Любители на котки тема 59

• 81 030
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • Costa Rica
Трепет, малко на патерица, но...  newsm59

Амор, уау, 19 годишна! Чудесни са двамата, а турски ван ми е мечта. Добре дошли и чакаме фотосесия.

Радвам се, че Мароко е добре. Видя ли, не е толкова страшно (приказвам си аз, но момичетата тук ми държаха ръчичката като кастрирахме моя котър Wink).

Мацух да се оправя бързо Flowers Four Leaf Clover

Гушки на всичко меко и мъркаво Hug

# 601
  • София
profesorkata_1,Делфина фон Ю. Мерси момичета   bouquet
Относно дълголетието....ми какво да ви кажа те мойте котки са всеядни  Grinning Ядът всичко,за което можете да се сетите-като почнето от домати и свършите с пържени картофки  Whistling

# 602
profesorkata_1,Делфина фон Ю. Мерси момичета   bouquet
Относно дълголетието....ми какво да ви кажа те мойте котки са всеядни  Grinning Ядът всичко,за което можете да се сетите-като почнето от домати и свършите с пържени картофки  Whistling
Ако правят и разходки навън.

# 603
След като кастрирахме Мароко се надявам, че няма да има неприятни изненади и миризмата ще се тушира. В тази връзка имам следния проблем: когато пишка е със задни лапички в тоалетната си, а предните са му отвън. Съответно понякога се случва да си намокри крачетата и докато го хвана, вече се е разходил из стаята и е оставил малки миризливи лапички. По отношение на това можете ли да ме посъветвате какво да направя. Използвам химическа тоалетна, която сменям след всяко използване. Може би трябва да слагам по повече от гранулките, за да попиват всичко?! Но тогава един пакет ще ми стига за не повече от два-три дни. Ще се радвам на всякакви съвети.

# 604
  • на морето
Здравейте ,писета и мацки !  Hug
Не съм писала от Вечност и половина  Mr. Green ама при мене нищо ново ...Чета ви .Стискама палци на болниците и се радвам на хубавите новини .
Прекрасно е , че Грейчони се подобрява -беше ми се свило сърцето за това детенце !
Сега Мацухи вирус от вън ли е "лепнал " в края на краищата или какво ?
Честито обезтопчаване на Мароко !
Колкото до тоалетната и чишкането -зависи колко насипваш . При мене , преди да мина на закрити тоалетни имах няколко писани , които задължително така си ходеха - предните лапи от вън или подпряни на самата тоалетна .Сега ,като влезат вътре през вратичката -щат -нещат и с 4-те са вътре . Друг е въпроса , че като излязат и пред тоалетните има една лопата от бентонита .
При мене сипването/зареждането  е по половин пакет на тоалетна , т.е. един пакет отива за двете .Пред вид бройката ползващи , тази процедура се извършва на 2 -3 дни .
С химическа тоалетна не съм работила и изобщо не знам за какво става въпрос , но може наистина да пробваш да насипеш повече и ще видиш резултата .
Амор , Добре дошла !  Hug  bouquet Уау -сиамки ! Уау - 19 -годишна ! Имам пристрастие към сиамките - да са ти живи и здрави!

# 605
Благодаря, Asha! Ще опитам да слагам повечко. Иначе си мислех за вариант, в който да сложа нещо (плсмасово правоъгълниче, кубче), на което да стъпва и да не се мокри, но това е мое хрумване и не знам дали въобще ще стане. Чувала съм някакви утопични истории за котета, научени да пишкат в човешката тоалетна, но май сме закъснели да се учим тепърва.

# 606

В момента ми предстои да приютя по Великден голямата щерка с цялата менажерия - две кучки и един котарак. newsm78 Направо не знам как ще се оправим /опазим/, че тримцата са свикнали и си и спят заедно, ама моят хубавец не е виждал кучета на живо. #Crazy
Laughing хихи и ние отиваме при нашите за Великден, те имат 3 кученца, най-малкото- щураво като за 10! ... за първи път ще се запознаят с дивачката Моли и от сега се подготвям за приключение ooooh!
amor_, прекрасни са ти мацките.  Heart Eyes Живи и здрави да са! Simple Smile упс, то по-малкото мъж било Simple Smile аз мацка го нарекох Simple Smile)) простете Simple Smile)
maria_georgievaa, супер, че бързо се е възстановил героят Simple Smile

И една спяща Моли за десерт Simple Smile Heart Eyes

# 607
  • на брега на морето
Не бих и помислила да заведа здраво коте в клиника. Само ще се разболее от нещо.

Не ми се искаше да коментирам "хотелите" за животни, но понеже Таня спомена - оставят ги не само през нощта самички, ами през цялото време. Бях завела канарчето на доктор и едно коте така жално мяукаше, че като си тръгнахме с дъщерята й споделих, че имам чувството, че го инквизират.

# 608
Здравейте момичета Simple Smile
Благодаря ви за подкрепата.
Ами май вирус се оказа това на Мацухи. Днес му биха трета инжекция антибиотик и вече хапва.
Сутринта желето от пауча, а сега пуешко филенце. Като цяло по-бодър изглежда и си играе с мишката. Иначе в клиниката днес успяха да го заглавикат благодарение на един много симпатичен говорящ папагал, който мяукаше като котка. Та днес поне одрани доктори нямаше.
Сега се е излегнал доволно върху мъжа ми и маха с опашка.
Предполагам, че иска да ви предам поздрави  Hug

# 609
  • Кюстендил
Благодаря ви за пожеланията, момичета! Да ви се връщат стократно и на вас Simple Smile
Еliadn, картичката направо ме разтопи, прекрасна е Heart Eyes
Мъркачев е добре вече. За съжаление аз от вчера съм на нова работа и ме няма от 5:30 сутрин до 17:30 вечер Sad и той седи самичък. Много наведнъж му дойде приключението навън и моето отсъствие и сега като никога спи в краката ми по цяла нощ  Laughing Посещава си тоалетната сам, но в неделя го носих и вкарвах насила вътре и си вършеше работите, предполагам, че е бил уморен и го е мързяло, ама като така и така е вече там, да свърши и нещо полезно Mr. Green

Меги и Макси са разкошни, наистина, каква е тайната на дълголетието котешко?

Радвам се, че Грей и Мацухи се възстановяват вече, дано скоро се оправят напълно!

maria_georgievaa, до няколко седмици смъртоносната миризма от котешката тоалетна ще изчезне, а с маркирането ще спре веднага, ако го е правил.

# 610
Поздрав за всички котаци от спящия Гарфи  Hug
Като говорите,че ще ходите на гости по празниците с цялото домочадие,т.е. и с Мърковците  Grinning споделете как точно ще стане това  Rolling Eyes В клетка ли ще са,гушнати в някой или друго...
Как се държат по време на път,спирка за тоалетна !?!?,хранене...Мисля да пътувам сама и надалече,с кола и обмислям как точно да стане това,единствено в компанията на Гарфилд...  Blush

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 22:39 от SunshineMery

# 611
  • София
SunshineMery, много е мъничък и няма да ти направи никакви проблеми. Колкото са по-малки, толкова са по-безстрашни. Единственото е, че може да се изпишка някъде. Ако скоро е яло може и да повърне. Вземи си средства за почистване. Обикновено спирам храната половин ден преди пътуване, но в повечето случаи пак повръща. Много важно е да е в някаква чанта или клетка, защото ще ходи навсякъде и любимото място е под педалите. Ако още някой се вози с теб е лесно да не се допуска котето да ходи към шофьора, но щом ще си сама, може да стане някоя беля.

Поздрави на всички пухчовци - нови и стари муцунки!  Hug

# 612
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ау че са сладки Гарфилдчо и Моли! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз не пътувам, но знам как щерката транспортира част от бандата сама. До нея на предната седалка е клетката с котарака, а долу на мястото за краката е котешката тоалетна. Купите за храна и вода са в багажника. Ако пътят е дълъг се отбива за почивка, като първо се вадят купите и се зареждат отстрани до тоалетната. Затварят се багажникът и всички врати и прозорци и котаракът се пуска от клетката - да хапне, да пийне, да свърши и други някои работи  Wink, да се поразтъпче из колата. После след кратка борба е натикан обратно в клетка и за домакинята остава да "отсервира". hahaha Като питам как участва във всичко това и малката кучка Тара, получавам само уклончиви и половинчати отговори. Като я знам каква е, сигурно дреме върху краката на шофьорката.  #Cussing out Тази година в това упражнение ще се включи и голямата кучка Лиска. newsm78 Дали си струва да си представя картинката или да си пощадя нервната система? И това май е културният вариант за пътуване - като за пред родители. Все си мисля, че съм чувала и разкази как Томас и Тара през целия път са се били на задната седалка  #Crazy.

maria_georgievaa, моят Силвестър когато реши си ползва и нашата тоалетна, ама само за пишкането. Никой не го е учил, сам си я хареса. Заради него тоалетната е винаги отворена и с вдигнати седалка и капак. /У нас Фън шуй не вирее./ Много ми мрази силните ароматизатори. Тогава отказва да я ползва и си ходи в неговата тоалетна или в банята. Ако не е на кеф ми отмъщава с локвичка пред тоалетната чиния - точно колкото да стъпи човек ако не внимава. #2gunfire

buttinsky, предай на Мацухи, че му благодарим за поздравите и му желаем скорошно оздравяване! Hug Извадили сте късмет с папагала. Или докторите са извадили късмет. hahaha

# 613
Тaня67 ,благодаря за съветите   bouquet  Незнам как ще се справим,но ще видим като дойде момента  Laughing  От нас до съседния квартал успяхме да се предвижим наскоро,но детето го държеше малкия в себе си,иначе не искаш да стои мирен в чантата ми и успя да се промуши някакси от отворите отстрани. Laughing
profesorkata_1 ,чудя се да се смея ли,да плача ли... Joy  Да знаеш,че дъщеря ти е много смела да пътува с цялата кучешко-котешка компания по начина,по който описваш  Hug
ros4enka   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
maria_georgievaa ,бързо възстановяване на Мароко  Hug

# 614
По повод пътуването и аз имам малък опит с Мароко. Той от малък пътува по малко и е ветеран в това Grinning. Той пътува гушнат в мен, защото е твърде голям и не ми се иска да го слагам в клетка. Малко го е страх в началото, но по някое време се отпуска. Ако пътуването е до час, час и половина - не е необходимо да подготвяте каквото и да било. Не знма как са вашите ккотки, но той си свършва работите сутрин и след това чак привечер може да пишка отново (в повечето случаи не го прави). Храненето при него е 2-3 пъти на ден, така че спокойно можем да планираме пътуването между храненията. По принцип реагира добре, но не мога да отрека, че е малко уплашен в началото. Аз затова предпочитам да го гушкам,  а да не е пуснат в колата или в клетка - мисля си, че така ме усеща и се успокоява. На нас също ни предстои пътуване за празниците. Ще ходим на вилата, която е на около час, час и нещо път с кола. Повече се притеснявам, че е къща с двор, чиято ограда няма да е проблем за прескачане. Чудя се дали да го пускам да играе на двора или има опсаност да избяга. Ако някой има опит, ще съм благодарна на съвет!

Общи условия

Активация на акаунт