сигурно много трудно го преглъщат, горките Rolling Eyes
Сега в тяхната "bg-mamma",по-точно"Кипър-мамма" сигурно има подобна тема. Mr. Green

# 201
  • София
Софи Маринова може да има глас, но песента и е ужасно елементарна с цигански и кючекчийски привкус. Срам ме е, че циганка ще ни представя на този опорочен вече конкурс, но изглежда вече сме малцинство. "Прекрасна" визия на българите за пред Европа, нямам думи, чудно. ooooh! Sick
Десислава беше една идея по-подходяща, поне беше включила народни български мотиви в песента си и изглежда в пъти по-добре на сцена, освен това е българка.
Абе мацко в 21 век сме, що за изказване?! Що не отиде ти да ни представиш....щото нямаш смелост, а преполагам и гласови данни! След като пее хубаво жената, има ли значение каква е?!

# 202
Уффффф.
Наистина си мислех, че песента не ви допада.

Да, на мен наистина не ми харесва.Звучи ми елементарно, безлично, за текста изобщо нямам коментар.
Мисля си, че имаме сериозен дефицит на талантливи композитори, но вероятно това е само една от причините за чутото.Стихописци- също.Някой да е чул скоро нова песен по текст на поет, не на писач на рими ?
Затова попитах съвсем искрено- защо се намеси етносът в спора.

# 203
Възмущавайте се от текстописеца, аранжора, композитора
Що Софка ви е виновна

# 204
Оффффф.  Crazy

Не лично към теб, Светкавица, а към всички, които чувстват, че текстът на Софи куца, да припомня един букет от най-големите български звезди и текстът им:

Защо ни разпиля така съдбата
на Еверест, Бенгази, Кербала,
и днес сълзи от гордост и от мъка
пролива всяка майка и жена.
Защо ни разпиля така съдбата,
къде се скъса пъпната ни връв,
така дърво без корен е гората,
а вените ни нямат кръв.
Нямат кръв.

http://textove.com/text.php?song=52afa5cf

Enjoy.

# 205

Защо да ти бъде враг, просто да не ти харесва чалгата, чалга певиците и чалга певицата Софи Маринова - и ето защо на мен не ми харесва ни песента и, ни варианта чалга песен да бъде избрана за поп конкурс.
  За тези които смятат, че е чалга-певица но пее поп песен - може, до момента на изключително характерните чалга извивки.

Наистина, толкова ли няма поп-песни в България, странно е някак си.

# 206
Анкетата е страшна. Все едно е дело на класната на дъщеря ми. Laughing

Харесването и нехаресването на дадено творчество винаги е субективно. Един хареса едно, друг друго, трети никога нищо не харесва.

Обаче пък е много сладурско като започнете да се срамувате и припадате заради една песничка. Ще рече човек, че на ухо пред чужденците е дошала да ви я пее Софи Маринова. Laughing

# 207
# 208
Още сърцераздирателни трели - на пряк конкурент на спечелилата тазгодишния конкурс:

В този ден, слънчев ден - добър ден!
Светъл ден, обновен - добър ден!
Обет(?) свой, мили мой, там ми подай,/този ред не го чувам добре/
спомен мой, мили мой, прошка ми дай
Слънце огря, блян ме обля,
чакам те, моля те....

...дотук ми стигнаха нервите. Половината песен е на английски. Завършва с "Моля те, прости", подозирам - към изтерзания слушател.
Но Софи казала "обичам те" на турски език, освен на всички останали десетина, и предизвика това:

И защо те нервира това, therese?

защото е курвенско поведение , една държава се предлага като курва на околовръстното ,
дано отпадне и без това тъпата песен при първия възможен миг .

# 209
  • София
Аз лично недоумявам как е възможно толкова елементарен и безхитростен конкурс като Евровизия да предизвиква такива вълнения, че чак и тревоги относно "национално представяне".  Rolling Eyes

Единственото нещо, пято на този конкурс, което някога ми е харесвало, беше на "Манга" преди година-две (не помня).

На останалото гледам като на "хумор, сатира и забава". Гарнирано в добавка с плоски прояви на регионално гласуване. Абе просто чудна еманация на човешката глупост.

В този ред на мисли отиването на Софи-то там си е екстра.

Изобщо добре е нашата нация да се вземе насериозно по отношение на важни политически, обществени и други подобни дейности.

Защото Евровизия си е чиста проба халтура.

Общи условия

Активация на акаунт