Кръщаване на детето на починал роднина. Какво е вашето мнение?

• 7 361
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
Аз не вярвам в подобни суеверия.

# 31
  • София
Нашето дето го кръстихме на дядо му( бащата на мъжа ми), който е починал преди 10г. Всички бяха против, но аз не се съобразих и си го кръстихме, както си бяхме решили. И не съжаляваме.

# 32
  • София
Жожко е кръстен на свекъра ми (Георги), който почина през 1999 г. Ходих точно по този въпрос да се консултирам със свещенник и той ми каза да не се притеснявам - няма такова нещо - това са суеверия...

Аз също съм кръстена на починалия ми при злополука чичо (родена съм 2 години след смъртта му) и нищо ми няма Laughing.

Всеки сам си решава - ако все пак имаш притеснения консултирай се със свещенник или с човек на когото имаш доверие.

Поздрави

# 33
Моя баща почина преди три месеца - много държа и ще кръстя бебето си на него!

# 34
Аз лично съм кръстена на дядо си, който е починал почти 30 години преди да се родя (баща ми е бил съвсем малък), но (да чукам на дърво) не мисля, че това ми се е отразило по някакъв отрицателен начин.

# 35
И пред нас стои същия въпрос,ако детето е момче newsm78но ще питаме първо свещеник за наше успокоение yes

# 36
На мен ми се струва че е хубава да се крьщава детето на добьр човек, който обичаме или сме обичали и едва ли има значение дали е жив или вече е починал.

# 37
Сетих се за моя позната - семейството й са руски евреи. Та при тях обичая беше децата да се кръщават на последния починал роднина. Дори сестра й кръсти детето си Лара на майка им, която все още е жива и една баба от Русия се беше обадила да пита как така го кръщават Лара като старат Лара е още жива.
Колкото до твоя въпрос - избирайте името, без да се съобразявате със суеверия. Важното е да е живо и здраво детето!

# 38
Аз сьм чувала,че пьрво дете не се крьщава на починал.Вече второ и натам  може,но всеки си решава сам!

# 39
Това, което съм чувала е че изобщо не е хубаво детето да се кръщава на близък човек, защото щало да му вземе съдбата. Ама суеверия, колкото искаш. Така че, ако наистина много ви харесва, аз не виждам пречка
newsm10 Абсолютно съм съгласна, че детето въобще изобщо не трябва да се кръщава на роднина особено на баба или дядо, защото му наследява кармата! Поне това можем ние като родители да му спестим. Какво остава пък на починал роднина #Crazy Вярно е, че вие не сте избрали името заради роднината, но все пак съвпада с него. Моето мнение е да се насочите към друго име, може и производно на това, но не същото! Ето два сайта с имена, може пък да си харесате друго Wink
http://www.imena.hit.bg/
http://www.angelfire.com/ca6/ivayla/bgnames.htm

# 40
Защо да не може, след като ЗА ХРИСТОС ВСИЧКИ СА ЖИВИ?!?

# 41
  • Севлиево
И аз съм чувала, че не е на хубаво, но както вие си решите.

# 42
  • София
Дали е хубаво или не да се кръсти на починал са бабини деветини.
От значение е името да ви харесва.

# 43
Аз бях чела, в някакво списание Thinking, че психолози твърдят че не е хубаво да се кръщават децата на починали хора, т.к. това въздейства на неукрепналата им психика. Склонна съм да се съглася, защото рано или късно на детето ще бъде казано на кого е кръстено,  а обикновено това става във възрастта, когато то все още не разбира понятието смърт. Това според тях би могло да доведе до неувереност в бъдещето и негативизъм. Искам да уточня, че това съм го чела в популярно списание, а не в научен труд.
Вие, обаче, може винаги да казвате на детето си и на всички около вас, че то не е кръстено на никой, а че сте избрали името, защо много го харесвате.

# 44
  • София
Щом името ви харесва,защо не.

Общи условия

Активация на акаунт