Любители на котки тема 59

• 81 038
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте Simple Smile

Може би темата е обсъждана, но не намерих отзиви... Може ли някой да препоръча добър хотел за котки в София?

Заминаваме за Великден и трябва да оставим котарака за няколко дни. А той е такава душичка, за първи път ще му е и съм много притеснена...

Мои приятели харесват вет. клиника "Доверие", но там животинките стоят сами през нощта  Rolling Eyes

# 586
  • на брега на морето
Обади се във Вяра, Надежда и Любов. Не знам дали имат хотел за животни, но са денонощна клиника.

# 587
Буттински, щом давате на Мацухито да пасе трева навън, мисля че има специална котешка трева - семенца, които се посаждат и никне трева. Може и да  бъркам, но ми се струва, че е специална за котки, да пасат и да повръщат.

За запек се сещам малко краве масълце... Ама само се сещам. Във всеки случай доктора по-разбира от мен.
Аз му купих от тази тревичка, сега чакам да изникне.
Мацухи сутринта избягал от къщи, без да разберем и добре че имаме един луд в блока, та се обадил на баща ми, който има работилница наблизо, та го прибрал. Той чакал пред мазето. И още не иска да яде. На обяд го водих в клиниката. Пак му биха антибиотик и обезболяващо. Питаха дали е чуркал но той пред тях се изчурка докато се бореха с него, та му изследваха урината с някакъв лакмус и казаха, че явно не са бъбреците, а може би някакъв вирус.
Казаха му да му дам една пастичка малко да го запече, но той не е и дрискал повече. Само се запени от нея и ми изкара акъла. Сега спи свит на топка и ми се сърди... Лекарите казват, е е особено див и им е много трудно да го усмирят. Sad
Казаха, че се надяват да не се стига до системи, защото трябвало да го връзват.
Моля ви стискайте палци. Чувствам се много виновна, че допуснах да се разболее и мъжа ми да го извежда навън уж от доброжелателност. Сега хем е болен, хем иска да е навън.

# 588
  • София
Стискам палци на Мацухи бързо да се оправя.

# 589
buttinsky, да не се е натровил с нещо?

# 590
И за това си мислех, но пък ако беше така, сигурно доста по-остро би реагирал.
Не знам и тия инжекции, които му биха дали все пак не го карат да се чувства отпаднал.
Като цяло след като е бил в клиниката след това е депресиран.
Сега седи до нас на дивана, но не се качва по масите както друг път и седи и гледа тъпо.
При други обстоятелства може би бих била доволна, че не се катери навсякъде.
Но сега доста би ме зарадвало едно такова поведение.

# 591
Да се оправя Мацухи Praynig Hug
mama mariana, навивай мъжа. И моят разправяше, че мразел котки, а сега само гушка малката и я татосва- на тати момичето Grinning

Трепет, весел празник!   bouquet

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 21:42 от ros4enka

# 592
  • Варна
Като цяло след като е бил в клиниката след това е депресиран.
След всяко посещение при ветеринар Грей е отпаднал и спи по няколко часа. Дори и да е било само преглед- сигурно от стрес. Миличкият Мацухи, ха дано бързо да му мине! Hug

Трепет, честит празник! Здраве и щастие за цялото семейство!   bouquet

Грей се въстановява полека лека. Все още пишка често, по малко. И запек има- сигурно го боли все още да се напъне. И постоянно иска да пасе тревичка.В момента сме далече от вкъщи- баба му го гледа. Преди малко го чух по телефона- ревеше, но аз му поговорих и той взе, че млъкна.  Crazy

# 593
  • София
Мои приятели харесват вет. клиника "Доверие", но там животинките стоят сами през нощта  Rolling Eyes

Не бих и помислила да заведа здраво коте в клиника. Само ще се разболее от нещо. Освен това съм виждала стационара на Добро хрумване. За нищо на света не бих си оставила там котето, освен ако не е крайно наложително. Всяко животно пищи, лае, затворено в миниатюрна клетка. Представяш ли си 4 дни да стои в клетка?  #Crazy  Отделно какъв стрес ще е в непознатата обстановка и сред непознати хора и други животни. Предполагам, че 4 дни няма да сте в къщи. Сложи тоалетна в 2-3 легена, в други 2 легена/кофи сложи вода и изсипи много суха храна и котето спокойно ще ги преживее тези дни. Ако има кой да погледне дали всичко е наред на средата на периода ще е добре, но не е фатално. 3-4 дни спокойно могат да останат сами. Най-много първия ден да преяде и повърне от лакомия. После ще се укроти. Ще му е самотно, но поне ще си е в познатата обстановка.

Стискам палци Мацухи да се оправя бързо!  Hug

Трепет, честит празник!   bouquet

# 594
Да, отказах се да го водя в клиника, изобщо не знаех как точно стоят нещата там.

Засега намерих кой да го гледа... милата животинка... Simple Smile

Благодаря ви, че споделихте мнение!  Hug

# 595
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Трепетbdbaloni! Да си жива и здрава, и всички покрай теб! Как е Мъркачев?

kikaha1, много гушки за Грей като се приберете, и да се оправя! Hug

buttinsky, лекарите не можаха ли да кажат какво му е точно на Мацухи Sad? Все пак е добре, че са изключили поне бъбреците. Продължаваме да стискаме палци и лапи за оправянето му! Praynig Hug

mama mariana, навивай мъжа. И моят разправяше, че мразел котки, а сега само гушка малката и я татосва- на тати момичето Grinning
Така, така  Joy! И нашият първи котарак Джинджър беше "на тати момчето", но милуто така и не можа да си обърне душицата по същия начин за някой от следващите котаци. Mr. Green Май жените сме по-широко скроени - всяко ни е дИте, а за мъжете - само тяхното! hahaha

В момента ми предстои да приютя по Великден голямата щерка с цялата менажерия - две кучки и един котарак. newsm78 Направо не знам как ще се оправим /опазим/, че тримцата са свикнали и си и спят заедно, ама моят хубавец не е виждал кучета на живо. #Crazy А с Томасчо при предишно идване едва ги опазихме един от друг. Освен това Силвестър, като не излизащ навън, съм му/си спестила разните му там ваксини. ooooh! В ужас и потрес съм! Но в никакъв случай няма да карам детето си да оставя животинките на хотел. Хем е скъпо, хем ... Тaня67 го е написала. Аз обаче се страхувам да оставям животното без надзор. От много години не ходим никъде защото няма как да водим котарака, а и няма на кого да го оставим. Един единствен път се случи децата в София, а аз и мъжът ми в командировки с преспиване. Още работех тогава. И колко страх съм брала в тия 24 часа, като знам че Сиско е сам Sick! Единствено на едно съседче, което вече учи в Свищов, докато си беше тука, съм му оставяла да наглежда котарака по времето, когато търчах по болници в София за мъжа ми. Но само за през деня.  newsm78 Сигурно съм много страхлива! Моля, не ми се смейте! Stop

# 596
  • София

Трепет, Честит празник с тортика изненада цък

# 597
  • София
Здравейте   bouquet
Аз съм горда собственичка на 2 кралски сиамски котки
мама Меги на 19 години

и синчето й Макси на 15 години

а до 5 дена ще си имам и едно такова бонбонче-турски ван  Heart Eyes

Имате страхотни котета!Да са ви живи и здрави и дълги години да са ви приятелчета   bouquet

# 598
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте   bouquet
Аз съм горда собственичка на 2 кралски сиамски котки
мама Меги на 19 години
и синчето й Макси на 15 години

Здравей amor_! Добре дошли на кралските Меги и Макси Heart Eyes Hug и #Crazy #Crazy newsm20! Моля споделете с нас простосмъртните тайната на котешкото дълголетие! Praynig А като си вземете малкото пухче да ни покажете фотосесията му!  Heart Eyes

# 599
Здравейите и от мен, отново! Обещех да пиша след като кастрираме Мароко. Малкият имаше час за петък (6-ти) в 11 ч. Веднага го приеха и му биха упойка. Интервенцията започна около 12 ч., тъй като трябваше да се изчака малко да го хване. Тъй като искахме да го вземем и да не стои в клиниката много време, му биха инжекция за събуждане. Когато го взехме си беше в пълно съзнание, но изглеждаше малко уморен. За съжаление и на нас не ни се размина повръщането - може би около 4-5 пъти в рамките на деня и после веднъж през нощта. Ние направихме грешката да му дадем да яде (като се прибрахме) и съответно това увеличи повръшането. Още на следващия ден, обаче всичко си беше ок. Докторката ни обясни, че всяка котка по различен начин приема упойката и се радвам, че Мароко бързо се възстанови. Прави ми впечатление, че през уикенда беше малко по-поспалив, но е нормално предполагам. Хората от клиниката бяха невероятно мили и отговаряха на всичките ни въпроси, включително и на обажданията ми след това. Ако на някой му предстои това - да пише, вече съм специалист.

Общи условия

Активация на акаунт