Любители на котки тема 59

• 81 015
  • 746
  •   2
Отговори
# 615
  • София
И ние си мислехме, че най-добре се чувства гушнат, но това е защото сме хора и самите ние се успокояваме с това. Както ги е страх, най-добре се чувстват скрити някъде и това е в някоя чанта. Клетката е прекалено отворена. Мъро отдавна е свикнал с пътуванията, защото често ходим до Пловдив. Винаги първо излиза от чантата, разглежда къде се намира, а след това се скрива в нея. Ако няма чанта се опитва да се скрие в някоя дреха. През цялото време дреме в чантата. За съжаление, почти винаги има повръщане. Отдавам го на клатенето в колата (нещо като морска болест). Тогава излиза от чантата и слиза върху гумените постелки на пода. Научихме го така и вече си знае. Дори подлагаме приготвени гланцови брошури от супермаркетите, за да е по-лесно почистването. Laughing  Напишквал се е само веднъж като много малък. Иначе стиска без проблем, защото и той посещава тоалетната най-много 2 пъти дневно. А за храната, не само, че не нося, но и не давам поне половин ден преди тръгване. Нищо няма да му стане от малко гладуване, а страхът в колата е толкова голям, че не се и сеща за такова нещо. Пробвала съм да давам вода, защото от страх дишат тежко и учестено, с отворена уста и изплезен език (случваше се преди да направим откритието с чантата). Мислехме си, че е от жега и има нужда от вода, но не е така. От страх е и водата само я разсипа.

Да добавя, че точно с гушкане една година изтървахме Мацо. На секундата се скри в калника. Не мога да ви опиша колко трудно го извадихме от там.

# 616
Разумно звучи това...може би трябва да му набавим нещо за скривалище, но честно казано не ми изглежда чак толкова стресиран като пътуваме. Първият път, когато ни се наложи Мароко беше около 7-8-месечен (тъкмно го бяхме намерили). Аз не знаех какво да правя и го пуснах да ходи из колата. Тпй се разходи, застана на кората на багажника, постоя там, след това дойде при мен на предната седалка и легна в скута ми. Само неравностите го дразнеха и надигаше любопитно главичка, когато влизахме в дупка.

# 617
  • София
Ами и котките са различни по характер. Едни са по-смели или непукисти, други са страхливи. Наблюденията са ми, че колкото по-стар става, толкова се увеличават и страховете. Като малък не се страхуваше изобщо от колата.

# 618
  • София и Морето от време на време
Здравейте, момичета.
Вижте какво гостенче си имахме за през нощта. На наша съседка и приятелка едното хамстерче. Снощи се сбили с другото и в 23ч ни извика да ги разтървем, че я е страх, това беше много нахапано и го взехме у нас за през нощта. Много мили моменти имаше с Мърчо. Чочо заешкото сърце се скри ...
Е, цяла нощ се наложи да гоня Мърчо, че много искаше да играе с мишето ... ама можеше да го нарани.
Та общо взето - търсят се стопани за мишока - сега са при вета и двете - да ги подари някому. Но другото е гаднярче - ухапа ме и мен сутринта, освен че много зверски беше нахапало това беличкото. Иначе едно красиво, пухкаво ...
Направо се влюбихме в Снежка (така я кръстиха децата), но няма да оцелее у нас - децата я взимат нон-стоп в ръце, котката непрекъснато виси до нея и я закача ...

http://vbox7.com/play:a70409daf2 - ето и линк за всеки случай към видеото

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 16:02 от TINA.K

# 619
  • Варна
Оле, че нахапано миличкото. Ама голям сладур Simple Smile

# 620
Именячката ми е много сладка!

# 621
  • София и Морето от време на време
Оле, че нахапано миличкото. Ама голям сладур Simple Smile

Направо ми призля (не буквално де) като видях колко е нахапана - 5-6 рани около задните крачета. Доколкото можех я поизмих със сребърна вода, ама много шавлива. Страх ме беше и да не ме ухапе ...
Добричка много - въпреки раните и болката, някакви хора и виснали на главата, някаква котка я души какво е това ... , аз с едната ръка я държа, с другата с памук се мъча да я мия, в това време децата крякат около нея - не посегна да хапе. Душичка. Направо не съм и предполагала, че някаква мишка така ще ми влезе под кожата. Липсва ми ... мисля я сега дали вече са я взели.
Но не мога да я взема (те иначе децата много ме врънкат) - ще лудне у нас. Едва я отървавах от ръцете на децата и от котака сутринта. Е тя накрая сама се справи с децата - ухапа ги по веднъж и да видите как я оставиха намира. Но не е това решението. Трябва си и дом, където няма да има такъв психо тормоз (най-вече от децата).

# 622
  • In a surreal moment!
Привет от Истанул и неговите оранени и наални котки...овунтели са гарата ама никой не ги гони...невиждано чудо...

много лош нет и текника предателка ...вземаме си соком с котараните в 22 и тръгваме към дома
полницата е....нямам думи...отоншението на ората-повече от прекрасно
като се приера ще ви разкажа

лека нощ за вас, лек път за нас )))))

# 623
Ох, аз точно се зарадвах и днес мъжа ми като се прибирал имало изненада. Повръщано и акано не където трябва. Иначе като се прибрах, ги заварих и двамата навън. Котаракът не изглеждаше зле, но само като надуши, че ще го водим на лекар и изпадна в дива паника.
Мъжът ми не ми позволи да го водя на инжекции пак. Нещо не можем да се разберем с тези разходки. И сега хем ми е притеснено, хем се ядосвам... Confused
Мацухи сега едва смее да хапне пак, защото явно е изкарал навън всичко, което погълна вчера.
Честно казано не мога да си обясня какво става. Съвсем изгубвам нещата от контрол.

# 624
ИКСИИИ, кажи да стискаме ли палци? Лек пЪт!

buttinsky много мистериозно при вас, малко са ми Х симптомите. Навън среща ли се с други животни? ЗА мъжа ти евентуално ако е компромисно решение, навън но под 100% контрол и никакво ядене или интеракция? Той на какво мнение е за ставащото, щом не иска лечение и не иска да ограничи разходките?

# 625
MissNelie, то и аз ако можех да разбера мъжа ми всъщност какво иска и мисли, щеше да е добре. Ужасно си противоречи. Според него лекарите само гледат да ни вземат парите и да дупчат котето за щяло и нещяло. Смята, че излишно го стресираме така и ще му мине от само себе си.
Аз лично започвам да си мисля, че въпреки, че е кастириран Мейдж изживява някаква любовна мъка. Защото на цялото си неразположение:
а) много му се излиза навън
б) е още по-гальовен, отколкото по принцип.

На някаква любовна анорексия ми прилича това неговото. Въпреки, че днес поне наднича по чиниите, което не правеше преди два дни.

# 626
  • София
ИКСИ, аз останах не дотам добро впечатление от котките в Истанбул - която успях да погаля или само да докосна се кротваше до мен за минута -две максимум и се обръщаше да хапе.Имаше една, в някакво капанче на Капалъ чарши, която скачаше да ми напада ръката, с която и подавам да яде Shocked.Наистина странни котки.Но пък поне ми позволяваха да ги снимам и сега имам доста богата галерия - братовчедка ми се шегува, че съм снимала всички котки на Истанбул. Mr. Green
П.П. Лек път  и добре дошла в къщи, Икси!

# 627
TINA.K ,големи емоции е имало у вас  Crazy Котка и мишка как се "целуват" само  Heart Eyes Много сладък мишока,ама защо другия такъв темеруд та я яде Снежка Tired Ние така имахме 4 рибки,3 от които една по една бяха изядени от най-великата.И после живя дълго и самотно гадината  Mr. Green Много ме беше яд на нея,че изяде другите,виждала съм я как ги гони и ги гризе ooooh!
buttinsky ,дано скоро намерите решение на любовните трепети на Мацухи  Heart Eyes

# 628
Добро утро.Почерпете се моята черна принцеса днес става на 13 години.Иски стискам палци Hug

# 629
  • на брега на морето
Щастлив и дълъг живот на твоята красавица, пълен със здраве и котешки игри!

Общи условия

Активация на акаунт