ИзклЪОчен комЪОтър в прЪвУписТно ШекмеЧе промУтиран от Политко Месаря - 67

• 31 946
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • Велико Търново
unustamatu, съвсем не случайно вече попитах, но ще си повторя въпроса - какво да направят хората, които по някаква причина в актовете си за раждане са записани с имена, окончаващи на -ю?
Грешно написани (според новите правила) или не, тези имена вече са НЕЧИИ. А като става въпрос за човек, не може току-така с лека ръка да зачертаем, каквото и да било. Пък и след като все още съществуват хора с такива имена, значи не е чак такова голямо противоречие.
Освен това не трябва да се забравя, че правилата са динамична система. При това - динамиката е много скоростна понякога.
Само преди две-три десетилетия учехме, че правилното е "в къщи" и аз бих заложила главата си, че "вкъщи" е абсолютно грешно. Е да, ама вече не. Защото междувременно взели, че променили правилото (друг е въпросът, че обикновено промените не придобиват широко достояние веднага, след като са въведени).
И ако примерът, който давам, касае наречие, и промяната не би била трудна, то това изобщо не може да се каже за СОБСТВЕНИТЕ имена. Моля, нека правим някакви разграничения!
Що се отнася до "Й" след съгласна (като при Ботйов) и "Ъ" в края на някои думи от мъжки род (като при Константиновъ) - явно тяхното отпадане се е случило много по-бързо, отколкото окончанието "-Ю".
В крайна сметка - ние едва ли имаме някакъв механизъм, с който да въздействаме върху тази промяна. Просто трябва търпеливо да се изчака да си отидат поколенията, които по някакви причини са се оказали "междинни". Тогава, предполагам, вече ще сте спокойни, че всичко е по правилата  Mr. Green

Не знам дали точно тази тема е най-правилното място за водене на подобна дискусия, но така или иначе, тя се зароди тук. Дано няма сърдити заради продължаването й!

И според мен думата е "потеря". Само че не виждам защо да е оксиморон.
Явно става въпрос за някой (вероятно Митьо Пищова или пък Христо Сираков  Laughing), който все си е един вид "преследван" от манекенките. Независимо дали защото ги привлича, дали защото ги менажира (примерно), дали защото те са му някакъв антураж и "допълнение" към "имиджа", или пък те просто ей така си тичат след него по някаква друга причина. По-важното в случая е, че (най-вероятно) е постоянно! Laughing Mr. Green
В този смисъл повече ми прилича на идиом  Laughing

# 496
Че потерята няма ли си водач? На мен нормално ми звучи.

А ето какво ми пратиха преди малко. Много приятно написана статия.

И бърз улов:

Цитат
Тя тази уш се има за добър специалист,но незная.Попринцип става въпрос за моя близка

Цитат
Пълни рекитиори

Цитат
2 ехо-графски прегледа

Цитат
непрофисионално

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 13:43 от ИрПуц

# 497
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Цитат
не зависи му
  Joy

# 498
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Темата на втора страница?! Naughty
Цитат
подаване на уведомления към НАП и НОЙ... Ecxel

# 499
  • Mediterraneo
Момиченца, прочетох темата и си харесах няколко запомнящи се бисера. Това е моето предложение за заглавие- ПръвУписТни идЕотиЙ на рекИтИори, мЪзухисти и тероТисти с бакеМбарГи. Ако има друти, давайте, че да правя анкета. Ако няма, победителят е ясен  Mr. Green

# 500
  • гр. София
От колежката ми с буфтите и соста: "супа с месцета".

# 501
Темата се казва здравей те. Все още е в клюто, но мисля, че за малко, защото е кънкьорска.
Първият пост:
Цитат
Запознах се с едно момиче допаднахмеси страшно много всичко беше наред с едно изклзчение- тя е по висока от мен с около 15 см. От начало не беше проблем докато не разбраха родителитени и започнаха дами нападат как може такова нещо било грозно- но все пак е по важно дасе вувстваме добре. С нея много пъти си говорихме на тази тема и миказваше че не било проблем до тогава когато тяхните пак не и вдигнеха някакв скандал за това. Преди няколко дни ми каа че неможе така немовела да приеме факта че е по висока от мен, а толкова много се обичахме споделяхмеси всичко. Казами че я е било срам като е по висока от мен, ако беше така от начало нямапе дасе получи нищо а ние сме заедно толкова време. Може дане е мястото на тази тема тук но незнам каде дапиша  Sad и незнам какво да направя задасия върна, защото съм сигорен ве и тя иска дасме заедно но непрестанните напатки на родителите и много я ядосват и за да мове даим угоди иска данесме заедно. Какво да правя, моля кажете
Crazy ooooh!

# 502
ПръвУписТни идЕотиЙ на рекИтИори, мЪзухисти и тероТисти с бакеМбарГи.

На мен ми харесва това.  Grinning

Това съм го пропуснала между буфтите.  hahaha А месцета и аз казвах като дете.  Mr. Green

# 503
  • гр. София

Това съм го пропуснала между буфтите.  hahaha А месцета и аз казвах като дете.  Mr. Green

Тъй де, като дете. А не сега Wink

И на мен това предложение за заглавие ми допада  Laughing

# 504
  • София
Мда, спряха "Море от любов" и гледай сеир Whistling

Цитат
съштото
Цитат
на 1/3 от 1/2 на 700гр

Последното е от един готварски форум, та, въпросът ми е- колко е количеството hahaha

# 505
  • Велико Търново
Това като го прочетох, си викам - задължително трябва да влезе в заглавие.
И малко след това видях, че Тарталета вече е сътворила поредното. И тъй като горното малко трудно би се вмъкнало измежду думичките, които си подбрала, то... запази го за следващо, моля!   Praynig

Цитат
на 1/3 от 1/2 на 700гр
Последното е от един готварски форум, та, въпросът ми е- колко е количеството hahaha
Ако разчитам правилно, би трябвало да е 116.66666666666666666666666666667 грама  Laughing

# 506

Ако разчитам правилно, би трябвало да е 116.66666666666666666666666666667 грама  Laughing

Спести ми огромно усилие, за което благодаря.  Mr. Green

Розе, с удоволствие бих си го употребявала и сега, много симпатична дума. Но не насериозно, де, както предполагам я ползва Буфтата.  Mr. Green

# 507
  • София
Цитат
Заспива около 11-11,304. и се сабужда към 104.

Интересни часове  newsm78 Кога ли е 104 часА?  hahaha
Гласувам ЗА заглавието на Тарталета - харесва ми  Peace БуФтите дали могат да намерят местенце в заглавието...  Thinking

# 508
Цитат
тежко и гадно от този пуст босилек ,с когото поръсих

# 509

И според мен думата е "потеря". Само че не виждам защо да е оксиморон.

Ами зависи.Ако е употребена в смисъл,че някой води"преследващата"го потеря,както май е в случая newsm78

Общи условия

Активация на акаунт